cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Sanal Ram iyi mi işe yarıyor mu?

(Topic created on: 11-03-2024 11:39 PM)
259 Views
Deniz7
Active Level 5
Options
Tabletler

Samsung tab s9fe almayı düşünüyorum. Fakat 6gb ram olan modeli beni düşündürüyor. 8 gb ram olan model sadece samsung tarafından satılıyor ve aşırı pahalı. Tab s9 fe plus çok büyük geliyor ve hemen hemen 8gb ram olan versiyonla aynı para. Tab s9fe yeterli olur mu yoksa ilerleyen zamanlarda 6 gb ram yetersiz kalır mı emin olamıyorum. Sanal ram bir alternatif olur mu?

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
YağızA255G
Active Level 4
Tabletler
Sanal Ram aslında Ram arttırmıyor, bunu şu şekilde anlatayım. Mesela sanal rami 4 GB ayarladin diyelim, ramin kullandığı alanı 4gb depolamaya alıyor ve Ram boşta kalıyor buda performans falan artırıyor

View solution in context

Solution
Woozi
Active Level 8
Tabletler
Konu da açmıştım galiba 2 saat önce cihaz kasıyor diye ram plus 8 e verdim cihaz da kasma donma **bleep** edilecek kadar azaldı işe yarıyor

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Etkisi pek yok

View solution in context

Solution
Motun
Active Level 7
Tabletler
Çok fazla olmasa da var ancak düşük ram li cihazlarda iş yapıyor. Yüksek ram da **bleep** görmezsiniz

View solution in context

8 Comments
Alpointernet
Expert Level 2
Tabletler
Sanal ramin pek de bir etkisi yok.
ben006
Expert Level 5
Tabletler
Fiziksel ram kadar etki etmiyor sadece arka pilanda calısan uygulamaları kapanmaması yarıyor yani
Solution
YağızA255G
Active Level 4
Tabletler
Sanal Ram aslında Ram arttırmıyor, bunu şu şekilde anlatayım. Mesela sanal rami 4 GB ayarladin diyelim, ramin kullandığı alanı 4gb depolamaya alıyor ve Ram boşta kalıyor buda performans falan artırıyor
Solution
Woozi
Active Level 8
Tabletler
Konu da açmıştım galiba 2 saat önce cihaz kasıyor diye ram plus 8 e verdim cihaz da kasma donma **bleep** edilecek kadar azaldı işe yarıyor
Solution
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Etkisi pek yok
ᴰᵉⁿᶦᶻ
Active Level 10
Tabletler
Sanal ram in pek etkisi olmaz maalesef
ᴰᵉⁿᶦᶻ
Active Level 10
Tabletler
Bende 6GB olan var ve gayet hızlı 😊
Solution
Motun
Active Level 7
Tabletler
Çok fazla olmasa da var ancak düşük ram li cihazlarda iş yapıyor. Yüksek ram da **bleep** görmezsiniz