cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Servisi ve Samsung Mühendislerinin Bilgisizliği

(Topic created on: 09-09-2023 04:38 PM)
Topraks9plus
Expert Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar
Merhaba. Daha öncesinde Melisa Hanım beni arayıp sorunumu Samsung Mühendislerine ileteceğini, kanıt için fotoğraf ve videolarını e posta ile göndermemi istedi. Ben gerekli açıklamayı yapıp gönderdim. Mühendislerden gelen cevap ise "sağ kulaklık merkez görevi görüyor o yüzden sağ kulaklığın 2 saat daha erken bitmesi, sol ile sağ kulaklık arasındaki %30 fârk normal" dendi. Daha önce serviste bu cihazım 2 kere değişti. Toplamda 3 tane Buds2 cihazı kullandım. Önceki 2 cihaz neden %1 fârk ile neredeyse aynı anda biterken bu cihazın sağ kulaklığı 2 saat daha erken kapanıyor ve sağ bittikten sonra sol kulaklıkta %30 kalıyor. Bu normal ise para iadesi istiyorum. Normal değil biliyorum ama eğer değişim yapılmayacaksa ve bu fikirde kararlılarsa para iademi istiyorum. Bana yaptığınız mağduriyetler bitmiyor, üstüne teknisyenlerinize bilgi veriyorum, onlara ne yapması gerektiklerini öğretiyorum. Yine beceremiyorlar. 

Servise gidip cihazı servisiniz içerisinde benim mi test etmemi istiyorsunuz anlamadım? Cihazda sorun var ve maksimum %85'e kadar test edip sorun yok diyorlar. Erken bitmesine de aynı bahane: merkez kulaklık.

Buradan anladığımız kadarıyla Samsung Mühendisleri bilgisizmiş. 

BUDS2 KULLANICILARI BÖYLE BİR SORUN YAŞAMADIĞINIZI BİLİYORUM. BU SORUNUM NORMAL OLMADIĞINI VE SİZLERDE DE BÖYLE BİR PROBLEM OLMADIĞINI BELİRTİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. 
image

image

image

image

image

image

77 Comments
Giyilebilir Cihazlar
Kore merkeze yaz foruma gir kore memberse orda anlat turkiye ebru elektronik böyle yapıyor diye duygu hanımın alaycı tavırlarınıda söyle bakalım merkez ne yapacak belki bir ayar verir
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Ben Koreden ümitli değilim ama deneyeyim bakalım
Giyilebilir Cihazlar
Sen yinede dene şansını
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba Samsung Forum Üyeleri. Yine bir servis problemi, yine Duygu Hanım'ın alaycı davranışları ve konuşması, yine teknisyenlerin bilgisizlikleri (yeni mezun teknisyenlerin serviste dolanmaları).

Samsung Bursa Ebru Elektronik yetkili servisine Galaxy Buds2 cihazım ile ilgili bir problemden dolayı gittim. Sağ kulaklığın sarjı hızlı bitiyor problemi var. Kanıtlı görselleri ile beraber servisinize gittim. Samsung servisinizde bu kulaklığın değişimi daha öncesinde yapılmıştı. Hatta ekranlarınızda da cihazım ile ilgili anakart değişikliği gözükmekte. Ama faturası olmadan işlem yapamıyorlarmış. Servisinizde değişen cihazın benim olup olmadığını doğrulamak adına faturası gerekiyormuş. Servisinizdeki herkesi tanıyorum, onlar da beni tanıyor. Sırf gıcıklıklarına bana bunu yaptıklarını çok iyi biliyorum. 

Servisinize girdiğimde yine Duygu Hanım benimle ilgilenemedi. Daha çok bana karşı alaycı davranışları vardı. Daha öncesinde Sinem Hanım'ın servise sürekli göndermesinde, sürekli gitmemden dolayı bana bakıp kıkır kıkır uzaktan imalı imalı gülüyordu. Benimle ilgileneceği sırada kendi bilgisi yetmediği için genelde başka çalışanlara sıcaklık grafiğini gösteriyordu. Kendisi başkalarına sürekli soru soracaksa ve bilgisi yoksa neden orada çalışıyor? İnsanlarla alay etmek için mi? Orada cihazımın sorununun eksik not alındığını belirttim. Duygu Hanım'da bana karşı "size doğrulamanız adına yazdıklarımızı okuyoruz, o sırada sizin ses kaydınızı alıyoruz" dedi. Öncelikle bu ses kaydı beni rahatsız etti. Hiç bir şekilde ses kaydı aldıklarına dair bir bilgi belirtmiyorlar ve ses kaydı aldıklarına dair bir yazı serviste bulunmuyor. Eğer Samsung servisine giderseniz eğer sizden izinsiz ses kaydı aldıklarını unutmayın. Konuya geri dönersek, sonrasında cihazın sorununu WhatsApp üzerinden yazdığımı "teknisyenleriniz sizlere dönüş sağlayacaktır" diye yanıt aldığımı ama bana dönüş yapılmadığını belirttim. Bana "Servisimizin yoğunluğundan dolayı" dedi. Ben de "Samsung cihazları hep sorunlu, doğrudur" dedim. Bana; cihazlar ısınıyor ya diyerek havayı gösterdi, millet telefonuyla havuza giriyor ya, garanti harici de onarım yapıyoruz gibi ses tonu ve yüz ifadesi imalı imalı yanıt verdi. Ben de "samsung members'ta şu kadar kişinin sorununu çözüme kavuşturmuş insanım, kimin ne sorun yaşadığını çok iyi biliyorum" dedim. Bana imalı imalı" hıhı öyledir, hıhı ne güzel ne güzel" yanıtlarını verdi. Yüz ifadesi de fazlasıyla imalıydı. Daha sonrasında faturası olmadığı için ürününüzü servise alamıyoruz dedi. Ben de bunlar da şikayete geçecek diyerek arkamı dönüp gitmeye başladığımda imalı imalı istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dedi.

Duygu Hanım, Samsung Servisinde müşterilere yardımcı olmak yerine müşteri memnuniyetinin olmadığı, insanlara alaycı alaycı bakıp gülmesini tutamayan, alay eden bir çalışan. Bu çalışanı daha öncesinde kaç defa şikayet etmeme rağmen hiç bir şekilde işlem uygulanmadı ve önlem alınmadı. Bu yüzden istediği gibi davranabiliyor. Servisinizde daha önce adını bilmediğim başka bir çalışan Annem'e alaycı alaycı gülmüştü. Zaten Samsung Türkiye hiç bir şekilde işlem yapmadığı için orada istediklerine istedikleri gibi davranma hakları olduklarını sanıyorlar.

Kulaklığımı servise aldılar. Sağ kulaklığın sarjı hızlı bitiyor problemi ile verdim cihazımı. Bugün servis talebim iptal edilmiş gözüküyordu. WhatsApp Destek hattına yazdım, çok geç dönüş yapıldı. Bana aktif test edildi sorun görülemedi dediler. Daha öncesinde cihazımı bir kaç ekip birden aktif test ettiklerini söylemişlerdi (sadece 30 dakika kamerada test ettiler, cihazım 4 gün servisteydi) 
(7 Eylül Perşembe yazılmıştır)

Dediğim gibi sadece 1 saat test edilmiş ve sorun yok denmiş. Sağ kulaklığın pili %70'ten sonra hızlı bitiyor. Servis sadece %90'a kadar test sağlamış. Ucundan test edip geri iade ediyorlar.

image

image

image

image

image

image
Görsellerde kulaklığın isminin değişme sebebi cihazı sıfırlayıp tekrar test etmemden kaynaklıdır.
Bu görseller cihazın sağ kulaklığının hızlıca bittiği görseller. Sorun her zaman devamlılığını sürdürüyor. Her kullanımda da sorun gözüküyor. Sorunu görebilmek için düzgünce kullanıp Galaxy Wearable uygulamasından sarj göstergelerine bakmaları yeterli. Ama bakmıyorlar.

Cihazın Sağ kulaklığının cihaza görüşmeler için bağlı olduğunu ve sarjın hızlı bitmesinin normal olduğunu söyledi teknisyen. Ben de daha önceki cihazlarımda bu sorunu yaşamadığımı ve bilgisayarda da kulaklığı kullandığımı ve sorunların aynen devam ettiğini belirttim. Bahanelerine gelin ki bilgisayarda bulunan bluethoot donanımından kaynaklıdır araya mesafe de giriyor dedi. Ben de bilgisayarımda en gelişmiş bluethoot parçasının olduğunu, mesafe olmadığını ve laptop kullandığımı belirttim. Ayrıca telefonumdaki Bluethoot'undan daha gelişmiş olduğunu da belirtmemin ardından sorunları not alarak tekrar test etti ve tekrar sorun bulamadı. Teknisyenlerin bu konuşmada bilgisiz oldukları ortaya çıkıyor. Ayrıca düzgünce test etmediklerini de öğrendik. Bakalım Çözümsüzlük merkezinden Sinem Hanım bu sefer nasıl bir çözümsüzlük verecek.

Sorun belli ama test etmeye üşendikleri için hiç bir çözüm sunmuyorlar. Sorun yukarıda görsellerde de apaçık gözüküyor. Hiç bir kullanıcıda ve benim eski buds2 cihazlarımda sorun yok **bleep** var diyorum normal diyorlar. Anladıkları tek şey sisteme "onarım iptal edildi" notunu yazmak. Siz siz olun Samsung ürünlerinden uzak durun. Samsung satıyor ama hizmet karşılamıyor.

Ayrıca Bursa Ebru Elektronik Yetkili servisiniz WhatsApp üzerinden artık bana dönmüyor. Yazsam bile dönmemeye başladılar. Dün 14.01'de yazmıştım cihazımın son durumuyla ilgili. Dönüş olmadı. Ya engellediler ya da bilerek dönmüyorlar. Bu kadar kötü durumdalar. İnsanları engelleyip sorularına yanıt vermiyorlar. Beni bilgisiz bir çocukmuşum gibi görüyorlar. Alaycı davranışlara maruz kalıyorum ve önemsenmiyorum.

Samsung Türkiye hiç bir şekilde bu duruma el atmadığı için böyle davranma özgürlüklerinin olduğunu sanıyorlar. 
Akay_34
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Reis direk artık hakem eyitimi olur mahkememi olur direk gönder
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Telefon gitti zaten onun için olmadı ama kulaklık için kesinlikle onarım yapılmadığı sürece başvuru sağlayacağım. Değişen sıfır kulaklık böyle bir sorun yapıyor ve tamir de sağlanmıyor. Sorun apaçık belli. THH'de kaybedeceğimi sanmıyorum. Teşekkürler.
Anonymous
Not applicable
Giyilebilir Cihazlar
Redmi yedin
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Yok direkt sattım uğraşamazdım 2 ay daha.
Topraks9plus
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Ucuz yoldan telefoncuya verdiğimi belirteyim.
Akay_34
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Telefona ne oldu