cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

پخش ونشر مسائل دینی

(Topic created on: 03-12-2026 11:27 PM)
75 Views
kohistan
Active Level 1
Options
Others
غزوات پيامبر اكرم  ﷺ
باب (21): غزوۀ حديبيه و اين كه خداوند متعال مي‌فرمايد: بدرستيكه خداوند از مؤمنان، خشنود گرديد، آنگاه كه در زير درخت با تو بيعت كردند

1620- «عَنْ عُمَرَ بْنِ الْخطابِ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ : أَنَّه كَانَ يَسِيرُ مَعَ النبي  ﷺ لَيْلاً، فَسَأَلَهُ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ عَنْ شَيْءٍ، فَلَمْ يُجِبْهُ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ ، ثُمَّ سَأَلَهُ، فَلَمْ يُجِبْهُ، ثُمَّ سَأَلَهُ، فَلَمْ يُجِبْهُ، وَقَالَ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ: ثَكِلَتْكَ أُمُّكَ يَا عُمَرُ، نَزَرْتَ رسول الله ﷺ ثَلاثَ مَرَّاتٍ، كُلُّ ذَلِكَ لا يُجِيبُكَ، قَالَ عُمَرُ: فَحَرَّكْتُ بَعِيرِي، ثُمَّ تَقَدَّمْتُ أَمَامَ الْمُسْلِمِينَ، وَخَشِيتُ أَنْ يَنْزِلَ فِيَّ قُرْآنٌ، فَمَا نَشِبْتُ أَنْ سَمِعْتُ صَارِخًا يَصْرُخُ بِي، قَالَ: فَقُلْتُ: لَقَدْ خَشِيتُ أَنْ يَكُونَ نَزَلَ فِيَّ قُرْآنٌ، وَجِئْتُ رسول الله ﷺ ، فَسَلَّمْتُ عَلَيْهِ، فَقَالَ: «لَقَدْ أُنْزِلَتْ عَلَيَّ اللَّيْلَةَ سُورَةٌ لَهِيَ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ». ثُمَّ قَرَأَ: ﴿إِنَّا فَتَحۡنَا لَكَ فَتۡحٗا مُّبِينٗا ١﴾ [الفتح: 1]». (بخارى:4177)

ترجمه: «از عمر بن خطاب رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ  روایت است كه شبی، در ركاب رسول خدا ﷺ بود و از آنحضرت  ﷺ  چیزی پرسید. ولی پیامبر اكرم ﷺ به او جوابی نداد. برای بار دوم پرسید. باز هم جوابی نداد. برای بار سوم پرسید، باز هم آنحضرت  ﷺ  جوابی نداد. عمر بن خطاب با خود، گفت: ای عمر! مادرت به عزایت بنشیند. سه بار سماجت كردی و رسول خدا ﷺ را به زحمت انداختی ولی هیچ جوابی به تو نداد.
عمر می‌گوید: سپس از بیم آنكه مبادا در مورد من آیه‌ای نازل شود، شترم را تیز راندم و از سایر مسلمانان، جلو افتادم. دیری نگذشت كه شنیدم شخصی مرا صدا می‌زند. ترسیدم كه مبادا در مورد من آیه‌ای نازل شده باشد. بدینجهت، نزد رسول الله ﷺ رفتم وبه او سلام دادم. آنحضرت  ﷺ  فرمود: «امشب، سوره‌ای بر من نازل شده است كه نزد من از آنچه كه خورشید بر آنها می‌تابد (از همه دنیا) محبوبتر است». سپس ﴿إِنَّا فَتَحۡنَا لَكَ فَتۡحٗا مُّبِينٗا ١﴾ [الفتح: 1] را تلاوت فرمود».📚 کتاب اصولات دهگانه در قرائت
✍️گرد آورنده: احمد ضیاء دانش
📃تعداد صفحات:81
🖇️پیوندها: #علوم_قرآنی
علمای اسلام گفته اند که قراءات سه دسته هستند: قراءات متواتر (که هفت روش هستند)، قراءات آحاد (که سه روش هستند) و مابقی قراءات شاذ هستند. و تمامی این قراءات محفوظ هستند، ولی بیشتر به قراءت های متواتره (هفتگانه) تلاوت می شود.
مشهورترین راویان قرآن از بین صحابه که مرجع غالب روایتهای قرآن هستند عبارتند از: علی بن ابی طالب، عثمان بن عفان، زید بن ثابت، أبی بن کعب، أبو موسی أشعری، أبوالدرداء و ابن مسعود ـ رضی الله عنهم اجمعین
بسیاری از تابعین، قرآن را از این صحابه یاد گرفته‌اند و معروفترین آنها عبارتند از: سعید بن مسیب، سلیمان بن یسار، عطاء بن یسار، سلیمان بن مهران، أبورجاء عطاردی، عمر و بن شرحبیل، حسن بصری، محمد بن سیرین و مغیره بن أبی شهاب ـ رحمهم الله ـ و کسانی دیگر
1 Comment
kohistan
Active Level 1
Others
ماشاءالله
0 Likes