cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Tablet ilk kez nasıl şarj edilmeli

(Topic created on: 03-02-2025 06:32 AM)
235 Views
xidd
Active Level 3
Options
Tabletler

Merhabalar, dün Tab S10+ tablet aldım. Tablet elime ulaştığında ilk kez nasıl şarj etmeliyim? Pil kapasitesi oldukça fazla olduğu için hep pil koruması modunda şarjı %80'i geçmeyecek şekilde kullanmayı planlıyorum fakat ilk şarjda %100 yapmam gerekiyor mu ve şarjı yüzde kaça düşünce şarja takmam gerekiyor?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
rs7quattro
Active Level 6
Tabletler
Tabletin şarjını 1 kereye mahsus tamamen şarj edip tamamen bitirin. Yada tam tersi bunun sırası **bleep** etmez. Bundaki amaç pildeki bütün hücrelerin çalışmasını sağlamak. Cihazlar uzun süre kutuda yattığı için bazı hücreler o süreçte aktif kalamıyor. Ve bunu hücreler ölüyor gibi düşünebilirsiniz. Bazı kullanıcılar bunun eskide kaldığını söylese de günümüzde yapılmasının çok büyük yararı vardır. Kendim piller ile uğraşıyorum ve her zaman bu işlemi yapıyoruz. Sadece mobil cihaz pili değil. Aklınıza gelebilecek her türlü şarj edilebilir pili paketlemiş olabilirim.

View solution in context

8 Comments
Tabletler
İlk şarjı %100 yap
Tabletler
Normal zamanda %20 oldumu şarja tak
Alickk
Active Level 6
Tabletler
İnan Bunun Hiçbir Önemi Yok Günümüzdeki Bataryalarda Sıkıntı Olmuyor
Ozi_S23
Active Level 7
Tabletler
Knk pili fulleyip tamamen boşaltma öncedendi eski bataryalarda sorun çıkmasın diye yapılıyordu. Şimdi istediğin gibi kullanabilirsin sorun yok 😊
rs7quattro
Active Level 6
Tabletler
Bütün lityum piller için hala geçerli. Kendim bu işle uğraşıyorum ve her zaman ister lipo ister lion isterse de lifepo olsun bu işlemi yapıyoruz. Eskide falan kalmadı. Bunun sebebi ise pilin tüm hücrelerinin kullanılabilmesidir. Sizden ricam yetki alanınız dışındaki konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim.
0 Likes
ayk39
Active Level 5
Tabletler
Şarj aletinin bir ucunu prize diğerini tablete takarak
ENES23PLUS
Active Level 6
Tabletler
😮
0 Likes
Solution
rs7quattro
Active Level 6
Tabletler
Tabletin şarjını 1 kereye mahsus tamamen şarj edip tamamen bitirin. Yada tam tersi bunun sırası **bleep** etmez. Bundaki amaç pildeki bütün hücrelerin çalışmasını sağlamak. Cihazlar uzun süre kutuda yattığı için bazı hücreler o süreçte aktif kalamıyor. Ve bunu hücreler ölüyor gibi düşünebilirsiniz. Bazı kullanıcılar bunun eskide kaldığını söylese de günümüzde yapılmasının çok büyük yararı vardır. Kendim piller ile uğraşıyorum ve her zaman bu işlemi yapıyoruz. Sadece mobil cihaz pili değil. Aklınıza gelebilecek her türlü şarj edilebilir pili paketlemiş olabilirim.