cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bir 2014 Tabletinin Hikayesi | SM-T320

(Topic created on: 03-28-2025 04:33 PM)
79 Views
kKekerem
Active Level 6
Options
Tabletler
Evet bu tableti biz 2014 de aldık, ben daha küçükken. Şu anda en az 10 tane rom ve 5 kere sistemi yok edilmiş fakat hala çalışan bir tablet. Şu ana kadar TWRP de yedek alırken işlemcisi 75 dereceyi gördü maksimum. Nasıl oldu bilmiyorum ama internetten bir rom buldum ve onu kurdum. Şu anda o romla fakat cihaz android 5.1.1 olmasına rağmen şu anda güncel play store ye erişimi var ve uygulama yükleyebiliyoruz. İlk olarak cihaza 2021 yılında LinageOS 21(tam hatırlamıyorum android 11 di) ROM unu kurduk, ondan sonra cihazına çok ısındı. Sonra 2023 yılına kadar hiç bir şey olmadı. 2023 yılında bana bu tableti(Tab S9) aldılar ve ondan sonra niyeyse yazılıma merakım arttı. Ve ikide bir cihazına TWRP den sistem dosyalarını silip yeniden yüklüyorum. Neden bunu yapıyordum çünkü cihazda play store yok. Sonra dediğim gibi bu ROM u buldum (2 gün önce) ve yükledim ve cihaz çok güzel oldu. Fotoğraflar ekte

image

image

image

image

image

image

image

image

11 Comments
mfs_alpha
Active Level 5
Tabletler
Tablet yorulmuyor mu ya da hala donanımına bir şey olmadı mı örneğin benim de bunun gibi bir tabletim vardı ve 5 yıl sonra ana kartı yandığı için kullanamamıştım
kKekerem
Active Level 6
Tabletler
Hayır işte bu cihazların en önemli özelliği o. Halbuki bu cihaz kaç kere yere düştü HATTA FIRLATILDI (şaka değil)
BENEFICIAL_S24
Active Level 10
Tabletler
Yıllarca özenle korunmuş bu tablet, ilk günkü gibi pürüzsüz ekranı ve sağlam yapısıyla zamana meydan okuyor.
kKekerem
Active Level 6
Tabletler
Komşumuzda da GT serisinden bir telefon var
0 Likes
YunusG
Expert Level 2
Tabletler
Bende de Tab E var, çekmecede bir yerlerde duruyor. Sağlam çalışıyordu aslında, içinde sanırsam ViperOS veya başka bir LineageOS tabanlı işletim sistemi vardı ve 7.1.2 olması lazım Android sürümünün. Bir gün uzun süre sonra bir bakayım dedim ve ekranı kırılmıştı, ekranı açınca sadece çatlaklar ve bozulmuş pikseller görünüyordu. Güzel tabletti ama hiçbir şey olmadan nasıl kırıldı anlamadım. Hala çalışıyor olmuş olsa da yine çekmecenin tozlu kenarında yatıyor olacaktı. Ama yine de çalışmasını isterdim.
UNLIMITED_3
Active Level 4
Tabletler
Romu nerden buluyorsun bende samsung galaxy tab 4 sm t230 var ve hala daha cayır cayır çalışıyor ancak ben cihazı rahatlasin diye sıfırladım. Ondan sonra playstore ve girmiyor. Daha doğrusu guncelleyemiyor. Android 4.4.2 kitkat vardi sanirsam. Yasama donermi bu cihaz. Senin cihaz gibi cok cilemi cekti bu ama hala daha kaya gibi sapasağlam bir gazi.
0 Likes
kKekerem
Active Level 6
Tabletler
Hem de nasıl döner. İnternetten XDAForum dan buluyorum genellikle. Ya da direkt internete yazıyprum cihazın modelini ondan sonra rom diyprum çıkıyor. İstiyorsan doğrudan konjşayıım ben sana anlatırım
0 Likes
UNLIMITED_3
Active Level 4
Tabletler
Suanda evimden uzaktayim. Yarin geri donunce yazarim sana. 8-9 yıllık tablet. Simdi gece lambasi gibi kullaniyorum.ekrani suresini 15 dk falan yapip. 😅. Sagolasin bilgi icin
0 Likes
kKekerem
Active Level 6
Tabletler
Rica ederim ne demek ama bu riskli bir iş bilginiz olsun. Yani cihazın %5 bile olsa açılmama ihtimali var. Ayrıca bende yazamayabilirim hem yanımda pc ykk hem de yolculuktayım internetin zor çektiği bir yere gidiyoruz. Hrm internette çok tutorial videosu var oradan da halledilebilir.