Original topic:

Topluluğun Akıllı Saat Tercihi

(Topic created on: 08-08-2025 12:12 AM)
202 Views
Bsr0650
Active Level 4
Options
Giyilebilir Cihazlar

Bundan birkaç ay önce buraya hangi saati almanın mantıklı olacağı hakkında bir gönderi atmıştım.Galaxy watch 6 ve huawei nin bir modeli hakkında öneriler gelmişti.Ben de en sonunda indirimli bir fiyata galaxy watch 7 aldım.Fakat karar verme sürecinde çok fikir ayrılıkları gördüm.Bir kesim "Uygulama inmeyen saate akıllı saat değil akıllı bileklik denir" derken diğer kesim "Saat kolundayken 10-15 gün şarjı gitmeli" diyordu.Bana göre bir saat kişinin beklentilerini karşılıyorsa diğer sorunlar çok da önemli değil(şarj süresi,uygulama inmemesi vb).Peki sizin bir akıllı saatden beklentiniz nedir?

8 Comments
GLX120
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Bence adı üstünde "akıllı" saatse herşeyi yapabilmeliyim, sadece saate bakmak veya spor için üretilmiş bileklikler zaten var.
0 Likes
OğuzS25
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Ama ayni zamanda adı ustune akıllı "saat" ise istediğim zaman saate bakabilmeliyim bence 😄
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Hocam o zaman direkt klasik saat daha mantıklı hiç şarj derdin yok😂
OğuzS25
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Şarjinin uzun gitmesi tabiki
0 Likes
rcparda
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
10-15 gün şarjı giden saat görünümlü bileklikler. Wear os yada watch os htiva eden cihazların şarjı uzun gidemez başlı başına bir işletim sistem çalıştırır. Xiaomi huawei gibi 10-15 gün gidenlerde detaylı bir sistem yok.
Bsr0650
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Çok haklısınız.Ne yazıkki wearos olan saatler arasında en fazla 4 zorlarsan 5 gün şarjı giden modeller var. İleride uzun şarjlı ve wearos bulunan saatler üretilirse diğer saatler büyük ihtimalle satılmaz.Ama şuan şarj ile işletim sistemi arasında seçim yapmamız gerek ne yazık ki
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Aslında şöyle, telefon gibi olsun diyorsanız şarja katlanacaksınız yani telefon gibi hergün ya da kısa süreli şarja takacaksınız, telefon gibi olmasın diyorsanızda zaten şarjı daha uzun gidiyor.
0 Likes
F-I-R-A-T
Expert Level 2
Giyilebilir Cihazlar
Şimdi şöyle söyleyeyim ben de kendimce;
Klasik saatlerim var bunların haricinde,
Watch 4 classic
Watch 6 classic kullandım, şuanda da watch 7 44mm kullanıyorum.
Watch 7 kullanmamın sebebi evde olduğum zamanlar veya uyurken uyku kalitesi vs görmek. Ancak bunun haricinde 1 tane G-Shock GBD-200 modeli kullanıyorum buna da bildirimler geliyor tüm uygulamalardan, cevap veremiyor ya da yazamıyorsun (bunu kullanmamın sebebi g shock serisi sevmem ve pilinin 2 yıl süre girmesi). Bunun haricinde yine 1 tane G-ShockGA-B2100 model bir saat kullanıyorum (bunu kullanmamın sebebi de güneş enerjisi ile kullanılması (6 ay komple zifiri karanlıkta kalması durumunda sadece pil değişimi gereksinimi duyuyor) ve Bluetooth ile bağlı olduğu için tek bir tuş ile nokta olarak telefona konum atıyor vs. Yani herkes gereksinimine göre tercihte bulunuyor gibi bir durum söz konusu. Saatlere ilgili birisiyim o yüzden yelpaze çok geniş 😃
0 Likes