Original topic:

Watch 7 vücut analizi

(Topic created on: 4 weeks ago)
136 Views
esathizm
Active Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar

İyi günler diliyorum Samsung watch 7 44mm bir saatim var ve bazen saatten vücut analizleri yapıyorum geçen gün bir diyetisyenle önce görüşme yaptım inbody 270 cihazı ile aynı ölçümler yapıldı ama ölçümler birbirine kesinlikle yakın degil 4.5 kg yag farkı(saatte daha az redditte daha az ölrügünü söyledikleri için anlayamadım) ve 0.9 kg kas farkı(saatte daha fazla) mevcut diyetisyen ölçümü ölçüm saati 16.00 saat ölçümü yemekten daha önce 12.18 ve saat ölçümü 20.37de yemekten sonra bile 3kglık bir **bleep** içeriyor yine saat cihaza göre daha düşük bunun nedeni ne olabilir Samsung saatin yüzde 95 doğruluğa sahip olduğunu iddia ediyor 

9 Comments
yusufpiskin
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Ne kadar az/fazla?

Ben watch 4 kullanıyorum, ortalama yüzde 90 doğru çıkıyor bende. Saatin hesaba aldığı ama Inbody'nin birkez kullandığınız için hesaba katmadığı bir durum olabilir.

Nef karşılaştırma için ikisinde de bir kaç kez ölçüm yapmak gerek
esathizm
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Hocam diyetisyenin önerdiği haftalık program ve tavrından dolayı tekrar gitmeyi düşünmüyorum devlet hastanesinde yazılan şablon programların bir benzerini yazdı memnun kalmadım pek kas kütlesini artıralım diyor programa 1 gün dört köfte bir güne balık koyuyor bir gün de as tavuklu sebzeli bir arpa salatası bar onu koyuyor bunun üstüne üst saatler spor öneriyor ben bu proteinle o kadar spor yaparsam zaten kas kütlem daha ciddi sorunlar yaşar yagda 4.5 kilogram Kasta 1 kg **bleep** var saat yagda az kasta fazla ölçtü dediğiniz gibi cihaz kişiye göre kalibre oluyorsa normal bir durumdur
0 Likes
axeno
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Birebir doğru çıkmasını beklemeyin zaten. Ama sizde veriler düşük çıkmış bende 0.x kadar oynama oluyor.
esathizm
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Aynen hocam 4.5 yag 1 kg kas farkı hiç de az degil çok şeyi değiştirecek oranlar ve orda bunun üstüne su oranı da farklı çıktı
0 Likes
axeno
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Az derken **farkı** yüksek anlamında dedim.

Sonrasında bendeki oynamanın minimal olduğunu belirttim zaten.
esathizm
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Yok hocam sizi anladım ben aynen az degil anlamında dedim araya teknik detaylar girince ögeler birbirinden uzaklaşmış
axeno
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Yani bilemiyorum. **bleep** çıkması normal bence birisi tüm vücuda elektrik gönderiyor diğeri ise daha sınırlı gönderiyor.

En iyi doğruluk için eve akıllı tartı almanızı öneririm ama ne kadar doğru ölçer orasını bilemiyorum.

Birde yanlış hatırlamıyorsam samsung healthta bi yerde su tarz bir mesaj vardı "en doğru ölçğmler için sabah aç karınla her sabah aynı saatlerde ölçüm yapınız" tarzı. Belki kullana kullana doğruluk artar.
esathizm
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Hocam cihazı 4 aydır falan kullanıyorum o açıdan da şaşırttı beni bu **bleep** da siz diyince bir neden buldum gibi samsungta ölçüm saati sabah oluyor diyetisyende 16.00'da yapıldı saat farkı var ve yemekten 2 saat sonra falan yapıldı bu ölçüm akıllı tartı da sipariş geçtim gelince 3 veriyi kıyaslayacagım peki tırnak batması sonucu oluşan yaranın ölçüm sonucunu etkileme ihtimali var mı bu cihaz ayaklara da sinyal gönderirken saat üst kısımları dikkate alıyormuş bacağı tahmin ediyormuş genel ortalamaya göre yaradan kaynaklı direnç degişimi de belki etkili olmuştur aklıma gelen en mantıklı şey bu ev tipi tartı siparişi de verdim oradaki oranlara da bakacağım artık
wex
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Hocam saatten bu ölçümün korelasyonunu sağlayabilmeniz için düzenli aralıklarla aynı şartta ölçüm yapmalısınız.

Saatin size vereceği **bleep** %98 doğrulukta. Bende kendi kilo verimlerimde saati kullandım. Her seferinde o cihazlardan ölçüm yapmak mantıklı değil.