Widget'lerin ve uygulama simgelerinin görünümündeki değişiklikler
Widget'lara etiketler ekleme Önceki One UI sürümlerinde, widget'lar ve uygulamalar yan yana yerleştirildiğinde, widget'larda etiketlerin olmaması nedeniyle hizalı görünemeyebiliyorlardı. Yeni güncelleme sayesinde widget'lar için etiketler ekleyerek uygulama simgelerinin yanında daha düzgün ve düzenli bir görünüm oluşturuluyor. Widget'ları etiketler olmadan görüntülemeyi tercih ederseniz, devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Hem Uygulamalar hem de Widget'lar için etiketleri açma ve kapatma
Adım 1.Ayarlar'ı açın >Ana ekran'a dokunun.
Adım 2.Uygulama etiketlerinietkinleştirmek için açık konumuna getirin.
Adım 3.Widget etiketlerinietkinleştirmek için açık konumuna getirin.
Notlar:
Belirli etiketlerin kesilmesini ve dağınık bir görünüm oluşturmasını önlemek için, etiket ekleme üçüncü taraf uygulamalardan gelen widget'lar için geçerli olmayacak.
Etiketlerin kapladığı alan widget'ın genel yüksekliğini azaltır ve bazen görüntülenen içeriği sınırlar.
Widget etiketlerini etkinleştirmek için uygulama etiketleri açık olmalıdır.
Geliştirilmiş önerilen widget listesi Artık seçilen widget'lar tek seferde farklı biçimleri önizleyebilir, böylece seçtiğiniz düzen için en uygun olanı seçmek daha kolay hale gelir.
Uygulama boyutunu değiştirme Uygulama simgelerinin boyutu, kaydırıcıyı sola veya sağa sürükleyerek değiştirilebilir.