Resolved! Solved

Original topic:

Tab S FE Sorunsalı

(Topic created on: 05-25-2025 04:46 PM)
489 Views
Çınar_X210
Expert Level 5
Options
Tabletler

Merhabalar sevgili okurlar, şimdi size bir kaç şey söylemek istiyorum. Eminim ki siz de bana hak vereceksiniz.

Şimdi mesela S24FE evet cidden S24 Serisine çok benzeyen bir cihaz, neredeyse aynı işlemci, neredeyse aynı ekran, vb. 
Fakat tablet konusunda ise Tab S10FE S24FE kadar fazla S10'lara benzemiyor, tasarım hariç.
Fiyatı 16 bin TL şuanda, S9 20 Bin TL. Yani S Serisi özellikler koymaya gayet yeterli bir fiyat.
Şimdi işlemcisine bakıyorum, Exynos 1580, S10+ Dimensity 9300+ kullanıyor.
Exynos 1580 size Dimensity 9300+ ile yarışabilecek güçte mi? En azından Dimensity 8300-8350 koyulabilirdi.
Sanki Samsung, illa ki A5x işlemcisi kullanmak istiyor gibi bir tablette. A Serisinde kullansın bence SFE yerine. Zaten A10'lar kesin 10 bin üstü gelecek.
Ekran olarak dahi yarışamayacak bir tablet S10FE S10 Serisi ile, TFT LCD kullanılması daha ilginç bir durum.
S-Pen'leri dahi aynı değil, biri bluetoothlu biri bluetoothsuz. Yahu sen o zaman niye S10FE dedin ki bu tablete? Bu arada sadece S10FE için demiyorum dostlar, aynısı S9FE ve S9'lar için de geçerli, S7FE ve S7'ler için de.

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
YunusG
Expert Level 2
Tabletler
Hala zorla LCD ekran aşklarını anlamıyorum. Dynamic Amoled de koyma, A serisine koyduğun, eski teknoloji Super Amoled koy, ama Amoled olsun. İşlemci olarak da aynı, iki-üç sene sonra kasacak işlemciyi en üst segment tabletine koyuyorsun.

View solution in context

Solution
ᴅnz
Expert Level 5
Tabletler
Galaxy AI özellikleri de yok tab fe ler çok kısıtlı

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Alfatürk yüzünden hepsi kardeşim yakında ondan kurtulacağız 😂

View solution in context

14 Comments
Solution
YunusG
Expert Level 2
Tabletler
Hala zorla LCD ekran aşklarını anlamıyorum. Dynamic Amoled de koyma, A serisine koyduğun, eski teknoloji Super Amoled koy, ama Amoled olsun. İşlemci olarak da aynı, iki-üç sene sonra kasacak işlemciyi en üst segment tabletine koyuyorsun.
Çınar_X210
Expert Level 5
Tabletler
Aynen öyle hocam, IPS dediler TFT çıktı, benim ekranımda mesela leke var beyaz ekranda çok net belli oluyor, ben hiç bir şey yapmadım ekranıma.
S10FE'de yoksa S10FE+'da AMOLED olsun bari, zaten S10+ fiyatına çıktı tablet.
Exynos 1580'in daha optimizasyonu yokken adamlar S10FE'ye koydular, en azından S10+'a bir tık yakın olsaydı, 7+ Gen 3'lü Xiaomi Pad 7 var o fiyata, sen git Exynos 1580 koy.
Rakiplerin iPad A16 satar, Pad 7 satar (ki işlemcileri de fena değil), sen git TFT'li Exynos 1580'li 4-5 sene önce ki amiral gemisi tablet gücünde olan S10FE'yi sat.
yavuza50
Active Level 7
Tabletler
Amoled ekran tabletlerde hala tam olarak verimli değil. ekran parlaklığı düşük kalıyor ayrıca tablete uzun süre bakan insanlar pwm sebebiyle ciddi göz ağrıları yaşıyor tablet gibi büyük cihazlar için lcd ekran hala önde
YunusG
Expert Level 2
Tabletler
Orası öyle ama artık LCD de yeter ya.
yavuza50
Active Level 7
Tabletler
Lcd ekranın bir sorunu yok ben memnunum asıl samsung bu tab s fe serisine ufs 2.1 gibi çağ dışı bir depolama koyuyor o sıkıntı, en kötü ufs 3.1 koyması lazımdı. İşlemci gücü olarak da exyons 1480 80 90 fps arası stabil 41 derecede pubg oynatıyor gayet yeterli bence.
Çınar_X210
Expert Level 5
Tabletler
Sorun o değil, ederinden fazla satması Samsung'un.
Bu tablet en fazla 13 bin eder daha da etmez.
0 Likes
yavuza50
Active Level 7
Tabletler
Ederinden fazlası değil aslında şöyle
Samsung türkiye ozel fiyatlandırma yapıyor
Ama s9 fe serisinin fiyatları yurt dışına göre çok da ucuz değil. avrupa fiyatıyla hemen hemen aynı fiyatta.
Ama düz s9 serisi acayip şekilde ucuz türkiyede, yurt dışı fiyatı 760 dolarken türkiyede 19k. neredeyse yarı fiyatına satılıyor.
Çınar_X210
Expert Level 5
Tabletler
Samsung bu sene özel fiyatlandırma yapmıyor.
0 Likes
yavuza50
Active Level 7
Tabletler
Yapıyor ama önceki yıllara göre daha az
0 Likes