Original topic:

Mantıklı mı ?

(Topic created on: 05-07-2026 12:57 PM)
566 Views
NaimGalaxy_
Active Level 8
Options
Giyilebilir Cihazlar
Galaxy Watch Ultra 2025 LTE almak istiyorum ama fiyatı 40 bin TL civarı. Bilemedim, bir saate 40 bin TL vermek mantıklı mı diye. Bluetooth'lu istemiyorum çünkü birilerinin bana ve benim de birilerine ulaşmam lazım ve telefon şarjdayken sıkıntı oluyor. Bu durumda bilemedim, saat almak mantıklı mı ikinci telefon parası değerinde. Bayağı kararsız kaldım. Telefonu da taşımak istemiyorum. Markete falan gidiyorum, birileri ararsa, bir şey istese koca telefonu götürmekte istemiyorum saate de 40 bin TL koymak bilemedim fiyatını hakediyor mu diye. Sizce hangisi mantıklı?

image

35 Comments
zdmrdogn
Active Level 5
Giyilebilir Cihazlar
bir saate 40k verilmez 40k yı havaya atsana daha iyi bende watch 7 var gayette isime yariyor
NaimGalaxy_
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Özelik değil amacım birilerine ulaşmam telefonum yanımda yoken o yüzden e sim destekleyen 2. Cihaza ihtiyacım var
Aamon
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Saatte LTE olması tam da senin yaşadığın “telefon yanımda değilken de ulaşılabilir olayım” derdini çözen özellik, yani ihtiyacına göre bakınca mantıksız bir harcama değil aslında.

40 bin TL civarı ciddi para, haklısın, o yüzden bence olaya şöyle bak: Eğer dışarıdayken (market, yürüyüş, spor vs.) telefonu çoğu zaman gerçekten evde bırakmak istiyorsan veya şarjı çok düştüğünde bile aranmak zorundaysan, Galaxy Watch Ultra 2025 LTE seni baya rahatlatır; eSIM ile telefonsuzken de arama, SMS, bildirim, internet işlerini halledebiliyorsun. Ama telefon çoğunlukla zaten cebindeyse ve sadece “arada bir” telefonu taşımak zor geliyor diyorsan, o zaman 40 bin TL’yi saate vermek yerine çok daha uygun fiyatlı bir Bluetooth’lu saat + belki daha ucuz ikinci bir telefon kombinasyonu bütçe olarak daha mantıklı durur.

İkinci telefon kısmına gelince: Sürekli yanında iki telefon taşımak da pratik değil, bir süre sonra ondan da sıkılıyorsun, üstelik iyi bir ikinci telefona da az para vermeyeceksin; o yüzden “hafiflik ve konfor” senin için önemliyse tek cihaz gibi davranan LTE’li akıllı saat uzun vadede daha konforlu hissettirir. Ben senin yazdıklarından “telefon taşımaktan hoşlanmıyorum ama ulaşılabilir de olmak istiyorum, biraz da kendime güzel bir şey almak istiyorum” havasını aldım; bu yüzden bütçeni çok zorlamıyorsa Galaxy Watch Ultra 2025 LTE alman, ikinci telefona girmekten daha mantıklı geliyor bana.

Bütçe seni zorlayacaksa sakin olup daha uygun bir model veya Bluetooth + telefon kombinasyonuna bak, ama “kendime yatırım yapıyorum, konfor istiyorum, uzun süre kullanırım” diyorsan bu saat verdiğin parayı büyük ihtimalle hissettirecek bir ürün, gönlün hangisine daha çok kayıyorsa oraya yönel bence 🙂.
0 Likes
Giyilebilir Cihazlar
Yapay zekadan cevap almak istese yapay zekaya sorar kardesim 🤦
NaimGalaxy_
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Gerçekten 😂
Giyilebilir Cihazlar
Haketmiyor
NaimGalaxy_
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Peki nedenini yazarmısınuz merak ettim de
0 Likes
NaimGalaxy_
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
İki telefon da taşımak çok karmaşık bir durumdayım dkdmdmsm
NaimGalaxy_
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
E sim destskleyen 2 güvendiğim cihaz markası var biri apple biri samsung eko sistem ve uygunluk ve kalite bakımından bana gre bu cihaz daha mantıklı ama 40k veriyim mi vermiyim mi bilmiyorum ya alacam yada almıyacam
0 Likes