cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

SM-T290 GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ DENEYİMLERİM.

(Topic created on: 01-20-2022 06:31 PM)
442 Views
Rose67_
Expert Level 5
Options
Tabletler

Herkese merhaba, 

Biliyorsunuz ki SM-T290 bu gün güvenlik güncellemesi aldı. Güncelleme 620MB boyutunda, bu kadar fazla boyutlu olmasının nedeni performans iyileştirilmesi ve yeni özellikler eklenmesi. 

image
Güncelleme Yaması Düzeyi: 1 Kasım 2021
Boyut: 620,53 MB

Evet şimdi deneyimlerime gelecek olursak bir kaç tane yeni özellikler eklenmiş ve performans iyileştirilmiş. Açıkçası ben güncellemeyi gayet başarılı ve güzel buldum. 

1. Galeri uygulaması:
Galeri uygulamasında büyük bir değişiklik var. 

image
Android 11 ile eklenen sağ altta 3 yatay çizgi şimdi fotoğrafların yan tarafına eklenmiş. Aslına bakarsak gayet kolay erişebilmemizi sağlıyor bu da, fakat fotoğraflar kısmı biraz büyük olsaydı fakat güzel olurdu. Özellik açısından uygulamayı sevmiş bulunmaktayım fakat fotoğraflar kısmıni pek hoş bulamadım. 

image
Ve galeri uygulamasında bir diğer değişiklik olan, Android 11 ile gelen fotoğrafı o fotoğrafın üstüne düzenleme özelliği bu güvenlik güncellemesinde artık fotoğrafları düzenlerken bu soruyu soruyor. Eğer düzenlediğimiz fotoğrafı sevmediyseniz ya da başka tarzda düzenlemek istiyorsanız kalem tuşuna basıp "Geri Dön" ögesine dokunmanız yeterli olacaktır. 
image
Ve devamına gelecek olursak artık güvenlik güncellemesi ile bir fotoğrafı düzenlediniz fakat iki fotoğraf ayrı dursun istiyorsanız sağ üst köşede 3 noktaya basıp "kopyasını kaydet" seçeneğine basmanız yeterlidir. 

image

image

Bence gayet kullanılabilir bir özellik bu.... 

2. Edge Aydınlatma:
Yeni gelen güvenlik güncellemesi ile edge Aydınlatma rengi artık uygulama rengine göre çalışacaktır. Rengarenk şeyleri sevenler için güzel bir özellik bu. 

image

3. Takvim: Aynı galeri uygulaması ile benzer olmuş. Sol 3 çizgiye basarak bazı şeylere ulaşmaktansa artık sol yanda bu ekipmanlar, sağda ise takvim gözüküyor. 

image

Ve Takvim uygulamasında bi diğer yenilik ise hava durumu verilerini haftaların günlerini göster kısmı. 

image

4. Performans;
Ve performans olayına gelirsek performans gayet güzel. Bazı buglar düzelmiş ve cihaza akıcılık sağlanmış. SM-T290 cihazınızın hala güncellemediyseniz güncellemenizi tavsiye ederim. Bana kalırsa pişman olmazsınız fakat kişiden kişiye göre değişir. 

5. Hava durumu:
Hava durumu artık daha şık bir dizaynda. 

image

6. Bildirim paneli: Bildirim paneli biraz daha şeffaflaştırılmış ve gayet güzel olmuş. 

image

7. GİF kalitesi: GIF kaliteleri eklenmiş. Gayet güzel bence. 

image

Bana kalırsa biraz daha özellik eklenmeliydi diye düşünüyorum. Bence bir dahaki güncellemede RAM plus, Galaxy Themes ve Game Booster eklerseniz gayet güzel olur.. 

Beni dinlediğiniz için teşekkürler. 

10 Comments
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Arkadaşlar güncelleme gayet güzel yapın bence. .
ahmet_turğut
Expert Level 5
Tabletler
Öncelikle Bilgilendirme için teşekkür ederiz sadece bir tane detaylı unutmuşsunuz cihazın arka kamerasında ve ön kamerasında da biraz gelişme var gibime geldi bana sanki arka kamerası biraz daha canlanmış gibime geldi kameralarda iyileştirilmiş
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Aynen öyle valla bende fotoğraf çektim de biraz iyileştirilme olmuş. Dikkate almış beni samsung 😀
Bence arka ve ön kameranın iyileştirilmesi gayet iyi olmuş bende beğendim açıkçası
ahmet_turğut
Expert Level 5
Tabletler
Cihazın arka kamerası Bence güzel ön kamerası pek fazla başarılı olmasa da cihazın arka kamerasını ben çok beğeniyorum
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Kesinlikle. Ön kamera biraz daha iyileştirilebilirdi 👍
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Benim arka kamera Android 10'a döndü mübarek mükemmel.
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Arkadaşlar bir de SAMSUNG Notes tasarımı değişmiş söylemek isterim
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Hava ve takvimi nasıl galeri gibi yaptın? Bende öyle değiller.
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Minimum genişliği 600 DP yapacaksın, eğer yaparsan böyle olur. Şu an tabletin kendini telefon gibi hissettiği için olmıyor