Original topic:

eSim Kullanan Var Mı?

(Topic created on: 12-19-2024 08:45 AM)
417 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Samsung Members

eSim diye birşey duydum, araştırmış olmama rağmen çok birşey anlamadım. Mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları nelerdir kullanan arkadaşlar var mı?

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
DevletZabiev
Active Level 6
Samsung Members
Anten (şebeke) çekmesi yönünden operatöre göre değişiyor fiziksel simin 2 diş çektiği yerde e sim de 2 diş çeker hiç bir farkı yok. Fiziksel simler zamanla aşınıyor çok az da olsa performansında düşüşler olabiliyor e simde bu olay yaşanmaz. Hattı kaybetme ihtimali yok. Aşağıda belirttiğin gibi çalınma durumunda hemen sim kart çıkarılıp atılamaz. Tek eksik yönü sim kart istendiği anda başka cihazlara taşınmasının biraz zor olması

View solution in context

Solution
OnurYlmz
Active Level 4
Samsung Members
Ben turkcell e sim kullanıyorum. Herhangi bir **bleep** yok. Çekme, konuşma, internet sıkıntısı yok. Sadece e simde mobil imza kullanamıyorsunuz. Bir de e sim kullanmaya başladıktan sonra Samsung telefonum her kapanıp açıldığında sim ayarlarına girince simleri güncellemem gerek diyor. Ama bir sorun oluşturmuyor.

View solution in context

26 Comments
Samsung Members
Ben kullaniyorum normal fiziki sim gibi sebekesi ayni konusma internet hizi birsz daha iyi fiziki sime gore
Anonymous
Not applicable
Samsung Members
Çekme durumu nasıl, sürekli 4-5 diş çekiyor mu, yoksa o kullandığımız operatör ile alakalı mı
DurukanAKDAG
Active Level 9
Samsung Members
Ne farkı var da daha iyi iyiymiş.
GRKN17
Expert Level 5
Samsung Members
İkisi arasında bir f ark yok elinde olan sim ile takma çıkarma işlemi yapmıyorsun QR kod ile cihaza tanımlıyor kullanıyorsun
Anonymous
Not applicable
Samsung Members
Fiziksel sim ile bir farkı yoksa sanırım eSim'e geçmek mantıklı. İnternet üzerinde bana mantıklı ve tercih sebebi gelen tek bilgi şuydu; takılıp çıkartılabilir olmadığı için, telefon hırsızlığında ve kaybettiğinizde sim sinyalinden cihazı bulmak daha güvenli ve olası.
GRKN17
Expert Level 5
Samsung Members
Mantıken bakarsan sana uyan başkasının mantığına uymaz karar verecek olan sensin yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ben sorun yaşamadım
Anonymous
Not applicable
Samsung Members
Fiziksel sim kullananlar kaç kez sim kart çıkartıp takıyor ki ömrü boyunca, bir telefon değiştirirken. Bence herkes için mantıklı birşey, fiziki simle yapabildiğin herşeyi yapabiliyormuşsun, hat değişim, numara değişim vesaire. Ama dediğin gibi herkesin mantığı kendine. 🙏
Solution
DevletZabiev
Active Level 6
Samsung Members
Anten (şebeke) çekmesi yönünden operatöre göre değişiyor fiziksel simin 2 diş çektiği yerde e sim de 2 diş çeker hiç bir farkı yok. Fiziksel simler zamanla aşınıyor çok az da olsa performansında düşüşler olabiliyor e simde bu olay yaşanmaz. Hattı kaybetme ihtimali yok. Aşağıda belirttiğin gibi çalınma durumunda hemen sim kart çıkarılıp atılamaz. Tek eksik yönü sim kart istendiği anda başka cihazlara taşınmasının biraz zor olması
Anonymous
Not applicable
Samsung Members
Beklediğim yorum buydu, teşekkürler