cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Buds 2 Pro Ses Problemi

(Topic created on: 09-25-2023 03:45 PM)
347 Views
Casiopea
Beginner Level 4
Options
Giyilebilir Cihazlar

Herkese iyi günler. Yakın zamanda S20 FE telefonumla kullanmak için Buds 2 Pro satın aldım. Kulaklık telefona Galaxy Wearable uygulaması ile kolayca bağlandı ve gerekli kurulumları yaptı. Buraya kadar herşey güzeldi ancak ses kalitesi konusunda maalesef hayal kırıklığına uğradım.

Kulaklığın barındırdığı Samsung Seamless Codec, neredeyse 2Mbps bant genişliği vaat etse bile 900kbps olan bir Flac dosyası ile bir Mp3 dosyasını ayırt etmekte zorlandım. Halbuki bu farkı eskiden kullandığım, uygun bir ürün olan Urbanears Sumpan kulaklıkta bile rahat ayırt edebilmekteydim.

Bu noktada "Nasıl olsa bir kablolu kulaklık performansı veremez" diye geçiştirsem de 
asıl sorun farklı bir Bluetooth Codec'i kullandığım zaman ortaya çıktı. Diğer Android ve Windows cihazlarda kullanılan evrensel ses Codec'i (SBC) ile kullandığım zaman ses kalitesinde önemli bir düşüş ve hatta bozulma yaşadım! Yüksek ve tiz sesler esnasında seste nasıl anlatacağımı bilemediğim dalgalanmalar ve bozulmalar oluyor ve bunun anormal olduğunu düşünüyorum. Yabancı bir forumda yaptığım araştırmada, başka bir kullanıcı buna benzer bir sorunu Buds+ cihazı ile yaşamış.

Telefon ile kullanırken sorun olmasa da bilgisayar ile kullanımda (Veya başka marka telefonla) gerçekten kötü bir deneyim yaşatıyor.

Bu problemi başka yaşayan kimse oldu mu? Veya bu duruma sebep olan ne olabilir? Bir çözüm öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

(Biraz iç dökme yazısı gibi uzun oldu, lütfen kusura bakmayın 😁)

3 Comments
Labrrinth
Active Level 1
Giyilebilir Cihazlar
Sbc codec ile kotu bir ses performansı almak normal değil mi zaten? Samsung'un kendi codeci daha iyidir.24bit hifi diye sunulan cihazin ses kalitesi o kadar kötü olamaz diye tahmin ediyorum.Sbc seçtiğiniz için ses kötüdür büyük ihtimalle.Tabi hi-fi müzik deneyimi icin.Tidal/qobuz uygulamadan dinlemek lazım.Hifi kulaklik almak lazim(popüler Bluetooth kulaklık markalarinda hifi deneyim edemezsiniz şuan)Kablolu olmasi daha iyi olur,birde dönüştürücü dac olduğunda hifi müziğin tadı çıkıyor.5k arasında hi-fi kulaklik onerisi olanlar yazarsa çok işime yarar
Casiopea
Beginner Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Evet, SBC gerçekten iyi bir Codec bileşeni değildir. Ancak bu ses kalitesindeki önemli düşüş ve hatta bozulmalar için de bir sebep olmamalı. Bu kulaklık, başka bir cihaz ile kullanımda SBC'ye mahkum kalıyor çünkü LDAC ve aptX teknolojilerinden de yoksun. Ayrıca Windows da bu bileşeni kullanıyor. Yani Hi-Fi ses seviyesi beklemek tabi ki doğru değil ama en azından sesin doğru çıkmasını istemek de suç mu 😄

Ve evet, müzik keyfi için kablolu bir kulaklık şart. Ancak piyasada adam akıllı bir DAC çipi barındıran dönüştürücü bulmak zor. Buradan telefonlarından jak girişlerini kaldıran teknoloji üreticilerine de selam olsun.
Béşiktaş
Expert Level 2
Giyilebilir Cihazlar
Windows isletim sisteminde bu ses codeclerini destekleyen yazilim yok diye biliyorum. Microsoft tarafiyla gorusup 3.part bi yazilim onerisi alabilirsin. Ama sen cihaz kaynakli bi problem oldugundan eminsen musteri hizmetlerini ara servis konusunda yardimci olurlar. 444 77 11