Uygulama ve widget'ların görünümü artık hem dikey hem de yatay modlarda tutarlı kalacak. Yatay görünümde, uygulamalar otomatik olarak yeniden hizalanacak ve en fazla alanı kaplayan araçlar başta olmak üzere sol köşeden başlayacak. Bu, kullandığınız yerleşime bağlı olarak ızgaranın yeniden konumlandırılmasına neden olabilir (örneğin, 4x6 yerleşimi yatay görünümde 6x4 olarak ayarlanacaktır).
Ana ekran için otomatik döndürmeyi yatay moda etkinleştirme
Adım 1.Hızlı ayarlar paneline erişmek için sağ köşeden aşağı kaydırın >Otomatik döndürsimgesine dokunarak etkinleştirin.
Adım 2.Otomatik döndürayarlarını açmak içinOtomatik döndürsimgesine basılı tutun.
Adım 3. Yatay görünümü etkinleştirmek içinAna ekranseçeneğini açık konuma getirin.
Durum Çubuğu Durum çubuğunun yatay görünümde görünmediğini fark edeceksiniz. Durum çubuğunu görmek için ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın, bildirim ve hızlı ayarlar paneline erişmek için bir kez daha aşağı kaydırın.
Ana ekranı düzenleme Ana ekranı düzenleme özelliği, hem yatay hem de dikey görünümlerde aynı düzen formatını korumak için yatay görünümde kısıtlanmıştır.
Uygulama simgelerini ve widget'ları taşıma veya silme desteklenmez.