Original topic:

Saf android dayatması istemiyoruz

(Topic created on: 04-07-2026 01:22 AM)
461 Views
butterflytrainer
Beginner Level 3
Options
Samsung Members
Saf android ile one ui çorbası ucube arayüz istemiyorum. 

Zamanında zaten bixby gibi kullanışlı bir araça türkçe dil desteği getirmediniz gemini dayattınız. 

Şimdi de Samsung Mesajlar kapanıp g**gle mesajlara geçmemiz isteniyormuş. Biz bu markayı kullanıyorsak demek ki one ui özgürlüğünü, optimizasyonunu ve uyumunu seviyoruz. Saf android sevsem pixel kullanırım.

Ancak Media Picker denen iğrenç google yaması, google mesajlar gibi yine iğrenç bir arayüze sahip uygulamaları dayattiğınız zaman ne telefonun arayüzü tutarlı oluyor ne de optimize çalışıyor. Ben Samsung Mesajlar kullanıyorum ve memnunum.

Neden google mesajlar kötü:
Arayüzü 3.taraf uygulama gibi duruyor one ui ile alakası yok.
Kişiselleştirme yok.
Karanlık modda arka plan siyah değil gri oluyor. (Oled panelde koyu modu anlamsız kılıyor?)
Kişilere tıkladığınızda google kişiler tarzı bir arayüz çıkıyor. Arama arayüzüne de android yapın o zaman. 
Mesajlar geç geliyor ya da gelmiyor.
Kasıyor ve animasyon yok girerken çıkarken.

Media picker zaten işkence fotoğraf seçici mi ne yazıyor hiçbir ayarı da yok sadece google fotoğraflara bağlayabiliyorsunuz. Google uygulamalarında çıksın onu anlarım ama herhangi bir uygulamaya fotoğraf video eklemek için bu iğrenç uygulama ile seçmem gerekiyor. Ben galerimden seçmek istiyorum? Burada hiçbir albümüm gözükmüyor, aşırı derecede sorunlu. Fotoğrafları kaydirirken bir anda takılıyor tepki vermiyor aşağı kaydırmaya çalışıyorum yukarı kayıp gidiyor. Telefonuma özgü de değil aynı anda s23 ultra, s22 ve tab s9 kullanıyorum hepsinde bu sorunların hepsi var. S24 sonrasında Samsung Mesajlar yüklü bile gelmiyormuş. Durum can sıkıcı o yüzden yazmak istedim.

Samsung böyle giderse iphone'a geçmek kaçınılmaz duruyor.

image

6 Comments
Anonymous
Not applicable
Samsung Members
konuyu sabah herkesin tekrar atarmısınız ? herkes görsün
MKG7
Active Level 4
Samsung Members
Bende konu açtım bununla ilgili destek bekliyorum
TheTailor
Expert Level 4
Samsung Members
Destekliyorum benim bu konu ile açtığım başlık baska gonderi altına taşındı ve şuan gönderi yapmama izin verilmiyor gibi sunucu hatasi diyor ama diger arkadaşlar gönderi yapabilmis gördüğüm kadarıyla kesinlikle haklısın google olan hic bir uygulama oneui ile uyumlu değil pixel yaması değil samsung arayüzü istiyoruz
0 Likes
srdrdmrl77
Expert Level 3
Samsung Members
Ben saf android destekliyorum. Uİ. Saçmalığından vazgeçmeli samsung
0 Likes
MertOB
Active Level 8
Samsung Members
Bence de saçma arkadaş kullanmak isteyen istediğini kullansın bırak erişime kapatacağım diyeceğine varsayışan olarak google mesajlar gelecek de mesela
0 Likes
Ms_186_a25
Active Level 6
Samsung Members
Destekliyorum kardeşim arkandayım iyice bu gidişle google saf androide geçeceğiz