cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tablet Seçimi

(Topic created on: 09-13-2024 06:48 AM)
125 Views
Metex
Active Level 7
Options
Tabletler

Tabletten anlayan veya uzun süre kullanmış arkadaşlara bir sorum var

Samsung tab S9 ultra modeli ile ipad air 13 arasında kararsız kaldım bu tabletler arasında uzun ömürlü olan eğitimde daha çok iş görebilen pil ömrü ısınma ve yazılımdan sonra kasma problemi olmayan bir tablet önerseniz hangisi olurdu? 
(kullananlar varsa lütfen artı ve eksiklerini yazsın) 
11 Comments
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Tabii kide iPad hocam. Bu konu reddedilemez şekilde tartışmaya kapalıdır. Eğitimde varolan herşey eksiksik şekilde iPad üzerinde yer alır. Genelleme olarak Android tarafında bu kısıtlıdır. Ben Samsung’u seven biriyim ama maalesef burada oyum iPad'e
ben006
Expert Level 5
Tabletler
Air diyor ipad 13 degil
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Bende bir modele yönelik konuşmadım zaten hocam direkt iPad'i hedef aldım. Destek tarafında açık ara önde
ben006
Expert Level 5
Tabletler
Yok cogu insan duz ipad kayıyor bi an da o cok iyi air biraz kisik kalıyor ondan dedim
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Ya tabi ki donanım olarak iPad Air düz modele göre kısıtlı. Ancak Tab S9 U ile iPad Air 13 modelleri kıyaslandığında iPad Air 13 geleceğe yatırımdır benim gözümde
ben006
Expert Level 5
Tabletler
İkiside alanında babait tabletler ama air 13 te 120 hz yok diye biliyorum VE ekranı amoled degil bide yapay zeka almayacak diye biliyorum o sebep ten s9 ultra diye bilirim yapay zeka dahil var
anusername
Expert Level 5
Tabletler
İkisi de güzel cihazlar. Fakat ben özgürlükten yana olduğum için tab s9u'yu tercih ederim. Tab s9u da ipad air 13te sizi yarı yolda bırakmaz fakat tab s9u'nun daha iyi olduğunu söylemek istiyorum.
KingBro
Active Level 4
Tabletler
Merhaba, ben her iki tableti de bir süre deneyimleme fırsatım oldu. Şu anda tam 1 yıldır TabS9+ kullanıyorum. Bence ikisi de oldukça yakınlar genel anlamda bakıldığında. Air'in chipseti daha güçlü ama kullanımda ikisi de fazlasıyla yeterli olduğundan **bleep** edilmiyor. Bunun yanında Samsungda ekran teknolojisi, batarya ve kameralar daha iyi. Ayrıca Spen bence Apple pen den çok daha kullanışlı. Ayrıca hafif olmasından kaynaklı daha rahat bence. Uygulamalar konusunda eğer tasarım vs yapmayı düşünüyorsanız bazı genel kabul görmüş uygulamaları sadece ios tarafında bulabilirsiniz. Yazılımsal olarak da ben yine puanı Samsunga vermek durumundayım. Tableti kullanırken sürekli split screen ve yüzen uygulamalar açmak gerekiyor ve bunlar apple tarafında çok sınırlı. Bunlar dışında eğer not tutmak, ders çalışmak için kullanacaksan samsung tarafında S-notes ücretsiz sunuluyor ve piyasa uygulamalarından çok daha iyi. Apple tarafındaki not uygulaması biraz yetersiz bu nedenle genelde Goodnotes ya da notability gibi 3. parti ücretli yazılımlar almak durumunda kalınıyor. Benim aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur.
KingBro
Active Level 4
Tabletler
Şunu da eklemek istiyorum bence telefon ve tableti aynı işletim sisteminde tutmak hem ekosistem sebebleri hem de kullanım rahatlığı açısından çok önemli. Yani telefonun ne markaysa tableti de o marka & işletim sisteminde tutmakta fayda var