Original topic:

Cihaz Önerisi

(Topic created on: 02-08-2025 08:43 PM)
4656 Views
Rubyy
Active Level 7
Options
Galaxy Z

Beni uzun yıllar götürecek, donanımı oldukça iyi bir cihaz arıyorum. Ama bütçeyi zorlamaya karar verdim ve önüme çıkan seçenekler karar vermemi çok zorlaştırıyor. Bir cihazdan beklentilerim şuanlık bunlar:

1. 20:9 Ekran Oranı
2. QHD+ Ekran Çözünürlüğü
3. Mümkünse bir Foldable cihaz (Ancak Şart Değil)
4. En az 25W Şarj Hızı
5. 4K/24, 30 ve 60 fps videoyu HDR & Dolby Vision ile çekme imkanı, mümkünse bunları 8K'da da yapabilmesi
6. En yoğun grafikli oyunları bile en yüksek ayarlarda oynatabilmesi
7. Ekranı kendi çözünürlüğü ile videoya alıp kaydedebilmesi
8. Sosyal medya uygulamalarında (Instagram, Snapchat) kaliteyi düşürmemesi
9. Knox Güvenliği vb. bir güvenlik sunması
10. Beni yıllarca götürebilecek kadar sağlam olması
11. Aesthetic kılıf & Ekran koruyucu vb. ekipman desteği

Aklımda olan modeller ise şunlar:

1. Xiaomi 14 Ultra (Eğer ülkemize gelirse 15 Ultra'da iyi olur)
2. Samsung Galaxy Z Fold 6 (Veya 7)
3. Samsung Galaxy S25 Ultra
4. iPhone 15 & 16 Pro serisi

Sizce hangisi aradığım özellikleri en iyisiyle karşılar? Kafam bu konuda çok karışık ve şimdiden her yanıt için teşekkürler. 💕💖💅🏻💀

7 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy Z
15 16 serisi fazlasıya pahalı ve kamera konusunda da son zamanlarda pekte iyi sayılmaz. Z Fold ve Fliplerde alışkanlık dışı ve estetik kılıf ve ekipman desteği tam sayılmaz. S25 Ultra S24 Ultradan farksız. Xiaomi 14 Ultra tercih edilebilir

View solution in context

Solution
Galaxy Z
15 Ultra kullanabilirsin, 14 Ultra annemin kullanıyor, gayet yüksek performansı var. Hız aşırtılmamış işlemci ve birkaç yazılımsal desteği kaybedebilirsin. 16 iPhone tercih edebilirsin ama bu da hem yazılımsal hem de birçok desteği kaybederken iyi bir kamera ve pil deneyimi sunar. Tercih senin... Xiaomi de kamera ve fotoğrafçılık alanında bayağı öne geçti, bunu da değerlendir derim.

View solution in context

Solution
H4ylaz
Active Level 4
Galaxy Z
Z serisi önermiyorum. Z flip 5 şuan elimde patladı ekranı menteşe bölümünden katlanma izi oldu daha sonra karardı. Garanti kapsamına girmedi şuan kutusunda duruyor. Şuan Samsung S24 ultra kullanıyorum ve tüm ihtiyaçlarını karşılacak bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

View solution in context

Solution
Galaxy Z
S25 ultra ve ip16 pro veya max çok iyi cihazlar one ui 7 ile s25U nün apple in çok çok önüne geçtiğini düşünüyorum

View solution in context

Solution
thatS25
Expert Level 4
Galaxy Z
S25 Ultra.Foldable olarak bence Z 10 serisi gelmeli en iyi kıvama gelmeleri için.

Gerek ekran gerek performans gerek kamera gerek arayüz olarak her şeyin rafinesini sunuyor bence.Zaten bu yüzden Samsung tercih ediyorum.

Xiaomi'yi tr cihazı olarak alınca yanınıza arkadaşınız gelip ben bunu kaçak aldım yarı parasına diyince hem soğuyorsunuz hem de ikinci el değeri ekstra düşük oluyor gerek tr gerek yd cihaz olarak.Arayüz olarak ui çok çirkin.Bi One UI ve iOS elegantlığı yok.

15 serisi geç ai bile adam akıllı verilmedi,16 Pro S25'in gerisinde kalıyor....AI konusunda zaten Samsung **bleep** koydu iyice.

Vivo halen güven vermiyor TR'de Murat Boz'un reklamını yaptığı telefon olarak aklıma kalıyor.Severim ama Telefon ile ne alaka.

View solution in context

Solution
CGRZBN
Expert Level 5
Galaxy Z
iPhone 15 serisi kullanan biri olarak saydığın özelliklerin çoğuna sahip olan iphone 15 pro yada pro max'i öneririm. Alırken kriterlerim seninkilere benzerdi ve iyiki almışım dedirtti bana. Bütçe olarak 16 serisine kadar çıkmana gerek yok. 15 serisi ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır

View solution in context

Solution
Caglar_
Active Level 10
Galaxy Z
20:9 ekran saydığınız özelliklerde olan bir cihazda yok ( samsung cephesinde) telefonlar 19.5:9 formatında üretiliyor genellikle. 20:9 kalmadı artık 2022 yılı itibariylr

View solution in context

129 Comments
ensareiz
Active Level 9
Galaxy Z
Vivo x200 pro muhteşem renk dozajı iphone gibi, çok güzel içerik üretmelik telefon
Rubyy
Active Level 7
Galaxy Z
İşlemcisi Mediatek Dimensity ve hakkında pek bir fikrim yok açıkçası, o yüzden beni bayağı arafta bıraktı o cihaz. Ama kamerası cidden çok iyi.
0 Likes
ensareiz
Active Level 9
Galaxy Z
Önerebileceğim cihaz bu bence deneyimleyip sonra karar verin ayrıca xiaomiye bulaşmayın bence
Rubyy
Active Level 7
Galaxy Z
Anladım, ama Xiaomi'deki sorun ne tam olarak?
0 Likes
melihS25
Active Level 10
Galaxy Z
Xiaomi de güzel tercih tasarımları şık ama ui si berbat
Rubyy
Active Level 7
Galaxy Z
Kasıyor mu yoksa başka bir sorun mu var?
0 Likes
melihS25
Active Level 10
Galaxy Z
Tecrübe etmen lazım kasma yok ama dizaynı çok kötü
Rubyy
Active Level 7
Galaxy Z
Mi Store'a gidip bir ara bakarım. Yorum için teşekkürler 🌸💕💖
0 Likes
nodoshi
Active Level 6
Galaxy Z
Birbinizlemi çelişiyorsunuz anlamadım. "Xiaomi de güzel tercih tasarımları şık ama ui si berbat" "Tecrübe etmen lazım kasma yok ama dizaynı çok kötü" Arayüz dizaynında mı bahsettiniz?
0 Likes