cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Garantili ürüne ücretli tamir

(Topic created on: 02-18-2022 12:17 PM)
349 Views
Yentar
Active Level 1
Options
Tabletler

Merhaba garantisi 01.07.2022 tarihinde bitecek olan R52M60K25DZ seri numaralı samsung tab e 9.7 inç tablet kullanıyorum. Tabletimi açlılmıyor diye İstanbul da bulunan BDH iletişim teknik servisine gönderdim. Cihazı incelediklerini şarj soketinin arızalı olduğunu ve tamiri in 503 tl ücret ödemem gerektiği söylendi. 

Samsung 2 sene garanti verdiği ürüne kullanıcı hatası diye 503 tl ücret çıkarıyor.  Benim hatam olduğunu neye dayanarak söylüyor. Tableti tabiki şarj soketine takarak şarj edeceğim yani teknik olarak böyle olması gerekiyor. Yaptığınız tabletin şarj soketini 2 yıl dayanacak şekilde yapamayan samsung tur. Mühendisleriniz demek ki şarj soketini yeterince dayanıklı tasarlamamış ki 2 sene garant süresinde arızalanıyor.

Sahip olduğum tabletin kullanıcı hatası sonucu şarj soketini bozduğunu destekleyen herhangi bir veriniz varmı elinizde ne malum üretimden kaynaklı bir sorun sebebiyle yani dayanıksız ve hatalı bir parça nedeniyle arızalanmadığını nerden bileceğiz. 

Tabletin şarjı soketinin bozulması tamamen samsung sorumluluğunda dır ve değişimininde garanti kapsamında değiştirilmesi gerekmektedir.

Samsung eğer müşteri kaybetmeyi hedef edinmişse bun da gerçekten başarılı olacaktır. 

Samsung ürünlerine verdiği  2 yıl garanti sadece sözde kalmaktadır bunu çok iyi anladım.

Ama yasal bütün haklarımı sonuna kadar kullanacağım ve gücümün yettiğince herkese samsung almamaları gerektiğini yaşadığım olaydan dolayı detaylarıyla anlatacağım.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Yeşilırmak
Moderator
Moderator
Options
Tabletler

Merhaba Yentar,

Yaşamış olduğunuz süreç için üzgün olduğumuzu iletmek isteriz. Durumun incelenmesi ve konu hakkında size detaylı bilgilendirme yapılması için ilgili ekibimize bilgi verilmiştir. Ekibimiz en kısa zamanda size ulaşacaktır.

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

11 Comments
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Merhaba yentar

Bilgilendirme için teşekkür ederiz ancak kendi fikirlerimi ve yorumumu da belirtmek isterim cihazınızı şarja takarken kablonun ucunu cihazınızın şarj deliğine sert sok duysanız cihazın şarj soketine hasar vermiş olabilir
Yentar
Active Level 1
Tabletler

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama her ne olursa olsun bu problemin 2 yıl granti kapsamında  içerisinde ücretsiz değiştirilmesi gerekir. 503 tl çok değil mi?

Tabletler
Maalesef dolar artıyor ve tamirciler paradan başka birşey görmediği için evet çok:(
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Bence de çok para Bir de bu durumda haklısınız diyecek bir şeyim yok Sonuçta cihazın garantisi bitmediği için ücretsiz yapmaları gerekiyordu Garanti dediğin zor zamanların çözümüdür yani Şahsen ben o parayı vereceğime giderim yeni cihaz alırdım daha iyi mesela ben yaptırmadım yani cihazı
Yentar
Active Level 1
Tabletler

Çok teşekkür ederim..

Doğrusuda bu zaten öyle değil mi?

Samsung ürünü satarken iyi ama sonrasında müşteriyi teknik servisin insafına bırakıyor ya işte bu gerçekten insafsızlık.. itiraz ettiğinizde benim servism ne demiş se o diyor konuyu kapatıyor.

Tabletler
Kesinlikle.. Samsung servislerinin çoğunluğu kaba, fakat kibar ve işini severek yapan Samsung servisleri var fakat bunlar çok az..
Anonymous
Not applicable
Tabletler
Ne demek önemli değil

Maalesef servisi diyecek bir lafım yok ayıp etmişler
Tabletler
Dostum, eğer cihaz çok yeni değilse, şarj soketinin garanti kapsamında değiştirildiğini hiç görmedim. Onun da şartı; şarj soketinin gevşememiş, yerinden oynamamış, su kaçmamış ve aşırı voltaj izi oluşmamiş olması falan yani. Bütün bu durumlar yoksa ve soket çalışmıyor ve cihaz da yeni ise Garanti kapsamında inceleme yapıyorlar... çünkü genelde soket değil, bağlı olduğu anakart da sorun çıkıyor... Dolayısıyla çalışan bir cihazda soketin bozulması özensiz kullanıma bağlı olarak oluşur. Üretici sana, senin özenli kullanmanı garanti etmiyor 😊. Cihazın üretiminden ve parçalarının çalışmasından kaynaklanan sorunlar ile söz verdiğim fonksiyonlarını yerine getirmeye engel durumlar varsa bunları sana garanti ediyorum der. Elinizde çelik bir malzeme yok. Dikkat gerektiriyor. Arka kapak, çerçeve, soket böyledir... garantiden arka kapak değiştiğini de duymadım mesela 😊... Selamlar sevgiler
Yentar
Active Level 1
Tabletler
  • Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bunların hepsini biliyorum.  Fakat bu güne kadar özensiz hiçbir cihaz kullanmadım. Gözüm gibi korudum. Zaten tabletimde en ufak bir çizik darbe bile bulunmamaktadır. Demek istediğim özensiz kullanmadığım halde garanti süresi bitmeden meydana gelen arızanın benden kaynaklı olduğu söylenip 503 tl ücret çıkarılması. Samsung bu süreçte meydana gelen bu arıza için  çıkaracaksa da daha makul bir ücret belirleyebilir. Garanti kapsamı neden hep müşteri aleyhine işliyor.  Çelik malzeme de hor kullanırsanız kırılır. 😊
  • Saygılarımla...