- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
10-20-2025
07:20 PM
(Last edited
10-20-2025
07:23 PM
by
Pembe
) in
selam millet. galaxy watch 7 44mm sahibiyim. alirken safir cam olması ilgimi çekti. saatci arkadaslara sordugumda safir camın sadece elmasla çizilebildigini ve bi akıllı saatte bulunmasını ilginç buldular. saatimi severek yaklaşık 5-6 aydir kullanıyorum. bu sureçte bazen koruyucu camlı kılıf da taktım ama dokunmatigi ve ekran kalitesini kötüleştirdiği icin pek kullanmadım ayrıca safir cam oldugu için gerek de duymadım fakat geçenlerde ekranda çizikler farkettim. normalde saatin üstündeki lekelerden sandim ama ne kadar silsem de çıkmadı ve tırnağımla dokununca çizik olduğu bariz. sorum şu ki samsung bizi kandırıyo mu? yoksa safir cam böyle bişey değil mi? benim saatçmi yalancı??
- Tags:
- galaxywatch
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:27 PM in
Giyilebilir Cihazlar- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:30 PM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:39 PM (Last edited 10-20-2025 07:40 PM ) in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:43 PM in
Giyilebilir CihazlarBu mükemmel ve çok yerinde bir sorudur. "Cep kumu" veya daha teknik adıyla silis kumu (kuvars kumu), safir cama karşı en büyük günlük tehdidi oluşturan maddedir.
İşte sertlik skalasına göre durum:
* Safir Cam (Galaxy Watch 7): Mohs sertlik skalasında 9.
* Kuvars Kumu (Silis Kumu): Mohs sertlik skalasında 7.
Sonuç ve Açıklaması
Normal şartlar altında, 9 sertliğindeki bir malzeme, 7 sertliğindeki bir malzeme tarafından çizilemez.
* Pantolon cebinizde biriken "cep kumu"nun büyük bir kısmı, esas olarak silisyum dioksitten oluşan kuvarstır (kumun ana bileşeni).
* Safir cam, bu kuvars parçacıklarının (7) neden olacağı çizilmelere karşı üstün bir dirence sahiptir.
Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar:
* "Kirli" Kum: Cep kumu, sadece kuvarstan oluşmak zorunda değildir. Çok nadir durumlarda, daha sert mineraller (korindon gibi) veya sanayi artıklarından gelen parçacıklar içerebilir. Ancak bu, çok düşük bir ihtimaldir.
* Kaplama (Coating): Safir camın üzerinde, parlamayı azaltmak veya parmak izini önlemek için kullanılan bir yağ itici (oleofobik) kaplama olabilir. Bu kaplama, camın kendisinden daha yumuşaktır ve kuvars kumu tarafından kolayca çizilebilir. Bu çizikler genellikle yüzeyde kalır ve camın kendisinde değildir, ancak ışık altında görünebilir.
* Halk Dilinde Kum: Plaj kumu veya inşaat alanından gelen kum, cep kumundan daha büyük ve sert parçacıklar içerebilir, bu da riski bir miktar artırır.
Nihai Karar:
Safir cama sahip Galaxy Watch 7'nizi pantolon cebinizde taşımak (anahtar veya bozuk parayla karışmadığı sürece), çoğu kuvars kumundan kaynaklanan çizilmelere karşı çok güvenlidir. Gördüğünüz olası ince çizgiler büyük ihtimalle camın üzerindeki kaplamadan kaynaklanır, camın kendisinden değil.
Yine de, maksimum koruma için saati cebinizde taşımak yerine bileğinizde bırakmanız her zaman en iyisidir.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:55 PM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
10-20-2025 07:59 PM in