Original topic:

Samsung Galaxy Tab S7 Servis Süreci Hakkında Şikayet ve Çözüm Talebi

(Topic created on: 08-25-2025 10:06 AM)
147 Views
Members_kjJpBgT
Beginner Level 2
Options
Tabletler

Uzun süredir kullanmakta olduğum Galaxy Tab S7 model tabletimin şarj soketi arızalandığı için, garanti süresi dolmuş olmasına rağmen ücretli onarım yapılması talebiyle Samsung yetkili servisine başvurdum.

Servis tarafından yapılan inceleme sonucunda sorunun şarj soketinde olduğu, 1.500 TL karşılığında tamir edilebileceği tarafıma iletilmiştir. Ancak, soket değişiminin gerçekleştirilebilmesi için ekranın sökülmesi gerektiği, bu işlem sırasında ekranın kırılması halinde oluşacak zararın tarafımdan karşılanacağı ve bu durumda toplam maliyetin 7.500 TL’ye kadar çıkabileceği belirtilmiştir. Ayrıca, bu bedelin işlem öncesinde ödenmesi, ekran zarar görmezse iade yapılacağı ifade edilmiştir.

Bu noktada özellikle şu bilgi de tarafıma aktarılmıştır: “Ekranın zaman içerisinde sıcak-soğuk dengesi nedeniyle deforme olabileceği ve sökme işlemi sırasında bu nedenle kırılabileceği”. Sağlam olarak teslim ettiğim ekranın, cihazın doğal kullanım sürecinde oluşabilecek olası deformasyon gerekçe gösterilerek bana fatura edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Samsung Türkiye çağrı merkezi ile yaptığım görüşmelerde; cihazı yetkili servise göndermemin sebebinin doğru ekipman ve profesyonel yöntemlerle işlem yapılacağına olan güvenim olduğunu, müşteriden kaynaklanmayan bir zararın kullanıcıya yansıtılmasının hem müşteri memnuniyetini hem de marka güvenilirliğini ciddi biçimde zedeleyeceğini belirttim.

Ancak süreç boyunca tarafıma net bir çözüm sunulmadığı gibi, birçok kez aramama rağmen sürekli “tekrar aranacağım” bilgisi verildi fakat aramalar gerçekleşmedi. Son olarak, 20 iş günü boyunca herhangi bir işlem yapılmadığı gerekçesiyle cihazım onarım yapılmadan tarafıma iade edilmiştir.

Bu süreçte iki farklı mağduriyet yaşamış bulunmaktayım:

Yetkili servisin ekran sökümü sırasında yaşanabilecek olası kırılmanın sorumluluğunu tarafıma yüklemesi.

Bu durum, ya servis kaynaklı hatanın kullanıcıya yansıtılması, ya da Samsung ürünlerinin garanti süresi sonrasında kullanım ömrünü tamamladığı yönünde yorumlanabilir. Her iki ihtimal de müşteri güvenini olumsuz etkilemektedir.

Ayrıca, ekranın sıcak/soğuk dengesi gerekçe gösterilerek kırılma ihtimalinin kullanıcıya yansıtılması, ürün kalitesi ve dayanıklılığı açısından da ciddi soru işaretleri oluşturmaktadır.

Samsung Türkiye müşteri hizmetlerinin çözüm odaklı yaklaşmak yerine süreç boyunca beni oyalaması ve mağduriyetimi artırması.

Yaşanan bu durumlar Samsung markasına olan güvenimi ciddi şekilde sarsmıştır. Sürecin müşteri memnuniyeti gözetilerek yeniden değerlendirilmesini, mağduriyetimin giderilmesi için gerekli aksiyonların alınmasını ve tarafıma yazılı olarak resmi bir dönüş yapılmasını talep ediyorum.

Aşağıda süreç boyunca gerçekleştirdiğim görüşme kayıtlarımı bilgilerinize sunarım (bazı aramalarım cevapsız kalmıştır):

08/05/2025 16:44 (2 dk 28 sn) – Gelen arama

08/06/2025 16:39 (11 dk 24 sn) – Giden arama

08/07/2025 12:08 (5 dk 37 sn) – Giden arama

08/07/2025 13:51 (6 dk 30 sn) – Giden arama

08/07/2025 14:07 (4 dk 45 sn) – Gelen arama

08/11/2025 09:53 (6 dk 3 sn) – Giden arama

08/11/2025 12:45 (11 dk 7 sn) – Gelen arama

08/14/2025 11:29 (8 dk 12 sn) – Giden arama

08/19/2025 12:05 (6 dk 49 sn) – Giden arama

08/19/2025 14:04 (7 dk 40 sn) – Gelen arama

08/20/2025 18:38 (11 dk 05 sn) – Gelen arama

Yaşadığım bu sorunların çözümü için Samsung Türkiye ile iletişime geçtiğimde bunun normal prosedür olduğunu yasal düzenlemelerin bu şekilde sınırladığını ilettiler ancak hangi düzenlemeler olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap alamadım.

0 Comments