cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kategorilere Göre Samsung Tablet Önerileri Kasım 2021

(Topic created on: 11-09-2021 03:52 PM)
402 Views
BoraS20FE
Expert Level 5
Options
Tabletler
Merhaba arkadaşlar. Malum sınav haftasından sonra geri döndüm. Bugün sizlere şu zamanlarda alabileceğiniz en iyi Samsung tabletleri, özellikleri ve nedeniyle birlikte anlatacağım. Umarım size yardımcı olabilirim.

Hazırsanız başlayalım...

Online Toplantılar, İş İçin Bilgisayar Gibi Kullanacaklar - Tab S7 ve Tab S7+

Tab S7'nin Özellikleri:
*11 İnç Ekran Boyutu ve LCD Ekran
*2K Çözünürlük ve 120 Hz Yenileme Hızı
*Snapdragon 865+ İşlemci
*128/256 GB Depolama ve 6/8 GB RAM
*13 MP Ana Kamera + 5 MP Ultra Geniş Açılı Kamera
*8 MP Ön Kamera
*8000 mAh Batarya

Tab S7+'ın Özellikleri:
*12.4 İnç Ekran Boyutu ve Super AMOLED Ekran
*2K Çözünürlük ve 120 Hz Yenileme Hızı
*Snapdragon 865+ İşlemci
*128/256 GB Depolama ve 6/8 GB RAM
*13 MP Ana Kamera + 5 MP Ultra Geniş Açılı Kamera
*8 MP Ön Kamera
*10090 mAh Batarya

İş için bir tablet arıyorsanız bu tabletleri tercih edebilirsiniz. Kalem ile gelmesinin yanında klavye ve mouse da alarak bu tabletleri bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz. Oldukça güçlü bir işlemci bulundurmalarının yanında XBOX oyun desteği ile XBOX'taki tüm oyunları bu tablette oynatabilirsiniz.

Fiyat olarak ise;
Tab S7 5999 TL
Tab S7+ 8299 TL

Ancak Kasım ayı boyunca devam edecek indirimler sayesinde çok daha ucuza alabilirsiniz.

Büyük Ekranlı ve Nispeten Daha Öğrenci Tableti Olsun Diyenler İçin- Tab S7 FE (WiFi/LTE)

Tab S7 FE'nin Özellikleri:
*12.4 İnç Ekran Boyutu ve TFT LCD Ekran
*2K Çözünürlük ve 60 Hz Yenileme Hızı
*Snapdragon 750G İşlemci
*64/128 GB Depolama ve 4/6 GB RAM
*8 MP Ana Kamera
*5 MP Ön Kamera
*10090 mAh Batarya

Tab S7 ve S7+ kadar yüksek özellikleri olmasa da gayet iyi özellikler barındıran bu tablet, fiyatına göre de iyi özellikler sunuyor. 12.4 İnç Ekran ile aynı zamanda bu tableti de bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Kalem ile büyük ekranda ders çalışmak sizin için daha keyifli olacaktır.

Fiyat olarak ise;
Tab S7 FE WiFi: 3799 TL
Tab S7 FE LTE: 3999 TL

Kasım ayı boyunca devam edecek indirimler sayesinde bu ürünü de çok daha ucuza alabilirsiniz.

Tabletten Dizi-Film İzlemeye Bayılanlara- Tab S5e (WiFi/LTE)

Tab S5e'nin Özellikleri:
*10.5 İnç Ekran Boyutu ve Super AMOLED Ekran
*2K Çözünürlük ve 60 Hz Yenileme Hızı
*Snapdragon 670 İşlemci
*13 MP Ana Kamera
*5 MP Ön Kamera
*7040 mAh Batarya

Tablet ile dizi, film, video vb. izlemeye bayılıyorsanız ve hep tableti kullanıyorsanız bu modeli tercih edebilirsiniz. 2K çözünürlük ve Super AMOLED ekran size gayet iyi bir deneyim sunacaktır. Cihazda 4 stereo hoparlör ve Dolby Atmos desteği bulunuyor. Aynı zamanda bu modeli Samsung DeX ile bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Cihazda kalem desteği yok ama bir şeyler izleyecekseniz bunu dert edeceğinizi pek düşünmüyorum. Bir de cihaz, sürpriz olmadıkça One UI 4'ü almayacak ama 2 yıl daha güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Fiyat olarak ise;
Tab S5e WiFi: En düşük 3610 TL ama Samsung'un kendi sitesinde satılmıyor. Başka sitelerde satılıyor bu cihaz.

Öğrenci Dostu Bir Tablet- Tab S6 Lite (WiFi/LTE)

Tab S6 Lite'ın Özellikleri:
*10.4 İnç Ekran Boyutu ve TFT LCD Ekran
*Full HD+ Çözünürlük ve 60 Hz Yenileme Hızı
*Exynos 9611 İşlemci
*8 MP Ana Kamera
*5 MP Ön Kamera
*7040 mAh Batarya

Her şeyinin o kadar iyi olmasına gerek yok; ders çalışırken, iş yaparken yardımcı olsun yeter diyorsanız bu modeli öneririm. Özellikle kalem desteği ile ders çalışma keyfini arttırabilecek bir tablet. Klavye ve DeX modu ile de bu tableti bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Bu cihaz 3 ana güncelleme alacaklar listesinde bulunuyor ve bu sayede One UI 5'e kadar ana güncellemeleri alacaktır. Bataryası da gayet iyi gidiyor. Bu cihaz bende de var ve 2 günde bu tabletle toplam 11 saat ders çalıştığımda bile %33 şarjım kalmıştı. Gerek bataryasıyla, gerek kalemiyle, gerek işlemcisiyle gayet yeterli bir tablet modeli.

Fiyat olarak ise;
Tab S6 Lite WiFi: En düşük 2751 TL (Samsung'un sitesinde daha pahalı)
Tab S6 Lite LTE: En düşük 2999 TL

Bu ürün normalde daha ucuzdu ama bazı durumlar nedeniyle fiyatı arttı. Ama kasım ayı boyunca indirimlerle daha uygun fiyata alabilirsiniz.

Daha Çok EBA, YouTube İçin- Tab A7 (2020) (WiFi/LTE)

Tab A7'nin Özellikleri:
*10.4 İnç Ekran Boyutu ve TFT LCD Ekran
*Full HD+ Çözünürlük ve 60 Hz Yenileme Hızı
*Snapdragon 662 İşlemci
*32/64 GB Depolama ve 3 GB RAM
*8 MP Ana Kamera
*5 MP Ön Kamera
*7040 mAh Batarya

Bu tableti daha çok EBA dersleriniz veya YouTube'dan video izlemek için alabilirsiniz. Veya pek tablet kullanmayanlar için. İşlemci bu tip işler için yeterli olacaktır. Snapdragon 662, seviyesine göre gayet iyi bir işlemcidir zaten. Özellikler de size yeterli geleceğini düşünüyorum. Cihaz ne yazık ki One UI Core ile geliyor ve One UI Core 4'ten sonra sadece güvenlik güncellemeleri alacaktır. Bu tableti tavsiye ederim, fiyatına göre iyi bir tablet. Bu tableti de zaten MEB dağıtıyor.

Fiyat olarak ise;
Tab A7 (2020) WiFi: En düşük 1679 TL (Samsung'un sitesinde daha pahalı)
Tab A7 (2020) LTE: En düşük 1999 TL

Tabletten Pek Beklentisi Olmayanlara- Tab A7 Lite

Tab A7'nin Özellikleri:
*8.7 İnç Ekran Boyutu ve TFT LCD Ekran
*HD+ Çözünürlük ve 60 Hz Yenileme Hızı
*Helio P22T İşlemci
*32/64 GB Depolama ve 3/4 GB RAM
*8 MP Ana Kamera
*2 MP Ön Kamera
*5100 mAh Batarya

Bu tableti de daha çok EBA dersleriniz veya YouTube'dan video izlemek için alabilirsiniz. Giriş seviye bir tablet olmasının yanı sıra fiyatına göre de beklentileri karşılıyor. Pek oyun oynanabilecek bir işlemci olmasa da gene de hafif oyunları oynatır. Cihaz One UI 3 ile geliyor ve One UI 5'e kadar ana güncellemeleri alacaktır.

Fiyat olarak ise;
Tab A7 Lite: En düşük 1138 TL (Samsung'un sitesinde daha pahalı)

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım size yardımcı olabilmişimdir.😊

Kullandığım kaynaklar: webtekno.com , epey.com, shop.samsung.com

(Bir hatam varsa aşağıya yazın, bunu sınav haftasında acele acele yazdım)
7 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Eline sağlık kardeşim çok güzel bir gönderi olmuş 🙂
BoraS20FE
Expert Level 5
Tabletler
Rica ederim😊

Bu arada ÖmerxTürk'e ne oldu? Neden Telegram'dan gitti?
Alfatürk
Expert Level 5
Tabletler
Hiçbir fikrim yok ben çok girmiyordum 😀
0 Likes
BoraS20FE
Expert Level 5
Tabletler
Hımm, peki😔
0 Likes
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Hoş geldin ve niye SM-T290 yok? Bu tablet de iyi bi tablet. Eskidi unutuldu artık SM-T290....😪
0 Likes
BoraS20FE
Expert Level 5
Tabletler
Çok yakın fiyatları ve Tab A7 Lite daha mantıklı bir karar. O yüzden yazmadım
0 Likes
Rose67_
Expert Level 5
Tabletler
Anladım teşekkürler açıklama için. Bencede tab a7 lite daha iyi bir karar da performans açısından tab a7den biraz daha düşük. Neyse bos yaptım. Bu arada hoş geldin seni tekrar görmek güzel.
0 Likes