cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

CPU 97 derece ;-;

(Topic created on: 09-01-2024 11:38 AM)
1187 Views
anusername
Expert Level 5
Options
Tabletler

Cihaz şu an öylece duruyor ellerimde ne bir ısınma ne de çok fazla bir soğuma var tablet şu an soğuk ama CPU 97 derece diyor ve bu beni endişelendirdi baya yardım eder misiniz bir şey olur mu ;-;

image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Aynen öyle hocam. Uygulama bozuk çalışıyor. Yanlış sensörler iletişime geçiyor. Korkacak bir durum yok anladığım kadarıyla

View solution in context

82 Comments
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Öncelikle uygulama tam ölçüm vermiyor olabilir. Farklı programla test etmeyi deneyin. Eğer sonuç doğruysa büyük sıkıntılar doğabilir. Cihazın parçaları ısı kaynaklı hasar görebilir. Uçuk bir senaryoda parça lehimleri atabilir. Bu da cihazın tamir görmesi anlamına gelir. Ayrıca yakın bir gelecekte batarya patlaması ve anakart yanığıda kaçınılmaz sondur eğer sonuç doğruysa
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Şunu da ekleyim hiç bir mobil cihaz 97 derecelere kadar çıkması muhtemel değildir. Güneş altında kalsa bile değildir. Muhtemelen program arızalı çalışıyor ya da sensörler doğru çalışmıyor
anusername
Expert Level 5
Tabletler
Şimdi de 96 diyor. Pille bir alakası var mı ondan şüphelenmeye başladım. Fakat 97 derece beni çok fazla endişelendirdi. Neden böyle olmuş olabilir yaa
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
İmkan varsa bir ateş ölçer ile test edin. Cihaz elinizdeyken bu ısıyı hissetmiyorsanız zaten teknik bir sorun olduğu açık. Ben imkan vermiyorum 100 dereceye. Günümüz PC'leri bile zor ulaşıyor bu ısıya
anusername
Expert Level 5
Tabletler
ya bişey dicem şimdi ben 97% iken -pil seviyesi- cpu sıcaklığı da 97 diyordu. Pil seviyesi 96 iken 96 pil seviyesi 95 iken 95. yani kısacası cpu sıcaklığı: {bataryaseviyesi}.
Solution
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Aynen öyle hocam. Uygulama bozuk çalışıyor. Yanlış sensörler iletişime geçiyor. Korkacak bir durum yok anladığım kadarıyla
anusername
Expert Level 5
Tabletler
Çok teşekkür ederim hocam
Siberizm
Active Level 6
Tabletler
Rica ederim ☺️🙏🏻 pil sensoruyle işi sensörü karışmıs gibi. Cozerler yakında
anusername
Expert Level 5
Tabletler
Hocam şimdi de böyle diyor mehmet abide bir sıkıntı yok. Korkmaya başladım cidden ya benim uygulamada sıkıntı var sensörler karıştı ya da muhtemelen cidden 93 derece1725181349614.jpg