cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Yazma Koruma Arızalı (İçindeki Kişisel Veriler İmha Edilemeyen) Hafıza Kartının RMA Sorunsalı

(Topic created on: 09-26-2023 12:25 AM)
Gezgin_Kedi
Beginner Level 4
Options
IT & Hafıza

Merhaba
Ekte orijinal halini ve seri numarasını görebileceğiniz  Samsung Evo Plus 128 GB kapasiteli micro sd hafıza kartım Samsung Galax M21 model telefonumda çalışırken yaklaşık 1 yıl sonunda birden bire hata vermeye başladı. Kartı kontrol ettiğimde üzerine yazma hatası verdiğini gördüm. Daha sonra Micro SD-SD dönüştürücü  aparatına  (dönüştürücü aparattaki yazma koruma sürgüsünü pasif duruma getirerek) takıp format atmayı denedim ancak başarılı olamadım. İnternetteki pek çok farklı yöntemi denememe rağmen karta format atılamıyor, içerisindeki kişisel verilerimi silemiyorum. Haliyle kart bu haldeyken (içindeki kişisel verilerim ile) RMA için servise gönderemiyorum

Kişisel verilerin korunması kanunu gereği kart içindeki kişisel verilerimin RMA servisinize göndermeden önce imha etme hakkımı kullanmak istiyorum. Ancak bunun için  hafıza kartımın konu hakkında yetkili/ilgili departmanlarınızın belirteceği yönergeyi veya araçları kullanarak yapabileceğim bir durum. Hafıza kartımdaki kişisel verilerim yazılımsal olarak hiçbir şekilde silinemiyor, yardımlarınızı bekliyorum. 

Hafıza kartıma format atmak için kullandığım (ve başarısız olduğum) yöntemler:
1) Windows 11 CLI'dan Dispart aracı ile diski temizlemek, diskin write-protection özelliğin kaldırmak (Ekran görüntüleri ekteki resimlerde mevcut)
2) Windows Regedit'ten yapılan ayarlar
3) Linux üzerinden farklı araçlar ile format atmaya çalışmak
4) Yapılan işlemleri farklı Micro SD-SD dönüştürücü aparatlar ile denemek
5) SD Card Association sitesindeki "SD Card Formatter" isimli windows yazılımı ile format atmaya çalışmak
6) Galaxy M21 Android telefonum üzerinden format atmaya çalışmak
7) EaseUs SD Kart biçimlendirme yazılımı ile biçimlendirmeye çalışmak
😎Başka bir kart okuyucu ile denemek

Tüm bunların dışında samsung iletişim destek hizmetleri ile yaptığım  site için canlı/online yazışmada bana RMA için Yurtiçi kargodan ürünümü RMA için gönderebileceğim kargo kodu ürettiler sağolsunlar ancak sorduğum şu soruya halen bir cevap bulamadım/veremediler:
Kartın içerisinde kişisel bilgilerim okunabilir durumda ve karta format atamıyorum, verilerimi silemiyorum. Kişisel verilerimi silmem için ne yapmam gerekiyor? Bildiğim tüm yöntemleri denedim. 

Son çare olarak Sandisk vb. firmaların bu gibi durumlarda hafıza kartını ortasından bir matkap ile delip öyle gönderdin dediğini okudum bir forumda. Sanırım son çare ben de öyle yapıp göndereceğim kartımı. Ancak bu sefer de karta fiziksel hasar verildiği için garanti kapsamı dışındadır deyip aynen iade edeceğinizden korkuyorum. 

Böyle bir durumda RMA için nasıl bir yol izlemeliyim? Ürünün aynısından bir daha göndereceklerse bile aynı marka aynı model ürünü telefonunda kullanmayı istemem zira bir daha aynı problemi yaşama ihtimalim oldukça yüksek. 

Şayet bire bir ürün değişimi yerine muadil ürün temin edilebiliyorsa  ücret farkını ödeyerek (bir üst segment olan Samsung Endurance serisi Micro SD kartlarınızıdan almak istiyorum. 

Yardımlarınızı bekliyorum...

Diskpart-1.png

Diskpart-2.png

MicroSD-Ön.jpg

MicroSD-Arka.jpg

1 Comment
Giresun
Expert Level 2
IT & Hafıza
Bu durum tamemen servislik olmuş. Servise göndermekten başka caren yok. Ürunun garanti disi kalip kalmadigina servis tarafi karar veriyor. Urunu teslim etmeden once bu konuyla ilgili servisten bilgi alabilirsin. Servis bilgisi ve surecler hakkinda 444 77 11 musteri hizmetlerini arayak bilgi almani oneririm. Iyi gunler.
0 Likes