Original topic:

Samsung Galaxy Buds 3 FE hakkında çok önemli bir soru

(Topic created on: 01-04-2026 12:26 AM)
405 Views
s24fekullanıcisi
Expert Level 1
Options
Giyilebilir Cihazlar

Selamlar öncelikle işitme engelli olduğumu ve bunun için cihaz kullandığımı belirtmekte fayda var. Buds 3 FE modeli bugün elime ulaştı ve kurdum ancak haliyle işitme engelli olduğum için sesi az geldi (ses normal seviyelerde) bende daha iyi duyabilmek için sesi %120 - %150 seviyesine çıkartmaya karar verdim (yüksek ses seviyesi) bu yaptığım işlem kulak sağlığı için zararlı mıdır?

12 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
muhtemelen zararlı.
Giyilebilir Cihazlar

Ancak cihazlarımı çıkartınca az duyuyorum yani işitme engelim var kulaklığı takınca müziği daha rahat duyabilmek için ses seviyesi yükseltiyorum yani benim durumumda bile mi zararlı? (Normal bir insan için bu ses seviyelerinin tehlikeli olduğunu biliyorum ama benim durum farklı olduğu için merak ettim.)

0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Sizin için şu açıdan riskli olabilir: yüksek ses kulağınıza zarar verip işitmeyi dahada azaltabilir.

Size önerim ayarlar->erişilebilirlik->duyma desteği-> adapt sound kısmından kendinize uygun bir ses profili oluşturmanız.
Giyilebilir Cihazlar

Tamamdır peki aklıma bir şey geldi atıyorum %120 - %150 ses seviyesinde iken 30 dakika müzik dinledim ve sonra kulaklıkları çıkarıp 5 dakika mola verdim böyle yapsam zararı engelleyebilir miyim?

0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Bilemiyorum.
FS_alpha
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Hocam biz ne desek size burada yanlıs. Aramızda bu konu hakkında profyosenelligi olan yok. Lütfen bunu bir doktora sorun. Ve doktora sormadan olabildigince düşük seste kullanmaya çalışıp garantiye alın. Biraz daha yüksek ses sağlığından önemli değil. Aynı zamanda bu yaptığınız sey de doğru degil. Turkiyede de burada da bilmeyip kesin bilmiş gibi davranan cahil çok...
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Sonda bana laf sokuldu sanırım😔
FS_alpha
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Özellikle öyle bir amacım yoktu biraz öyle oldu ama herhalde😃
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Giyilebilir Cihazlar
Ben dinliyorum valla bi zararını görmedim yüksek sesle dinlemenin ondan öyle yazdım