cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Book3 Ultra Ya Da HP Dragonfly Pro Chromebook

(Topic created on: 02-03-2023 01:27 PM)
BurakTunç
Expert Level 5
Options
IT & Hafıza

Fiyatına göre ne düşünüyorsunuz? Gerçi daha yeni çıktı ama.😅 HP Dragonfly Pro Chromebook 1.000$ fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Galaxy Book3 Ultra fiyatı hakkında bilgim yok. Tabii kıyaslama yapmadan önce "Chromebook"un ne olduğunu bilmeniz önemli. 6-7 ay sonra alacağım okul için kullanacağım beni en az 6 sene sorunsuz idare edebilmeli. Çok çok ağır işler yapmayacağım yüksek donanım olması güncellemeler gelse bile yavaşlamaması için. Galaxy Book3 Ultra'da Windows 11 var Windows 12-13 aldığında beni zora sokmamalı yine çok rahat bir şekilde devam edebilmeli. HP Dragonfly Pro Chromebook 8 yıl güncelleme desteği var 8 yıl sonra herhangi bir güncelleme almayacak. O kadar yüksek donanım alma diyebilirsiniz ben tek bir cihaz alayım beni gütürebildiği kadar görütsün istiyorum. 6 yılsa 6 yıl 10'sa 10 14'se 14 yıl. Artık ne kadar giderse.😅 Diyebilirsiniz e sende güncelleme yapma da ben cihazımın güncel olmasını önemserim cihaz alırken benim için büyük bir etken.

10 Comments
Emir-S22
Expert Level 4
IT & Hafıza
ultranın fiyatı 2200$ olması lazım chromebook denedimde android vari geldi bana şahsen
BurakTunç
Expert Level 5
IT & Hafıza
2200$ beklediğimden biraz fazlaymış. İlk başta öyle gelmesi normal ChromeOS zaten Tarayıcı/Tarayıcı Uygulamaları(PWA) ve Android Uygulamaları diye ikiye ayrılabilir. Eğer düşük donanımlı Chromebook varsa Android uygulamaları değil de o uygulamaların PWA versiyonu varsa onu kullanmak daha iyi olur. Hem Android vari demek o kadar doğru olmaz çünkü Android bayağı bir yerleşik İS internet olmadan yine rahat kullanılabilir ama o İS bulut tabanlı. İnternet olmadan sadece Android uygulamaları kısmı çalışır. Yahu birisi Chromebooklara Android gibi diyince bana bir şey oluyor Android'den farklı, Android gibi demek doğru değil ama açıklayamıyorum böyle arada kalıyorum. 😅
Emir-S22
Expert Level 4
IT & Hafıza
ultra modeli bence alınabilir ama karşısında rakipleride o parada ve çol daha güçlüler mesela ben m1pro işlemcili bir macbook pro kullanıyorum direk rakibi aslında ama türkiyeye gelmiyor chromebook ben uygun fiyatlı modelleri denedim pekde merak ettiğimim bir sistem değil açıkçası sizden öğrenmiş oldum
BurakTunç
Expert Level 5
IT & Hafıza
Ben herhâlde HP Dragonfly Pro Chromebook alacağım 2200$ biraz fazla geldi. Hem HP Dragonfly Pro Chromebook'u alınca şu ana kadar yapılmış en iyi Chromebook'u almış olurum. En iyi deneyimi alırım. Windows'u Microsoft Hesabı ile kullanmak istemediğimden -ki artık Microsoft Hesabı zorunlu diye biliyorum- dolayı biraz sorun yaşarım. Hem ChromeOS ekosistem ile birleşik bir İS ben ekosisteme önem veririm benim için daha doğru bir karar gibi geliyor. Sonuç olarak hem fiyat hem de İS olarak benim için daha uygun gibi.
Emir-S22
Expert Level 4
IT & Hafıza
sizin günlük alışkanlıklarınız ekosistem hepsi etkiler bunu ben mesela zamanında macbook tercih ettim çok rahat hissediyorum
BurakTunç
Expert Level 5
IT & Hafıza
MacBooklar iyi hoş da bildiğim kadarıyla sonradan iPhone gibi yavaşlatıyor. Çok kötü bir durum. Kendileri en iyi en hızlı işlemci o şu bu hepsinin en iyisi bizim sonra normale işlemcinin gücünün rahatça yeteceği İS sürümünde yavaşlıyor. Bu binevi dolandırıcılık gibi. Daha iyisini al diye yavaşlatmak… iPhonelar için yavaşlatma sebebi pil hızlı biter diyeymiş değiştirmeleri gerekirmiş… Yeni telefon alma- hatta telefonda değil el-pahalil kazıkü-l aziz iPhone almak mı bataryasını değiştirmek mi? Gerçekten bu bahanelerin içi çok boş. Konuya geri dönersek, MacBooklar yavaşlatılmasa benim de seçeneklerim arasına girebilir.
Emir-S22
Expert Level 4
IT & Hafıza
2009 macbook pro 2015 air ve geçen yıldan beri m1pro macbook pro kullanıyorum yavaşlama daha görmedim fan sesi görmedim daha ki 4k video düzenleme gibi işler yapıyoruz sadece ben değil etrafımdaki öğrencisinden öğretmenine bu işi yapan herkes macbook kullanıyor ve öyle bişi işk defa duydum eve geçince 1 yılda yaptıgım geekbench sonuçlarınıda eklerim
BurakTunç
Expert Level 5
IT & Hafıza
2009 modelinde de mi yavaşlama yok?🫨 Bir videoda adamlar 2008 model MacBook'a ChromeOS Flex diye eski bilgisayarlar için yapılmış sadece Chrome'un çalıştığı bir İS yüklemişlerdi. Bu arada 2009 model MacBook'unuz hâlâ mis gibi çalışıyor ama hani içerik üreticiler daha az zaman kaybetmek için elindeki süper hızlı olsa da bir üst modele geçer ya o sebebpten geçtiniz diye anladım yanlış anlamış olabilirim.
Emir-S22
Expert Level 4
IT & Hafıza
2009 yaşı itibari ile günümüzün teknolojisinin çok gerisine core 2 duo gibi bir işlemcisi var ama 2009 başka bir windows yanına getir çatır çatır ezer geçer 2015 model cihazım sürekli yanımda ve pili 2015ten beri sadece %11 eskimiş durumda m1proyu evden çıkartmıyorum genelde zaman kaybetmektense ben ömrünü doldurduğu için geçerim bi üst modele hepside duruyor satmadım arada nostaji amaçlı açıyorum