Original topic:

NEDEN HALA GELMEDİ

(Topic created on: 12-12-2025 04:59 PM)
309 Views
BenMuhsin
Active Level 4
Options
Tabletler

ÇOK SİMİRLİYİM GALAXY TAB A9+ HALA UI 8 GELMEDİ SAMSUNGU İYİ GÜNCELLEME VERMESİYLE TANIRDIM. ARTIK ÖYLE DEĞİL. BUNU BAŞKA MARKALARDA YAPIYOR ANCAK SAMSUNGUN BİR AYRI YANJI OLMALIYDI. ARTIK TAMAMEM BU SAMSUNG ŞEYİNDEN NEFRET EDİYORUM. 

25 Comments
S24FES24FE
Active Level 6
Tabletler
Hocam Yazı Yazdığınız Klavye Samsung !?
0 Likes
BenMuhsin
Active Level 4
Tabletler
Yoo, değil heliboard kullanıyorum.
S24FES24FE
Active Level 6
Tabletler
Samsung klavyesiyle Yazarken Çok Hata Yaptığı İçin Sordum..
0 Likes
BenMuhsin
Active Level 4
Tabletler
Heliboarda yeni geçtim belki samsung keyboard keylogger çıkar fln diye o yüzden açık kaynaklı heliboarda geçtim çok özelleştirmer fln var ama alışmam lazım
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Samsungun kendi klavyesinde keylogger olma ihtimalini düşüneni ilk kez görüyorum. İlginç bir düşünce 😂
0 Likes
BenMuhsin
Active Level 4
Tabletler
Appcloud olayından sonra çok mantıklı. Bu kafalar her hinliği yapıyor. Ayrıca benim fikrim değil,öncedende zaten samsungdan nefret eden abime appcloud şeysini söyledikten sonra klavyenin keylogger olabileceğini gidip fdroidden rastgele bir klavye indir o bile daha iyi olur dedi. Bende bir tane seçtim hem açık kaynaklı hemde özelleştirmeleri olan heliboard
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
Endişeleriniz verinizse telefonu/tableti googledanda arındırmalısınız google neredeyse "BÜTÜN" verilerinizi topluyor. Keylogger bir virüs yazılımıdır, samsung gibi markalar değil, dolandırıcı insanlar kullanır. Appclouda gelirsek, zaten uygulama ne yaptığını açıkça belirtiyor hiç gizlemedi, muhtemelen biri, uygulamanın zaten belirttiği şeyi yani "toplanan veriler" kısmını okumayıp telefonunda bulunduran kullanıcılara söylemeseydi farkında bile olmayacaktınız:)
0 Likes
BenMuhsin
Active Level 4
Tabletler
İşte bu yüzden açık kaynaklı yazılım kullanmaya çalışıyorum bu konuda endişe etmemek için. Siz burda samsungu savunamazsınız çünkü bu APAÇIK VERİ İHLALİDİR. Biz buna sesimizi çıkarmazsak "zaten söylüyolar çaldıklarını"dersek olmaz bu iş. Ve ben bunu samsunga özel olarakda söylemiyorum. microsoft, google, qualcomm hepsi veri ihlali YA PI YOR. Ayrıca googleden arınma olarakda çalışıyorum mesela proton mail kullanmaya başladım. Tabii bunlarla veri ihlalini tamamen engelleyemeyiz o yüzden yakında hiç google servisi yüklemeden custom rom kurmayı düşünüyorum. He birde keylogger ı sadece dolandırıcı insanların kuıllancağını söylemişsin olmaz öyle iş. Ben artık bu "firmalara" ön yargı kuruyorum. Çok da yaparlar artık keyloggerı.
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Tabletler
"Topladıklarını söylüyorlar" derken zaten öncedende bilinen birşey olduğunu kastettim ama nedense şuan tepki gösteriliyor. Neden öncedende tepki görmedi peki? Öncedende aynı şeyi yapmıyor muydu? Yapıyordu. Dediğim gibi birisi sizin okumadığınız toplanan veriler kısmını okudu ve bilgilendi. Microsoft google gibi firmalara gelicek olursak, veri ihlali yaptıkları yok. Veri ihlali bir kişinin hassas, gizli veya korunan verilerinin yetkisiz kişiler tarafından çalınmasıdır. Google microsoft gibi firmalara verilerinizi toplamasına izin veriyorsunuz bu yüzden bu veri ihlali anlamına gelmez çünkü yetkiyi veren kişi sizsiniz. Dediğiniz gibi custom rom kurmak işe yarayabilir ama güvenilir bir rom bulmalısınız.
0 Likes