cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Watch'larda Google Asistan Kullanma

(Topic created on: 02-16-2025 05:42 PM)
209 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Giyilebilir Cihazlar
Herkese merhaba arkadaşlar 👋🏻,

Biliyorsunuzki maalesef Bixby'de Türkçe dil desteği bulunmuyor ve doğal olarak Google Asistan'ı kullanmak mecburiyetinde kalıyoruz. Akıllı saatlerimizde de Google Asistan desteği bulunuyor ancak Türkiye'de bu hizmet aktif değil. Yani Google Asistan'da Türkçe dil desteği olmasına rağmen bu hizmeti akıllı saatlerde kullanamıyoruz. Ama bunu akıllı saatlerimizde kullanmanın basit bir yolu var ve gerçekten birkaç adımda bunu yapabiliriz. Hadi o zaman yöntemimize geçelim:

Öncelilikle akıllı saatinizde Google Asistan'ın kurulu olduğundan emin olun. Telefonunuzu elinize alın ve şu adımları takip ederek Google Asistan'ın dilini İngilizce'ye çevirin:
Google》Sağ üstteki Profil simgeniz》Ayarlar》Google Asistan》Diller》Türkçe olarak seçili dili İngilizce'ye çevirin.

image
İngilizde dili seçili Google Asistan

Daha sonra tekrardan akıllı saatinize dönün ve Google Asistan'ı bulup uygulamaya giriş yapın. Eskiden 'bölgenizde kullanılamıyor' hatası veren Google Asistan'ın kurulum ekranına girdiğini göreceksiniz. Adımları takip edip Asistan'ın kurulumunu yapın ve işlem bu kadar! Artık Google Asistan'ı akıllı saatinizde Türkçe kullanabileceksiniz!

imageWatch 6 Classic'den Google Asistan

Yukarıdaki adımları takip ederek tekrardan telefonunuzdan Asistan'ın dilini Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Bu işlem akıllı saatinizdeki Google Asistan'ı etkilemez.

İpuçları: 
 Akıllı saatinizden Google Asistan'ı varsayılan Asistan yapabilirsiniz. Akıllı saatten:
Ayarlar》Uygulamalar》 Varsayılan Uygulamaları Seç》Dijital Asistan Uygulaması》Varsayılan Uygulama》Asistan

image
Varsayılan Asistan

Dilerseniz 'Hey Google' diyerek de Asistan'ı saat üzerinden uyandırabilirsiniz. Akıllı saatten:
Ayarlar》Google》Asistan》'OK Google'ı aktif edin

image
Sesli Komutla Asistan'ı Uyandırma

Sanırım bu özelliğin telefonunuzda da aktif olması gerekiyor. Eğer değilse, önce telefonunuzdan aktif etmeyi unutmayın.

Evet arkadaşlar rehberimizin sonuna geldik. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.
Başka gönderilerde görüşmek üzere kendinize iyi bakın, takipte kalın😊👋🏻

8 Comments
Giyilebilir Cihazlar
Eline sağlık güzel bi çözüm olmuş benim bi problemim var ama ben 10 uygulamasında dönüşeceğim karakteri seçince dönüşemiyorum bu bi hatadan mı kaynaklı yoksa bana sahte omnitrix mi sattılar bilginiz varsa yardım ederseniz güzel olur haa bu arada vilgax beni sorarsa beni görmediniz duymadınız 🙏🔥
VİLGAXx
Active Level 2
Giyilebilir Cihazlar

Şimdi ben 10 o omnitrix benim olacak 💀💀💀

0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Eline sağlık seninki de güzel olmuş
Giyilebilir Cihazlar
Teşekkürler alınmadın inşAllah direk attım şey der gibi yanlış anlama🙏
HalidErdoğan