cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Watch Ultra Tuzlu suya dayanır mı? Dersimiz Deniz Jeolojisi.. 🤓☝️

(Topic created on: 07-19-2024 09:40 AM)
338 Views
ERROR__
Expert Level 1
Options
Giyilebilir Cihazlar
Samsung sitesindeki verilere göre Galaxy Watch Ultra ISO 22810 standartlarındaki test koşullarında100 Metre derinlikte% 5'lik tuzlu su ve 4 ppm klorinli suda10 dk direnç ( water resistant) sağlıyor. 

Ankara Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri sitesindeki Deniz Jeolojisi ders notlarına göre okyanusların ortalama tuzluluk oranı%3.5

Türkiye'deki denizlerin tuzluluk oranı ise ; 
Karadeniz %1.8
Marmara %2.3 - %3.6
Ege %3.5
Akdeniz %3.8 

Bu demek oluyor ki Galaxy Watch Ultra ile tuzlu deniz suyunda ve klorlanmış havuzlarda rahatlıkla yüzebilirsiniz. 

image

image

image

image

image

image

18 Comments
0serName
Active Level 10
Giyilebilir Cihazlar
Peki düz saatler? 5 atm olmasına rağmen tatlı suda yüzüp bozan çok kişi var. Bu daha dayanıklı ama yine de güvenemedim. Eğer gerçekten dalış yapsam garmin vs. alırım. Birde kafamı hem 1.5 m hem de 5-10 atm sertifikası olması karıştırıyor. Elinize sağlık
ERROR__
Expert Level 1
Giyilebilir Cihazlar
teşekkürler... siteye tekrar baktim ama tuzlu su ile alakali birsey yazmiyor watch 7 icin. sadece ip 68 1.5 m tatlı su yaziyor.
0serName
Active Level 10
Giyilebilir Cihazlar
Anladım. Bana düz saatlerdeki 5atm biraz altı boş gibi geliyor.
ERROR__
Expert Level 1
Giyilebilir Cihazlar
aynen öyle. ben oris'ten aquis klasik saat aldim. 30 atm ( 300 metre ) 'ye dayanıklı. bi tek o güven veriyor.
0serName
Active Level 10
Giyilebilir Cihazlar
Aquisler de güzel. Bende de eskiden prospex vardı. Pek daldığım yoktu ancak birkaç sefer tüplü dalış yapmıştım hiç endişelenmemiştim. Ultra ile dalmam ama😅
ERROR__
Expert Level 1
Giyilebilir Cihazlar
Yok yazıyor zaten, dalış için degildir.apple Watch ultra'da 40 m 'ye kadar dalabiliyorsun ama
SonerA345G
Expert Level 3
Giyilebilir Cihazlar
Dayandı mi?
0 Likes
ERROR__
Expert Level 1
Giyilebilir Cihazlar
almadım ki.
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 3