cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Watch 6 Classic vs Xiaomi Akıllı Tartı

(Topic created on: 02-22-2025 06:54 PM)
142 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba arkadaşlar👋🏻,

Bugün sizlerle Galaxy Watch 6 Classic ve Xiaomi Mi Scale 2'de bulunan Biyoelektrik Empedans Analizi(BIA)'nin kıyaslamasını yapacağız.
Zaten biliyorsundur, Watch 6 Classic gibi akıllı saatler kendinde bulunan özel sensörler sayesinde sizin yağ kütlenizi, vücut suyunuzu ve Bazal Metabolizmanız(BMR) gibi değerlerin ölçümünü yapabiliyor. Bu şekilde vücudunuz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz ve düzenli ölçümlerle sağlık durumunuzun gidişatını kontrol edebiliyorsunuz.
Bu güzelliklerin aynısı, hatta daha fazlasını Xiaomi'nin akıllı tartısı da yapabiliyor. Arasındaki fârk ise; akıllı saat iki kolunuz arasında elektroliz oluştururken akıllı tartı iki bacağınız arasında elektroliz oluşturarak BIA ölçümünü gerçekleştiriyor. Böylelikle iki farklı noktadan aynı mantıkla ölçüm yapılmış oluyor.

Hadi şimdi bu özelliğin kıyaslamasına geçelim:

Vücut Yağı:
image
Xiaomi Mi Scale 2 ile Zepp Life uygulaması

image
Galaxy Watch 6 Classic

Bu iki ekran görüntüsünde de gördüğünüz üzere akıllı saat ve akıllı tartı arasından fârk bulunuyor. Akıllı saat, vücut yağımı %1.9 fârkla akıllı tartıya göre fazla ölçmüş.

Bazal Metabolizma Hızı:
image

image
BMR=Bazal Metobolizma Hızı

Yine göreceğiniz üzere akıllı saat ve akıllı tartı arasında fârk bulunuyor ancak ikisi de birbirine çok yakın değerler vermiş.

Aslında Watch 6 Classic, iskelet kası ve vücut suyunu da ölçebiliyor lakin bunların karşılaştırmasını yapamadım. Çünkü akıllı tartı; akıllı saatteki gibi sadece iskelet kasını değil, tüm kas kütlesini veriyor. Vücut suyunda ise akıllı saat kg olarak vücut suyunu verirken akıllı tartı vücudun oranına göre su yüzdeliğini veriyor. Buradaki değerlerin ifade ediliş şekli birbirlerinden farklı olduğu için birbirleri arasında kıyaslama yapamadım.

Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere genel olarak değerler birbirine yakın. Benim tahminimce burada akıllı tartının sonuçları daha doğru. Çünkü akıllı tartı ölçümü bacaklardan yaptığı için vücudun daha büyük bir bölümünü referans alabiliyor ve böylelikle bize akıllı saatten daha da fazla veri sunabiliyor. Ayrıca akıllı tartıda ölçüm yapılırken ağırlığınızın verisini akıllı saatteki gibi her seferinde önceden girmenize gerek kalmıyor, ağırlığınız zaten tartıda önceden alınmış oluyor. Böylelikle ölçümleriniz hem daha pratik hem de daha tutarlı oluyor.

Kıyaslama gönderimizin sonuna geldik arkadaşlar. Umarım yararlı bir içerik olmuştur. Gerçekten merak ettiğim bir konuydu ve sizinle de paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yorumlar kısmından belirtirseniz memnum olurum😊
Başka gönderilerde görüşmek üzere, takipte kalın kendinize iyi bakın👋🏻
4 Comments
Yavuz_S23
Expert Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Teşekkür ederiz. Benimde merak ettiğim bir konuydu. Samsung health ile uyumsuz olduğu için bende ilk versiyonu var. Sadece kilo bilgilerini Samsung health ile senkronize ediyor. Umarım bu modelide Samsung health e senkronize ederler.
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Rica ederim
Kilo bilgileri nasıl Samsung Health ile senkronize ediliyor o kısmı anlamadım
0 Likes
Yavuz_S23
Expert Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Samsung health aksesuarlar arasında ilk model uygun olduğu için direk senkronize oluyor.1740242204181.jpg
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Evet şimdi anladım
Dediğin gibi maalesef Xiaomi'nin yeni tartıları yok. İnşallah eklerler en kısa sürede gerçekten çok pratik olur
0 Likes