cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Members'ta En Çok Sorulan Sorular! ❓ 💭

(Topic created on: 4 weeks ago)
549 Views
Options
Samsung Members
Selamlar

Bugün sizlerin istekleri doğrultusunda doğum günüme özel böyle bir post açmak istedim.
Bu sorular son zamanlarda en çok sorulan sorular olacaktır. 

image
Pinterest'ten aldığım güzel bir fotoğraf ile başlayalım posta. (:

Boş yapmadan başlayalım!😻 

1.Bixby/Galaxy AI için Türkçe dil desteği ne zaman gelecek? 

• Bixby Türkçe dil desteği hakkında postumu inceleyebilirsiniz:
• Üstelik Emre Bey'in (Samsung Members Ekibi) cevabı da bu şekildedir: 
image

• Galaxy AI içinde Eylül ayı gibi gelmesi planlanıyor. Bazıları Eylül oldu ne zaman gelecek diye soruyor. Daha Eylül'e yeni girdik Eylül'ü yarılamadık bile. Genelde bu tür özellikler ayın sonlarında falan geliyor. Biraz daha sabredin son umut Ekim artık. Ekim'de gelmezse bende ümidimi keseceğim yavaş yavaş.😀 (Belki bunun hakkında ayrı bir post açabilirim. İstenirse tabii.) 

image
Ayrıca bu yıl içinde Samsung Türkçe dil desteği getirmeyi planlıyor diye yazıyor orada. Az daha sabredin abilerim/ablalarım.😀

2.One UI 7 betasına katılabilir miyiz? & One UI 7 dağıtıma ne zaman başlanacak? 

• One UI X.X betalarına sadece belirli ülkeler katılabilmektedir. Bunlardan 3 tanesiAmerika, Hindistan veGüney Kore. (Diğerlerini bilmiyorum.) Beta testleri Türkiye için yok maalesef. Csc değişirseniz katılabilirsiniz. GenellikleHindistan mükemmel bir tercih. Betaya Samsung Members üzerinden katınılmaktadır. 

• Şu anda dünya üzerinde One UI 6.1.1 dağıtıma başlanmış durumda. Muhtemelen 1 ay falan sürer bu Ekim sonları gibi beta dağıtımlarına başlarlar. One UI 7 (kendisi) Aralık - Ocak gibi verilmeye başlanması bekleniyor. 
Not: 6.1.1 güncellemesini sadece S ve Z serileri alabilmektedir. A ve M serileri alamamakta. 

3.Cihazım neden bu kadar geç güncelleme alıyor? 

• Samsung'un bir sürü telefon ve tablet modeli var. Her birine aynı anda güncellemeyi yetiştirememesi çok normal Apple gibi. Mesela Apple ile çok kıyaslanıyor bu olay. Apple'ın model sayısı Samsung'tan daha az ve daha kolay güncelleme dağıtıyor. Fakat Samsung'a gelince işler Apple gibi basit değil. Bu nedenle geç güncelleme alması gayet normal. 

4.X cihazı şu Android sürümünü alacak mı, Güncelleme almaya devam edecek mi? 

www.guncelmiyiz.com sitesinden cihazınızın modelini aratıp gelecek Android sürümüne, majör Android sürümüne vesaire bakabilirsiniz. Üstelik internetten aratmanız hem pratiklik hemde hız bakımından daha iyi olacaktır. (Güvenilir sitelerden bakın ayrıca her kaynağagüvenmeyin.) 

5.Cihazımın şarjı çabuk gidiyor, çok ısınıyor. Ne yapmalıyım? 

• Yaz aylarında cihazlar çok fazla ısınır ve şu an sonbahara girmemize rağmen havalar çok sıcak. Isınmanın en temel nedeni budur. Ayrıca çok fazla uygulama arkaplanda durursa ve saatlerce ağır oyun (Pubg Mobile gibi) oynanırsa da çok normal. Bi de hiç bir şey yapmayıp cihazları çok fazla ısınanlar var... 
Cihazı yeni aldıysanız ısınması çok normal genelde telefon yeni alındığında 1 hafta günlük kullanıma alışmaya çalışır. Bu süre 2 - 3 haftaya uzayabilir 3 hafta sonra düzelmezse sıkıntı. Genelde telefon günlük kullanıma alışmaya çalıştığı için CPU gereğinden fazla güç tüketir. Telefonlar uzun bir süre (bazen yıllar sürüyor) kapalı kalıyor ilk kutudan çıktığında ve aniden kullanıma başlanılınca telefonlarda şok etkisi falan oluşuyor bunun nedeni de o zaten. Bu ısınmayı Good Lock'taki Thermal Guardian isimli modülden ayarlayabilirsiniz. 

• Şarjının çabuk gitmesiyle alakalı da söyleyeceklerim Isınma sorunlarıyla söyleyeceklerimin hemen hemen aynısı bu yüzden sözü kısa keseceğim. 

Ayrıca batarya tüketimi ile alakalı öneriler vermem gerekirse;

- Aydınlık mod yerine karanlık mod kullanın. (Pili en çok tüketen renkbeyazdır ve aydınlık mod amoled yanığına davetiye çıkarıyor.) 
- Telefon parlaklığını kısın, gerekirse adaptif parlaklığı açın. (Telefon parlaklığı da aynı zamana amoled yanığına davetiye çıkarıyor. Üstelik fullerseniz pilinizin daha çabuk gittiğini göreceksiniz. Gerekirse adaptif parlaklığı açmanız sizin için en iyisi olacaktır.) 
- Güç tasarrufu modunu açın. (Arkaplanda açık olan uygulamaları tüketir ve veri kullanmalarını engeller. ) 
- Mobil veri yerine Wi-Fi kullanın. (Bu çok değerli, altın kadar. Bazıları Wi-Fi ile 7 - 8 saat (ort) alırken mobil veri ile 4 - 5 saati (ort) alıyor. Mobil veri ayrıca pili tüketen bir husustur.) 
- Veri tasarrufunu açın. (Arkaplan uygulamalarının veri kullanmalarını önler.) 

Not:Bu posta çok fazla önem verdim bi yarım saattir yazıyorum sanırsam. Çok fazla yoruldum zaten okuldan geldim yarım saattir sizler için uğraşıyorum. (: Bu yüzden bu postu burada noktalıyorum. Belki pt2 falan gelebilir bilmiyorum duruma bağlı bakacağım okul kaynaklı yoğunum şu anlar. 

Okuduğunuz için teşekkürler, seviliyorsunuz - ! 😻

52 Comments
Siberizm
Active Level 3
Samsung Members
Doğum günün kutlu olsun kardeşim ☺️🙏🏻 nice mutlu yıllar nasip olsun
Samsung Members
Teşekkürler Siberizm abi 😊
Siberizm
Active Level 3
Samsung Members
Ricake
Samsung Members
Plan nasıl?
2 hafta javanın temelleri
3 - 4 hafta object oriented
Ondan sonra Android studioya yallah bismillah
Siberizm
Active Level 3
Samsung Members
Ben Java düşmanıyım ya 😅 ama plan güzel
Samsung Members
Pov: c#cılar javacıları tetiklerken javacılarda c#cıları tetikliyor: (İRONİ.)
Tolgaa94
Expert Level 5
Samsung Members
Eline emeğine sağlık 😊 👍
Tolgaa94
Expert Level 5
Samsung Members
Doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara yaşlara inşallah ailen ve sevdiklerinle beraber 😊🙏
Samsung Members
Teşekkürler Tolga abi 😊