Original topic:

TizenOs

(Topic created on: 11-07-2025 03:38 PM)
150 Views
KızılşahiN
Active Level 6
Options
TV

Merhaba arkadaşlar Samsung smart akıllı monitör aldım M7FM kurulumunu yaptım.

Tabi bu süreçte bir sürü video makale vb araştırma yaptım
Samsung Tizen işletim sistemi hakkında yeterince açıklayıcı tanıtıcı video ve yazı yok. Dünyanın 1 . Tv satıcısı Samsung ama üretmiş olduğu tvler hakkında araştırma yapınca sadece basit donanım ekran konusunda tanıtımlar olmuş. Neden Telefon ve tabler için onca içerik ve destek sağlınırken T'vde bu kadar yetersiz kalıyorlar. 

11 Comments
KeremAtaOnsan
Active Level 2
TV
Aslında Web yerine ai kullansanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz bence.
KızılşahiN
Active Level 6
TV
Ai soruyorum ama pratik kullanım videoları olsa daha güzel olmaz mı. Onlarca tv videosu izlemiş biri olarak sadece Samsung Tv'lerde Tizenle ilgili bilgi verilmiyor.
Samsung sevmesem umrumda olmaz zaten box kullanıyorum fakat 90 bin para verdim Samsung tv aldım içeriği hakkında ön bilgi olsa güzel olmaz mı? O yüzden ben şimdiye kadar hiç Samsung tv bakmadım. Alırsam neyle karşılaşacağım ve Tizen için oluşan kısıtlı algısı.
0 Likes
KeremAtaOnsan
Active Level 2
TV
Aslında evet doğru söylüyorsunuz izleyince insanın aklında daha çok kalıyor
yusufpiskin
Active Level 8
TV
Çünkü Tiezen ölü bir teknoloji, yabancı teknoloji vlogerlarını izlerseniz Samsung'u Apple TV ya da Google TV stick ile izlediklerini görürsünüz.

Samsung'un inadı Google TV ye geçmemek. Phillips bıraktı Mesela bu inadı.

Samsung böyle bir yazılımda diretiyor Sonra yerini Google a bırakıyor
0 Likes
KızılşahiN
Active Level 6
TV
Bende Samsung Teizen için ön yargılı olduğum için alıp kullanmadım. Daha sonra Tv arızalınınca Tvbox aldım ve boxla tvnin arızalı kısmını kapandı daha sonra Tvbox öyle alıştık ki herleyimizi Tvbox üzerinden hallediyoruz. Geçen oğlum için Smart monitör M7 aldım Teizen işletim sistemi var ve kurulumu biraz uğraştırdı.
Kurulumu yaptıktan sonra uzunca deneyim kullanma şansım oldu güzelmiş Teizen ama hala o android google tv konforundan çok uzakta. Birde konuda yazdığım gibi teizen ile alakalı içerik yok Samsung hep donanım üzerinden tanıtım yapmış. Monitör almasam mesela asla gidip bir samsunga para vermezdim sırf Teizen yüzünden ama biraz kullanınca ön yargılarım biraz yıkıldı.
Yinede 100 bin birim para vereceksem yazılımına özellikle dikkat ederim. Tabi Tvbox kullandığım için Teizen beni şuan rahatsız etmiyor çünkü yedekte kullanıyorum. Ana bir cihaz ve sistem olarak kullanılması için bu alana yatırım yapmaları gerekiyor. Teizen kötü değil gördüğüm kadarıyla sadece yetim ve öksüz.
0 Likes
Ramocann
Active Level 10
TV
Hocam TV box olarak hangisini kullanıyorsunuz? Memnun musunuz ayrıca?
0 Likes
yusufpiskin
Active Level 8
TV
En iyisi her zaman Google ın kendine ait olan. Tavsiye ederim
KızılşahiN
Active Level 6
TV
👏Hiç sorunsuz evet. Ama onlarında port giriş usb vb yok sırf bu yüzden almadım.
0 Likes
yusufpiskin
Active Level 8
TV
Yenisini çıkardılar onda vad da bize ne zamana vr kaça gelir Allahul Alem 😂