Original topic:

Diğer cihazdan mesaj/arama özelliği çalışmıyor

(Topic created on: 09-07-2025 12:43 AM)
382 Views
GalaxyA34oe
Active Level 4
Options
Giyilebilir Cihazlar

Merhaba,
Galaxy A34 telefonum ve Galaxy Watch 4 Classic saatim var. Her iki cihaz da aynı Samsung hesabına bağlı ve internete erişimleri var.

Şöyle bir senaryoda sorun yaşıyorum:
Telefonum evde Wi-Fi veya mobil veriye bağlı şekilde kalıyor, ben ise saatim kolumda takılı olarak dışarıdayım. Yani cihazlar fiziksel olarak birbirinden uzakta ama her ikisi de internete bağlı ve aynı Samsung hesabına senkronize durumda.

Bu durumda, Samsung’un sunduğu “diğer cihazdan arama ve mesaj” (Call & text on other devices) özelliğini kullanarak, saat üzerinden telefon aracılığıyla arama yapabilmem gerekir diye düşünüyorum. Ancak bu özelliği bir türlü çalıştıramadım.

Özelliğin bulunduğu menüye girdiğimde, orada “başka cihaz yok” şeklinde bir ifade görünüyor. Yani Galaxy Watch 4 Classic cihazım orada listelenmiyor. Oysa aynı hesaba bağlı, internete erişimi var ve kolumda takılı.

Gerekli ayarların (Samsung hesabı senkronizasyonu, ilgili özelliklerin açık olması) hepsini kontrol ettim, bir sorun göremiyorum.

Bu özelliği sorunsuz kullanabilen var mı? Benim gözden kaçırdığım bir ayar veya ek işlem olabilir mi?

image

6 Comments
haklisin
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Saatteki telefon uygulamasına girin. Bendede olmuştu ama tablette o uygulamaya girince cihazları eşleştirip yapabiliyosunuz ve İnternete bağlı olmasına bile gerek yok diye biliyorum benim tabletim mesela internet olmamasına rağmen çalıyor
MuratTevfik
Active Level 10
Giyilebilir Cihazlar
Ama bu Bluetooth yok iken soruyor ve e sizden bahsediyor olabilir fakat imei kayıt parası en az 30 k ve mesela bir watch 7 8.5 k gibi düşünürsek bilinçli olarak e sim kapalı ama bu uzaktan bağlantı oluyor
GalaxyA34oe
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Maalesef saatteki telefon uygulamasına girin demişsiniz ama ondan sonra ne yapmam gerektiğini anlayamadım/siz de açıklayamamışsınız tam olarak bu özellikte telefonun sim kartı takılı olmalı ve mobil veya wi-fi bağlı olmalı telefonu kast ediyorum.
haklisin
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
Nasıl yani saatte telefonun uygulamasına girince başka cihazlarda arama ve mesaj uyarısı çıkmıyormu?
GalaxyA34oe
Active Level 4
Giyilebilir Cihazlar
Hayır yani bir uyarı çıkmıyor zaten ya da bir uyarı bildirimi vs. Sadece ben telefonumdan ayarlar>hesaplar ve yedekleme>hesapları yönet>Samsung Account'u>profilim>Samsung uyg. servisleri>başka cihazda mesaj/arama şeklinde gittim.
haklisin
Active Level 8
Giyilebilir Cihazlar
O zaman bilmiyorum maalesef ya, bende çıkıyordu.
0 Likes