cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Watch 6 Serisi alacaklar buraya

(Topic created on: 11-03-2024 09:45 PM)
374 Views
UlasA54
Active Level 6
Options
Giyilebilir Cihazlar
Öncelikle Merhabalar
Size 1 haftalık deneyinlerimi makale şeklinde anlatıcağım. Şimdiden okuyan herkese teşekkürler :)

Pil Ömrü nasıl?
Öncelikle ilk defa akıllı saat kullanacaksanız veya ilkel ama uzun pil ömürlü bir bilekliten geçecekseniz, bilmeniz gereken şey bu aletin şarjı en fazla 2 gün dayanıyor. E sonuç olarak Android tabanlı bir cihaz, şarjı hızlı bitebilir. İlk günde şarjı su gibi bitecek. Ama sonraki günlerde çok kurcalamazsanız, 1 veya 2 günü rahatlıkla çıkartıcaktır.

Özellikler & Uygulamalar nedir?
•EKG Çekme
•Tansiyon ölçme (Gerçek bir tansiyon aletiyle kalibrasyon gerek)
•Internete girebilme (Samsung Internet ile)
•Play Store (Wear OS için uygulamalar var)
•Google Asistan ve Bixby
•Kalp atış hızı ölçme
•Adım sayar
•Kronometre Zamanlayıcı Alarmlar
•Galeri (Telefondan resim atmak)
•Modlar ve Rutinler
•Hesap Makinesi
•Arama alma ve yanıtlama
•Mesaj alma ve yanıtlama
Ve daha niceleri bu saate yer alıyor. 

Apk yükleniyor mu?
Evet bunun için birkaç yöntem var. Ancak WearOS için yapılan bir uygulama olmadığı sürece, yüklemeye gerek yok. Fazlasıyla uyumsuz çalışacaktır ve garip gözükecektir. Harcayacağınız pile ve zamana değmez.

Oyun yükleniyor mu?
Tabikide. Play Store da çok fazla oyun olmasada yükleniyor. Ben oyun yüklemedim, o yüzden size önerebileceğim bir oyun yok malesef.

Önerecebileceğin 3.Parti uygulamalar neler?
•Gmail
•Whatshapp 
•Spotify
•Youtube Music
•Google Keep Notları
•Thermo Check (Isı ölçer)

Kişiselleştirme opsiyonları nasıl?
Gayet yeterli. Bir sürü renk ayarı ve widget ayarı bulunmakta. Ayrıca Play Store'dan indirebileceğiniz saat kadranları bulunmakta. Dilediğinizi indirebilirsiniz.

Hangi Watch 6'yı alayım?
Tamamen tercih meselesi. Ancak teknoloji mağazasına gidip, hangisi size daha uygun görebilirsiniz. (Aşağı yukarı aynı özellikler var)

Tavsiyelerim
1 Eğer saatte uzun süre uygulama kullanmayacaksanız, aşşağıda işaretlediğim simgeye tıklayarak, Son uygulamaları kapatın.

image

2 Wifi ve Konumu kapalı tutun. Boşuna şarj harcayacaktır Wifi kapalı olsa bile telefonunuz internete bağlı ise (Wifi veya Mobil Veri **bleep** etmez.)
zaten saatte internet ereşiminiz oluyor. Konum konusuda eğer çalınmasından korkuyorsanız açabilirsiniz.

3 Always on displayi kapatın ve parlaklığı çok yüksekte kullanmayın. (otomatik parlaklık kullanabilirsiniz) Eğer uzun zaman ekran açık kalırsa ve parlaklık yüksekte kalırsa, Amoled yanığı dediğimiz olay olur.

image

Evet Watch 6 ile deneyimlerim bu kadar. Umarım size yardımcı olmuşumdur veya fikir vermişimdir.
Şimdiden iyi alışverişler :)

13 Comments
emrahS24ULTRA
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Watch 6 değilde watch 7 için çok kararsız kaldım hem fiyat hem performans bakımından
UlasA54
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Paran yetiyorsa, Watch 7 al bence.
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Neden ekranda amoled yanıgı var
UlasA54
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Arkadaş Always on display + yüksek parlaklık da kullanmış. Resmin sahibi ben değilim.
0 Likes
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 2
Giyilebilir Cihazlar
44mm mi 40 mm mi
UlasA54
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Tercih meselesi, ben 44mm kullanıyorum.
ᴅᴇɴɪᴢ
Expert Level 2
Giyilebilir Cihazlar