- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Tab s11fe için şuanda paperlike ekran koruyucu ve temudan zamanında aldığım yedek uçları kullanıyorum ama çok hızlı eridikleri için metal uca geçmeyi düşünüyorum. Kullanan varmı acaba? Sürtünmesi **bleep** uca kıyasla nasıl? Kendi orjinal ucunu çok seviyordum ama çok çabuk eriyor, aldığım diğer **bleep** uçlar onun kadar rahat değil, sürtünme hissi ve yazma deneyimi daha zayıf, metal uç dahamı iyi olur yoksa dahamı kötü, ek olarak ekrana zarar verirmiyim bilemiyorum, papaerlike ekranların ömrü çok uzun olmuyormuş heralde, bide incecik bişeydi koruyucu, kalemin zamanla asıl ekranı çizme riski olurmu acaba... Önerirmisiniz?
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-07-2026 06:37 PM in
Tabletler- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-07-2026 08:14 PM in
TabletlerEkranı Çizebilir: Metal uçlar çok serttir. Eğer ekran koruyucun (paperlike) eskir veya yırtılırsa, metal uç doğrudan tabletin camına değer ve kalıcı derin çizikler oluşturabilir.
Koruyucuyu Eskitir: Kağıt hissi veren koruyucular pürüzlüdür. Metal ucu bu yüzeyde kullanmak, koruyucunun üzerindeki o özel dokuyu çok çabuk zımparalayıp yok edebilir.
Hissiyat Farkı: Metal uçlar orijinal **bleep** uçlar gibi esnek değildir. Yazarken daha "tık tık" diye ses çıkarır ve cam üzerinde çok daha sert bir his verir.
Özetle: Eğer ekranının güvenliğini önemsiyorsan metal uç yerine, orijinal uçlara daha yakın olan kaliteli sert **bleep** (POM) uçları tercih etmen daha güvenli olur. Metal uç kullanacaksan da ekran koruyucunu çok **bleep** kontrol etmelisin.