Original topic:

Galaxy watch 8 classic

(Topic created on: 09-26-2025 04:22 PM)
207 Views
545481
Active Level 7
Options
Giyilebilir Cihazlar
Merhaba arkadaşlar 10 gündür galaxy watch 8 classic kullanıyorum deneyimlerimi yazacağım. Bu saati almak isteyenler için bir fikir olur umarım. Biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın.

Öncelikle watch 7 44mm den geçtim. Özellik olarak baktığınızda pek bir **bleep** yok güncelleme desteği dışında performans kullanım deneyimi vs aynı olacaktır ama ben watch 5i çıktığından beri ve sonrasında watch 7 yi çıktığından beri kullandım ve o tasarımdan sıkıldım bazen resmi ortamlarda falan ağır giysilerle birlikte watch 7 çocuk işi görünmesin diye 5 dk klasik saat yüzlerinden seçmeye çalışıyordum falan. 

Ekran
Arkadaşlar saat 46 mm ama ekran watch 5 ve 7 ye göre daha küçük. Çerçeve kalın olduğundan yine büyük duruyor ama kullanırken o küçüklüğü farkediyorsunuz alışılmadı gerekiyor ama orta ve büyük bilekler için güzel duran bir saat. Parlaklık konusunda gözle görülebilir şekilde watch 7 ile arasında **bleep** var. Watch 7 çok parlak güneşli ortamlarda AOD açıkken çok silik gözüküyordu ama bu saat daha okunabilir gözüküyor renk olarak dikkatli bakıldığında watch 8 daha doğal gözüküyor. Peak parlaklık olarak watch 8 yine 3000 nit farkı biraz daha belli oluyor. Çözünürlük watch 7 den az ama ekranda küçük olduğu için o farkı ben hissedemedim sanırım dikkatli yakından incelerseniz anca ince ya,ılarda **bleep** belli oluyor.

Ses
Ses konusunda watch 7 nin sesi daha tiz ve yüksek çıkıyor. Watch 8 in ses kalitesi daha tok ama ses seviyesi daha az geldi bana. Saat için yine yeterli olduğundan ben kafaya takmadım. Ama çok aman aman bir **bleep** yok

Titreşim
Hapticler watch 8 de çok gelişmiş çok kaliteli hapticler var watch 7 ye iyi diyordum ama watch 8 den sonra watch 7nin titreşimleri basit gelmeye başladı o yönden geliştirme bariz var arkadaşlar.

Pil
Pil watch 7 ile bütün sağlık özellikleri açık(sürekli kalp ve stress ölçümü uykuda kan O² horlama algılama vücut sıcaklığı vs )Aod açık 1gün 7sa AOD kapalı 1gün 18 sa civarı süre alıyordum arkadaşlar ama watch 8 classic de bu süre yine aynı seçenekler açık bir şekilde AOD açık 20-22sa civarı AOD kapalı 1gün 5-6 sa civarı süre alıyorum. Pil öğrenme süresi de bitti bu arada. İşlemci aynı ekran hem daha küçük hem daha az pixel aydınlatması mevcut sanırım one ui watch 8 ile alakalı bir durum umarım güncellemelerle optimizasyon iyileştirilir.

Dönen bezel vs watch 7 dijital bezel
Arkadaşlar öncelikle klasik tasarım bana göre gerçekten kolda daha iyi duruyor ve giydiklerinize çok daha iyi uyuyor. Dönen bezel de iki parmakla çevrilebiliyor menüler arası dolaşma watch 7 ye göre daha kullanışlı ve stabil. Ama dönen bezel mekanizması bana çok hafif geldi kolay dönüyor. Bir süre sonra gevşemesinden ve normal günlük el hareketleriyle kolayca dönmesinden endişeliyim EĞER BAŞKA WATCH 8 CLASSİC KULLANAN VARSA ONUNKİ NASIL SÖYLEYEBİLİR Mİ?
sonuç olarak watch 7 nin dijital bezelinden çok daha konforlu ama watch 7 nin hakkını yemeyelim onun kide çok stabil ve kullanışlı arkadaşlar watch 7 almak isteyen varsa bilgisine son olarak tasarıma yeni eylem tuşu eklenmiş. El feneri ses kaydedici su kilidi vs atayabiliyorsunuz ama seçenekler az beşki yeni güncellemelerle yeni şeyler eklerler.

Kordon
8 classic in kordonu çok rahat ve deri görünümüyle gayet güzel duruyor ve fazla terletmiyor alt kısmı silikon ve belli aralıklarla boşluklar vareğer çok sıkmazsanız saati, bilek hava alıyor ve terletmiyor. Watch 7 haki renginde yine silikon kordon var ama watch 5 de de aynı sorun vardı, kordon bir müddet sonra rengi atıyor watch 5in beyaz kordonu kenarları yeşile döndü watch 7 ninde hafif siyahlaşmaya başlamıştı watch 8 de olacakmı göreceğiz. Kordon takma yerlerine düğmeli daha farklı bir mekanizma gelmiş dönüştürücü kullanarak eski saat kordonlarınız yine kullanabiliyorsunuz. 

One ui 8 watch vs 6 watch 
Arayüz olarak ikisde güzel arkadaşlar. Ama ben 8 watchı daha yenilikçi ve premium buldum. Yana doğru koyulan kartları kullanan bilir onlar azaltılmış onun yerine aşağı doğru büyüklü küçüklü widgetlar koyuluyor daha sade ve güzel duruyor ve iki saat yana doğru istediğiniz seçeneği aramıyorsunuz.
Uygulamalar ekranı da önerilen uygulamalar kısmı gelmiş oda güzel küçük bir seçenek. Birde en altta görünüm değiştirmek için seçenek koymuşlar isterseniz liste görünümü yapabiliyorsunuz. Yeni animasyonlar gelmiş. Bildirim temizleme uygulama açılışı uygulama çıkışı vs daha stabil ve akıcı bir arayüz olmuş gemini asistanda sanki watch 8 de daha stabil ve hızlı çalışıyor ama emin olamadım.
Yeni sistem sesleri zil ve bildirim sesleri gelmiş daha pemium havası veriyor. Özellikle yeni sistem sesleri çok güzel. One ui 8 watch ile 6 yeni saat yüzü gelmiş analog olanlar çok güzel ve AOD geçiş animasyonları çok akıcı 

Yeni sağlık özellikleri
Yeni olarak vasküler yük (damar yükü) ve antioksidan endeksi var arkadaşlar 
Vasküler ölçüm için 3 gece uyumanızı istiyor 4. Geceden itibaren gece damar yükünüz ölçüyor ve size sabah çok düşük veya çok yüksek şeklinde gösteriyor. Antioksidan endeksiden sebze meyve yemenizle artan bir şey sanırım saati çıkarıp sensörlerin üzerine baş parmağınızı bastırıyorsunuz 10 sn de ölçüyor bir değer gösteriyor watch 7 ye kıyasla öyle alınmaya değer kullanışlı yeni bir sağlık özelliği yok.

Aklıma geldikçe yazdım arkadaşlar uzun oldu kusura bakmayın sorusu olanlar bir özellik test etmek isteyenler yazabilir detaylıca cevaplayabilirim. Başka 8 classic kullanan varsa onun dönen çerçeve kısmı sertliği nasıl cevap verirse sevinirim. İyi günler.

9 Comments
545481
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Resim unuttumPUolLXD1K1.jpguvtc6kkDF7.jpg6XprH22F0A.jpg1RRQqfCmBB.jpg
Giyilebilir Cihazlar
Hocam watch 6cc 47mm siyah kullanıyorum geçmeye değer mi 😊
545481
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Hocam 6 classicle de arkadaşımdan kıyasladım onun tasarımı da çok iyi ben de çok arada kaldım bide 6 cc in ekran çok büyük o güzel ama hocam uyg açılma hızları menüler arası geçişler vs watch 7 ve 8 de çok daha hızlıydı o yönden bir **bleep** var ama donma kasma yaşamıyosan pil de iyiyse sıkılmadıysan pek değmez hocam 😊🫡
Giyilebilir Cihazlar
Cevabınız için çok teşekkür ederim bende tasarımını beğenerek aldım 😊
545481
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Ben de teşekkür ederim😊. Samsungun klasik saat tasarımları çok iyi benimde 6 da çok gözüm kalmıştı gördüğümde 😄
liang222
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Bende de watch 8 var ama classic sevmediğim için normal olanı aldım. Fakat pil konusunda şöyle ben hiçbir güç tasarrufu açmamama rağmen ve hiçbir özelliği kısmamama rağmen bir gün 20 saat ekran süresi alabiliyorum
545481
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Saati resetliyip deniyecem o zaman benimki normal değil sanırım iade süresi dolmadı 3 gün var gönderirim eğer sıkıntılıysa bütün sağlık özellikleri sürekli ölçümler vs açık mı sizde?
0 Likes
liang222
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Yani ben de her şey açık Ekran parlaklığı adaptif yani otomatik parlaklıkta kullanıyorum sürekli açık ekran da açık sadece bilet algılamayı kapatıp tutuyorum Çünkü bile algılama benim bileklerimde dövme olduğu için kapalı kalmak zorunda Onun dışında herhangi bir ayarım yok yani ayarlarım bu şekilde benim diyorsan benim profilime gir profilimde birkaç tane oluşturduğum konudan birinde ekran görüntüsü olarak saatimin ekran süresi var zaten görebilirsin
545481
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Anladım teşekkür ederim söylediğiniz için reset atacam sıkıntı varsa iade edeceğim iyi ki söylediniz🙏
0 Likes