Original topic:

Tab A9 plus yavaşlığı hakkında

(Topic created on: 04-08-2026 11:24 AM)
137 Views
yusuferen
Active Level 7
Options
Tabletler
Bu tablet 256/8 modeli 2025 üretimi (fimware 2023 yapısında olsa da pil döngüleri/pil sağlığı yapısı var kısaca One Uİ 7 ile geldi) ondan önce üretimini geçersek bu cihaz çok yavaş! SD 695 (yeni versiyonu 6 gen 3s) çok fazla üretildiğinden Tab A9 plus ve vivo 300 plus/200 pro cihazlarında kullanıldığını biliyoruz kaar etmek amacı ile (eklemeyi unuttum 2025 yılında ürerilen cihazlara koydular Vivo'ya da 2025'in son aylarına kadar çipler itaalat edilmiş) bu yüzden bu tablet 2025 yılı üretimi ve gerçekten çok ucuz (hellio g99 gibi düşünün sd695 de 2021 model) her neyse bu tablete format atmadan önce tekli çoklu 903/2200 puan almışken Antutu V11 de 625.000 (tekli/çoklu yu net hatırlasam da antutu'nun tek 625 ile başladığını hatırlamıyorum formatladığım için aklımda değil) fakat bu cihaz gerçekten arayüzde olsun/pencere geçişlerinde olsun çok kasıyor optimizasyonu çok kötü uygulamalardaki performansında sorun yok fakat öyle yavaş ki cihazda Android 16 ile yerleşik dex geldi fakat oradan 1 sekme açsan bile cihaz kasmaya başlıyor bana göre (bencil konuşuyorum) dex'in kaldırılması gerek insanların çoğu bir yandan Klasik dex i özlesede en azından yerleşik modundan kaldırıp ayarlardaki menü aracığıyla yapılması gerekiyor fakat ondan önce tablete bir optimizasyon yapmalarını rica ediyorum cihaz zaten en fazla 1 sene güvenlik güncellemesi alıcak OEM de yok zaten (knox'u fuse etmek dert değil 0x1 olsun) en azından cihazı bi adam edin hala 0 olarak satılıyor ve bu Android 16'dan başka güncelleme almayacak bana kalsa keşke Android 15 te kalsaymış 
3 Comments
Tabletler
Saydıkların one ui'ın genel sorunları zaten birde o işlemci ile iyice göze batmış
Mansion
Active Level 5
Tabletler
Bende de var aynı tablet hemde 4/64 versiyon bende acayip laglanıyor %90 ihtimalle
0 Likes
yusuferen
Active Level 7
Tabletler
Aslında işlemci'yi ilk olarak konu yapmamın sebebi şu: zaten One Uİ için yeterli sayılabilecek bir işlemci,güncelleme de almayacak.Tableti inan ki kullanmaktan soğuyorum yavaşlığı yüzünden eskiden M21 cihazım vardı 64/4 olmasına rağmen yağ gibi akıyordu fakat onda Knox yoktu ve One Uİ Core kullanıyordu
0 Likes