cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tüketici Haklarına Sonunda Başvuru Sağladım

(Topic created on: 09-30-2023 03:34 PM)
768 Views
Topraks9plus
Expert Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba. Samsung'un bana yaptığı mağdurluklar ve serviste aldığım saygısızca alaycı ve imalı konuşmalardan dolayı artık vakit kaybetmemek adına Tüketici Haklarına başvurumu gerçekleştirdim. Geçen canlı sohbetteki kişi bana durumu üst birimlere ileteceğini bildirdi ama yine Sinem Hanım aradı ve açtığımda "elimizden bir şey gelmiyor" dedi. Hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar. Arayıp ellerinden bir şey gelmediğini söylüyorlar. Bu saatten sonra Samsung ile ben ilgilenmiyorum. Tüketici Haklarına başvurumu sağladım. Umarım kazanırım.

image

Tüketici haklarına yazdığım açıklama:

Samsung Galaxy Buds 2 cihazım Samsung Bursa Ebru Elektronik yetkilli servisinde farklı tarihlerde ve farklı sorunlarla 2 defa değişti. Son değişim sonrasında sağ kulaklığın sarjının hızlı bitme problemi ortaya çıktı. Eskiden iki kulaklıkta maksimum %5 sarj farkı ile 6 saat gibi bir sürede sarjı biter ve kapanırdı. Genellikle de kulaklığın iki tekinin de sarjları aynı anda biterdi ve kapanırlardı. Son değişim sonrası kulaklığın sol tekinin sarjı %30 gibi seviyelerde iken sağ kulaklık kapanmış oluyor. Bu sorunu her zaman yapıyor. Her zaman sağ kulaklık kapandıktan 2 saat gibi bir süre sonrasında sol kulaklık kapanıyor. Kulaklığı bu sorun ile servise götürdüm. Servise **bleep** **bleep** bu tür sorunlarla gittiğimden dolayı da fazlasıyla alaycı karşılandım. İmalı gülmelere ve imalı konuşmalara maruz kaldım. Cihazım servislerinde önceden değişmesine rağmen ve benimle ilgilenen Duygu Hanım tarafından cihaz teslim alınıp değiştirilmesine rağmen o gün yine servise bırakmaya gittiğimde Duygu Hanım faturasız alamaycağını, kulaklığın benim olup olamdığını doğrulamak adına, benim güvenliğim için olduğunu söyledi. Halbuki ilk cihazı değişim için Duygu Hanım aldığında faturanın fotoğrafını almıştı. Ama bana kasten bunları yaptığını, bana taktığını düşünüyorum. Daha öncesinde telefonum ile ilgili sorunlar için gitmiştim çözüm bulamamıştım. Bir kaç kere gittiğim için bana imalı imalı gülmeye başlayarak beni ciddiye almamaya başladı. Bu yüzden serviste adım çıkıp hiç bir cihazımın onarımını sağlamıyorlar ve telefonumu açmıyorlar. Ben daha öncesinde sorun bildirirken de Duygu Hanım notlara eksik yazdığı için eksik onarım yapılmıştı. Sonrasında bunu ona söylerken Size yazdıklarımızı doğrulamak adına okuyoruz, o sırada sizin ses kaydınızı alıyoruz dedi. Bize sormadan ses kaydımızı alıyorlar. Bu da Duygu Hanımın bu cümlesinden ortaya çıkıyor. Servisi iyice inceledim. Hiç bir şekilde ses kaydı alındığına dair bir uyarı yoktu. Ses kaydının alınması beni rahatsız etti açıkçası. Bize de bunun bilgisi verilmemesi ayrıca rahatsız edici. Ayrıca doğrulamak adına bana yazdıklarını okumamıştı. Bunun bilgisini de vereyim. Kulaklıkta bulunan güncel sorun için de servis sadece 30 dakika test ederek sorun yok, gelip alın dedi. Ben ısrarla kulaklığın sorununu görmek için sarjı bitene kadar kullanmak gerektiğini belirttim. Nasıl olsa sorunum sağ kulaklığın sarjının, sol kulaklık %30 ile %25 seviyeleri arasındayken bitip kapanmasıydı. Bunu kaç defa bildirmeme rağmen bir çözüm sağlanmadı. Normal dendi. Erken kapanması sağ kulaklığın merkez görevi görmesiymiş. Şunu ekleyecek olursam Onlar sadece sağ kulaklığın merkez görevi görüp erken sarj bitmesinin normal olduğunu söyledi. Bu bilgi yanlış. Merkez görevi gören kulaklık bir süre içerisinde değişir. Demek istediğim bir süre sonra sağ kulaklık merkez görevi görür, bir süre sonra sol kulaklık merkez görevi görür. Bu şekilde belirli süre içerisinde birbirleri arasında değişip dururlar. Bu sayede ikisinin sarjı da erken biter. Eğer Samsung servisinin dediği gibi sadece sağ kulaklık merkez görevi görseydi sadece sol kulaklığı kullandığımızda çalışmazdı. Ayrıca ben aynı model aynı marka olan Buds2 cihazından sizlere de en başta söylediğim gibi 3 tane kullandım. hepsi neredeyse aynı anda bitiyordu ve aynı anda kapanıyordu. Yaklaşık 6-7 saat gibi bir kullanım sürem oluyordu. Son değişen kulaklığın ise ikisinin de sarjı 100 iken kullanılmaya başladıktan 4 saat sonra sağ teki kapanıyor. 2 saat daha sol teki ile idare edebiliyorum. Bu sorunu Buds2 kullanan arkadaşlarımla ve Samsung Members Forum uygulamasında paylaştım. Kullanıcılar ve arkadaşlarım test ettiler ve ikisinin sarjının da aynı anda bittiğini bana ekran görselleri ile paylaştılar. Hepsi de böyle bir sorun olmadığını belirtti. Samsung servisinin normal dediği sorunun normal olmadığını bildiğim için Samsung Metin Sohbeti kısmına girerek temsilciye bağlandım. Sorunumu anlattım. Normal olmadığını, kulaklığın iki tekinin de sarjları %100 iken kullanmaya başladığımda sarjlarının aynı anda bitmesi gerektiğini belirtti. Bende serviste ve samsung çözüm ekibinde yaşadığım sorunları belirttim. O da bana yardımcı oldu ve elinden geleni yaparak üst birimlere ilettiğini belirtti. Hiçbir sorunuma çözüm bulamayan Çözüm merkezinden Sinem Hanım aradı ve yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Sadece bunu demek için aramış. Sorun apaçık belli. Elimde sorun ile ilgili kanıt görselleri var, kendi temsilcilerinin sorunun normal olmadığını belirttiği görseller var, arkadaşlarımın ve Forum kullanıcılarının bu sorunu yaşamadığına dair görseller var. Buna rağmen yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Halbuki onlara inanmasalar bile ben bu cihazdan 3 tane kullandım. Teknik bilgiye sahibim ve ne olduğunu biliyorum. Ama hiçbir şekilde yardım sağlamıyorlar. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler

Hepinizin desteği için teşekkürler arkadaşlar. Bu saatten sonra sorunum ile ilgili çözüm Tüketici Hakları Mahkemesinde. Umarım yardımcı olurlar.
13 Comments
doogaisLe
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Cok iyi yapiyorsunuz Toprak Bey. Boyle tamir bakkallari bence kapatilmali ya da bir cekiduzen verilmeli.
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Teşekkürler, kesinlikle öyle. Umarım güzel sonuçlanır.
Anonymous
Not applicable
Giyilebilir Cihazlar
Geçmiş olsun tavsiyem şişli kvk servise gönder bende oraya gönderiyorum en son aşırı ısınmadan gittim cihazı test edin eğer sorun yakın zamanda devam ederse tekrar gelirsiniz seve seve yardımcı oluruz dendi baya memnunum o servisten keşke sende verseydin en azından zamana kazanırdın
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Maalesef şehrimde servis bulunduğu için şehir dışındaki bir servise cihaz göndermem mümkün değilmiş. Gönderirsem iade ederlermiş. Bundan dolayı Bursa Ebru Elektronik servisine gitmek mecburiyetinde kalıyordum. O yüzden Tüketici Haklarına başvurdum.
ELBERR
Active Level 9
Giyilebilir Cihazlar
Toprak bey teknik servisin işi bu ne alay etmek için hakkları var ne farklı birsey bizim sayemizde para kazanıyorlar ve bunun üstüne durmamız lazım
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Kesinlikle öyle. Maalesef Samsung Türkiye kafasına göre davrandığı ve servislere hiç bir uyarıyı yapmadığı için bunlar başımıza geliyor.
TheHeisenberg
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Ebru elektronik pişmanlıktır, bende Bursa'nın bir ilçesinde yaşıyorum, önce servisi aradım beni Bursa'daki tek olan yetkili servis ile telefon aracılığıyla görüşme sağladılar, konuştuk ettik, problemim 10 aylık kullanım sonrasında Galaxy Buds 2 kulaklıklarımın tekinin silikon ped uçlarının kopmasıydı, telefonda sordum sizde orta boy kulaklık ucu var mı diye, yok öyle olmuyor illa ki bayiye geleceksiniz öyle hallederiz diye dedim tamam. Aradan 2 3 gün geçti, şansıma o gün Bursa'ya gittim. E haliyle servise de uğradım, cihazının fişi, kutusu aklınıza ne gelirse hepsiyle beraber gittim ki boşunaymış :D. KULLANICI HATASI dediler, anlam veremedim, yine de tamam dedim lanet olsun ki tamam dedim, kulaklıkta hali hazırda takılı olan orta boy silikon ped ellerimde yokmuş, kendi bayilerine de getirtemiyorlarmis, bende dedim İnternetten yan sanayi ürünlerine kaldık artık, karşımdaki yetkili şunun gibi bir cümle kurdu: "dilerseniz alabilirsiniz ancak kulaklıkla gelen silikonlar ile aynı kaliteyi vermeyebilir, isterseniz yeni bir Buds 2 alabilirsiniz." Sanki su şişesi alıyoruz saçmalığa bak, kaliteli yan sanayi silikonlar zaten ülkede satılmıyor ancak Amazon ile o da 500 TL bandında, kulaklık 1200 TL civarı 😂
Uzun lafın kısası berbatlar.
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Bursa Ebru Elektronik her şeyi kullanıcı hatası saymayı biliyor. Bir arkadaşım başka bir şehirde olan servise Buds2 cihazının silikonunun yırtılması ile gitmişti garanti kapsamından silikonlarını hemen değiştirmişlerdi. Bursa Ebru Elektronik çok kötü bu konuda. Hiç bir şey anlamıyorlar. O girişteki elemanlar hele... Duygu Hanım'dan tutun Hasan Bey'e. Orada Z fold 3 kullanan ve "Buds2 kutusu kulaklıkları sadece 1 kere sarj eder ve kutunun sarjı biter, tek kullanımlıktır" diyen çalışan. Ortaya çorba olmuş hepsi. Birinin elinde 2 tane iphone 6s, diğerinin elinde markası bilinmedik telefon, diğerinin elinde iphone 11, diĝerinin elinde 14 pro... Toplama kampı olmuş iyice😂
TheHeisenberg
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Öyle, olan yine bize oldu, **bleep** hayat 😂