Original topic:

Samsung Buds 4 almıştım, pişman oldum.

(Topic created on: 04-24-2026 08:33 PM)
265 Views
K3R1M
Active Level 4
Options
Giyilebilir Cihazlar

Halihazırda bir Samsung S24 Plus telefonum var. Kulaklığımı değiştirmek istediğimden, uyumlu olsun diye Buds 4 satın almıştım. Silikonlu model kullanamadığım için bunu tercih ettim. Bugün geldi, test ettim; kulağa gayet iyi oturuyor, ses kalitesi de oldukça güzel, beğendim. Ama esas değinmek istediğim şeyler bunlar değil.

Samsung'un tanıtımdan beri övdüğü bazı özelliklerin bu cihazda olmadığını ya da kullanmak için daha üst seviye bir arayüz sürümünde olmam gerektiğini yeni öğrendim. Herhangi bir asistana ihtiyaç duymadan müzik değiştirme, durdurma gibi seçeneklerin olduğu 'Voice Control' özelliği sadece Pro sürümüne özelmiş. Baş hareketleri ile arama yanıtlama ya da reddetme özelliği ise telefonun One UI 8.5 ve üzerinde çalışmasını gerektiriyor ki bu sürüm henüz globalde yayınlanmadı.

İşim gereği elim sürekli dolu oluyor veya araç kullanıyorum; **bleep** **bleep** da telefon görüşmesi yapıyorum. Bu özelliklerin işime yarayacağını düşünüyordum. Burada 'dolandırıldım' gibi ağır ifadeler kullanmayacağım ama bahsedilen özelliklerin yanında hep düz ve Pro modeli bir arada görünce, insan her iki modelde de bu özelliklerin olduğunu zannediyor. Bu kısıtlamaları maalesef resmi sitelerde değil, benim gibi bunu yaşayan insanların paylaşımlarıyla **bleep** ediyoruz.

Belki fiyatlar daha ulaşılabilir olsa bu şekilde tepki vermezdim ama 7.200 TL'ye 'düz' bir kulaklık almak hiç mantıklı değil. Zaten bu özellikler için bunu tercih etmiştim, yoksa gider Buds 3 alırdım. (Gerçi onda da şarj almama veya nem algılama gibi şikayetler var, o ayrı mevzu.) Keşke almadan önce daha detaylı araştırsaydım da hijyen sınıfına giren bir ürünü iade etmek zorunda kalmasaydım ama yapacak bir şey yok.

Eğer bu ürünü almayı düşünüyorsanız, bahsettiklerimi bilerek alın. Şahsen şu saatten sonra önermem, Pro modeli çok daha mantıklı bir seçim olur. İlla ekosistem olayına girmenize de gerek yok; kapağı açınca ekranda görünüp otomatik bağlanması dışında diğer kulaklıklarla arasında hiçbir **bleep** kalmıyor.

7 Comments
isim_00
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Degındıgınz sesli komut ıse buds 3 kullanıyom etraftaki yuksek ses yoksa ıse yarıyo ama biraz ses olunca algılamıyor yada daha yuksek sesle seslenmem gerek cozemedım onu bas ıle yanıtla ozelıgını bende bulamadım ama müzik degıstırme muzıgı durdur gıbı komutları calısıyo sadece etraftaki ses vı tık fazla olunca algılamıyor buds 4 te galıba sesli komut yok buds 3 te var ama
K3R1M
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Evet sesli komut özelliği buds 4te yok, bazı yerlerde buds 3ten de kaldırıldığı söyleniyor doğru mu bilmiyorum. Baş ile yanıtla buds 4 serisine özel
0 Likes
isim_00
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Sesli komut var buds 3 te kullanıyom ben ama bas ıle kontrol yok
K3R1M
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Teşekkürler, 3ü araştırırken çok fazla nem algılandı uyarısı veriyor şarj almıyor gibi sorunları yazanları gördüm, sizde oldu mu öyle bir şey
0 Likes
isim_00
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Sarj almama konusunda bazen oluyor ama kutusunun ıcıne ufledıgımde duzelıyor belkı kırlendıgı ıcın neö uyarısı konusunda ıse sımdıye dek oyle bır uyarı almadım nasıl bır uyarı onu bıle bılmıyom ama sag kulaklıktan ses azalma ıle ılgılı sorunlarda yasayanlar olmuştu ben yasamadım daha ve formda buds 4 ıle ılgılı cok bır sey gıremedım formda
0 Likes
lacwer
Active Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Samsung bu konuda gerçekten akla mantığa sığmaz bir firma. Kulaklık satıyorsun özellik koyuyorsun ama diyorsun bu özellik için belli sürüm de olman lazım. Sonra sürümü piyasaya kulaklık çıktıktan kaç ay geçmesine rağmen yayınlamıyorsun. Sattığını ürünü bu kadar pazarlayaman başka firma yok. Hayır ahım şahım bir özellik değil neden one ui 8.5 gerek duyuyor. Hadi duyuyor da neden one ui 8.5 yayınlamıyorsun. Samsung artık anlaması zor firma. Ekosistem için Apple piyasanın tek seçeneğidir. Diğerleri rakip dahi değil Samsung da dahil
K3R1M
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Katılıyorum, sürümün direkt tanıtımdan itibaren dağıtılmaya başlanması lazımdı.
0 Likes