cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bu günkü misafirimiz SENNHEISER MOMENTUM TW 3

(Topic created on: 03-07-2024 01:43 PM)
381 Views
abdurrahims24ultra
Active Level 10
Options
Giyilebilir Cihazlar
Bu kulaklığı dün neredeyse gün boyu kullandım. İşte çalışırken de müzik dinlemeyi seven birisiyim. Kulaklık taktığımda istediğim şey çoğu kullanıcının da en çok istediği 3 şey var. bunlar son zamanlarda da teknoloji seviyesi  ilerledikçe kırmızı çizgimiz haline geldi diyebiliriz. Bunların biripil. 2.Si kulaklığın bizlere sunduğubas ve tiz ses performansı.
3.sü ise kulağa taktığımızda en önemlisi olan çoğu kişinin de kulak oci kulaklıklarda özellikle ele alınan uzun süreli kullanımlardakulaktan kayma ve akma, düşme yapmaması. Bu yazımda bunları ele alacağız. Bu yazımı yazarken de ayrıca kulaklık ile müzik te dinliyor olacağım. İlk olarak tasarımından başlayalım.

TASARIM:

image

Cihazın tasarımını ele alacak olursak eğer cihazın tasarımı beni rahatsız etmedi. Kulaklıklar sanki çok kaba, kulakta çok büyük duracakmış gibi bir görüntü var gibi hissettiriyor. Ama öyle değil. Kesinlikle kulağa tam oturuyor. Kulaklığın çevresindeki yüzüğü sayesindeANC (adaptive noice cancellation) adaptif gürültü engelleme özelligine ayrı bir katkısı oluyor. Kulaklığın ucundaki silikonlar ise kulağa tam oturuyor. Kesinlikle kayma yapmıyor. Buds 2 pro kullanıyordum. Akma yapıyordu bir zaman sonra düşme yapıyordu ama bu kulaklık böyle bir sorun kesinlikle yaratmıyor. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Kutusu normal boyutuna göre küçük ama biraz cepte kaba duruyor bu biraz rahatsız edebilir. Kutusu kumaş kaplı bir kutu. Bunun verdi hissiyat ise ayrı bir güzel. Benim baya hoşuma gitti. Dışarıda kullanımda kutunun temizliği zor olabilir ama çantasını temin ederek kullanabilirsiniz. Ama fazla kir kalacağını sanmam. İkinci aşamamız ise 
Ses,bas ve tiz performansı

Kulaklığın sizlere sunduğu baslar, tiz seslerden çıkardığı başarı, müzik dinlediğinizde o seslerin doygunlugu gerçekten harika. Kendi kendime ben kulaklık kullanmamışım dediğim bile oldu gerçekten.

image

Bu kulaklıkta aktif gürültü engelleme özelliği değilde adaptif gürültü engelleme özelliği ele alınmış. Adaptif gürültü engelleme özelliğinin çalışma prensibi aktif gürültü engelleme özelliği gibi heryerde sabır bir engelleme değilde çevreye duyarlı kendi kendini senkronize edebilen bir adaptif gürültü engelleme özelliği sizlere sunuyor. Bu kulaklık google asistan ve siri yi destekliyor. Üzerinde bulunan 3 mikrofon sayesinde sesiniz çok net ve karşıya kristal berraklıgında ulaşıyor. Bu konu gerçekten beni memnun etti. Adaptif gürültü engelleme sayesinde mikrofonlar yazılımın da verdiği destek ile sadece sizin sesinizi karşıya iletiyor ve çevre seslerden sizi uzaklaştırıyor. Sennheiser in TrueResponse ses teknolojisi ile kayıpsız bir ses deneyimi elde edebilir ve bu kulaklık ile ses codec i olarak aptx i destekliyor. En güzel olay ise ekolayzer ayarını yaparak basların keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik ne dinlediğinizi çevrenizdekiler sizi duymaz. Sesi dışarı vermiyor. Kulaklık tek tek kullanılabilir ve tek şekilde de gürültü engelleme çalışıyor. Sıradaki ise pil performansı

Pil performansı

Pil konusuna gelecek olursak eğer tek şarjda 7 saat gidiyor. Kutu ile birlikte firmanın verdiği bilgiye göre 28 saate kadar uzuyor. Bu seyahatte harika deneyimler demek. 
Kulaklık 1.5 saatte şarjı ful doluyor. Kablosuz şarjı da destekliyor. 
Uygulamasında Türkçe dil desteği yok bu eksi bir durum olabilir 
Son olarak Kutu içeriğine gelecek olursak eğer kutudan 

• Sennheiser momentum tw3 
  • Silikon adaptör seti (XS,S,M,L)
  • Kalka seti (S,M,L)
  • Şarj kutusu

9 Comments
GALAXYA51-F
Active Level 10
Giyilebilir Cihazlar
10.000 TL civarı fiyati varmış acaba ilk deneyimde verdiğin paranın hakkını aldığını düşünüyor musun merak ettim galax buds 2 pro alabilirdin mesela
Giyilebilir Cihazlar
Buds 2 pro kullaniciydim zaten hem bana 10k ya gelmedi ben 8 k ya aldım şu an fiyatı en ucuzu 10k amazonda
bayibocan
Active Level 7
Giyilebilir Cihazlar
Muhteşem bir yazı ve değerlendirme olmuş sanki almışım gibi keyifle okudum bir buds 2 pro kullanıcısı olarak kıyaslama yapman müthiş şimdi o zaman ne diyoruz next staiton SENNHEISER MOMENTUM TW3
Giyilebilir Cihazlar
Aynen öyle
0 Likes
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Detaylı yazınız için teşekkürler. Güzel anlatım olmuş. 😊

Sennheiser Zaten Müzik kalitesinde Zirveye yakın bir marka.
Giyilebilir Cihazlar
Tws modellerde zirve sennheiser ın. Harika bir kulaklık
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Aynen Aslında Jabra, Airpods Veya Galaxy Buds 2Pro Vb. Modeller ve markalar var. Ben kablolu kulaklık konusnda da normalde Daha açık ve iyi bass tiz dengesi ayarlayan markalar var. Maalesef fazla pahalılar 15.000 30.000 Arası değişiyor.

Sennheiser Piyasada sağlam bir marka. Biraz fiyatları pahalı sadece. Özellikle son Seri momentumlar. 😊
Giyilebilir Cihazlar
Buds 2 pro kullanıyordum da kayboldu bunu aldım. Buds 2 pro bunun yanına yaklasmiyor. Çok **bleep** var aralarında.
DENỊZ
Expert Level 5
Giyilebilir Cihazlar
Doğru. Ses açıklığı açısından dedim. 😊