Original topic:

Galaxy Watch7, One UI 8 Watch Güncelleme Yayınlanma Tarihi

(Topic created on: 08-22-2025 03:56 AM)
1594 Views
TeknoGCSE
Active Level 4
Options
Giyilebilir Cihazlar

Öncelikle herkese iyi günler dilerim,

Yakın bir tarihte One UI 8 Watch güncellemesinin neden çıkmadığını ve kasıtlı olarak çıkmadığı ile ilgili bir konu açmıştım. Konuya baya bi' ilgi göstermişsiniz bu yüzden herkese teşekkür ediyorum.

Bu gün Galaxy Watch7 ile ilgili mantıklı bir güncelleme tarihi tahminim var.

Samsung Galaxy Watch Ultra 2024 LTE, One UI 8 Watch güncellemesini yeni çıkan Watch 8 serisi dışındaki Galaxy Watch saatlerden ilk alan Galaxy Watch modeli.

Bu model güncellemeyi 22 Temmuz 2025 tarihinde aldı ve bundan tam 27 gün sonra yani 18 Ağustos tarihinde Samsung Galaxy Watch Ultra 2024 BT modeli de One UI 8 Watch güncellemesini aldı. 
(Güncelleme tarihlerini Türkiye için yazdım başka ülkeler için farklılık gösterebilir.)

Buna bağlı olarak eğer Samsung benzer aralıklar ile güncellemeyi dağıtıyor ise ki genelde böyle yapıyor, Samsung Galaxy Watch7, 18 Ağustostan 27 gün sonra yani 14 Eylül tarihlerinde bu güncellemeyi alacaktır.

Evet biraz geç bir tarih ancak Samsung'un satış stratejisi bu şekilde. Bu stratejiyi Samsung'a özel görmenizi istemem çünkü günümüzün genel bütün teknoloji markalarının uyguladığı bir strateji bu. 
Bu strateji tüketici için zaman kaybı ve bir sorun iken, markalar yani üreticiler için büyük bir gelir kaynağı.

Bazı araştırmalar yaptım ve yurtdışındaki kullanıcılar da benzer düşüncelere sahip yani çok büyük ihtimalle güncelleme Ağustos'ta yayınlanmayacak. 

Şimdi diyebilirsiniz ki "Eğer bütün modellere teker teker bu hızda yayınlanacak ise bu 1 yıl kadar alır." evet bu doğru ancak Samsung genelde buradaki seneryoda olduğu gibi Watch 7 ve Watch 6 modellerinden sonra daha hızlı bir dağıtıma geçiyor yani yine stratejinin bir parçası.

Şimdilik beklemekten başka çaremiz yok.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrardan herkese iyi günler dilerim

(Konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.)
7 Comments
Bsr0650
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Biraz saçma bir tahmin ama şöyle bir tahminim var.Yapay zeka özelliklerinin türkçeleştiği güncelleme 29 ekimde gelmişti.Belki bu güncelleme de 30 ağustosta gelir 😀
0 Likes
TeknoGCSE
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Hocam çoğu yabancı forumlarda da tahminler bu yönde,

zaten tam olarak 27 gün sonra değil mesela 20 ile 30 gün arası bir tarihte yayınlanabilir.

Bende isterim ki en erken şekilde yayınlansın ancak Samsung şuan da hiç böyle bir yönde ilerlemiyor, bu güncelleme için gerçekten çok bekletildik.

Bir tahmin daha var yabancı forumlarda da baya hak verilmiş, S25 FE ve Galaxy Buds 3 FE cihazları 19 Eylül'de tanıtılacak ve çoğu kişi dediğim gibi bu cihazlar ile beraber tanıtılacağını düşünüyor.

Umarım tez vakitte şu güncellemeye kavuşuruz.
0 Likes
Recep-S25
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Samsungun en nefret ettiğim huyu. Ben içinde yazılım var diye gidip yeni saat almam.
0 Likes
TeknoGCSE
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Bende almam tabiiki de hocam, ama parası olan alıyor. Daha geçenlerde Watch8 44mm'nin stokları bitmişti, bu gün yenilemişler. Bu fiyatla bile alanların olması şaşırtıcı.
0 Likes
Recep-S25
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Valla beni soğuttu samsung iyice. Benim ilk kriterim güncelleme. Amiral cihaz al dünya para ver alt seri cihazlar daha erken güncelleme alsın. Cihazları planlı eskit falan. Pixel 10 pro kovalamaya başladım artik düşün.
TeknoGCSE
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Valla her şekilde haklısınız hocam. Maalesef durumlar bu şekilde her sene çıkan yeni cihazı almamızı istiyorlar. Özellikle Türkiye'de yaşayan bireyler olarak böyle bir lükse pek az kişi sahip olabilir. Ama işin kötüsü Samsung dışındaki markalarda bu tip güncelleme sıklığı sergiliyor. Her marka öncelikle yeni çıkan cihazına öncelik gösteriyor. Bütün dünyanın sorunu bu ve tüketici yine çaresiz.
0 Likes
özgür_s21fe
Expert Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Bu yavaşlıkla watch 4 ocakta alır gibi