Original topic:

סקירה - Galaxy Z flip 5

(Topic created on: 08-30-2023 01:45 PM)
353 Views
nadau3
Options
Galaxy Z
היי חברים,

אז תודות למנהלי הקהילה שלנו, התחדשתי במכשיר הפליפ החדש,
אז השארתי את מכשיר הפולד של העבודה בצד ויצאתי להתנסות במכשיר החדש, ואחרי שימוש של תקופה קצרה חזרתי אליכם עם מסקנות.

(למי שלא מעוניין בפירוט המלא מוזמן לקפוץ לסוף שם סיכמתי את הדברים, ובסוף כל חלק סיכמתי את אותה הקטגוריה בכמה מילים.)

עיצוב המכשיר:

אז הפליפ זה אחד המכשירים היפים והמגניבים שהשתמשתי בהם, הוא מגיע עם גב ב4 צבעים לבחירה: ירוק, שחור, סגול ובז' וכולם עדינים ובהירים יחסית, אני בחרתי בירוק וזה פשוט צבע מהמם.

המכשיר בנוי בצורה מעט צרה יותר מהרגיל מה שיוצר לנו מכשיר ארוך וצר,הקצוות של המכשיר שטוחות ולא מתעקלות מה שמאוד מסייע לאחיזה בו ונוח לשימוש ביד אחת. 

image

image

גם בזמן שהמכשיר מקופל ועם כיסוי הוא לא עבה בצורה מוגזמת ונוח לשימוש ביד אחת גם למי שאין ידיים גדולות, והאיזון שלו מצוין וגם כשהמכשיר פתוח בזווית של יותר מ90 מעלות עדיין רוב האיזון נשמר והחלק התחתון נשאר צמוד ולא מאבד יציבות. עם הכיסוי האיזון אפילו משתפר ומאפשר זווית יותר רחבה בלי שהחלק התחתון יתרומם.

image

בכמה מילים - מהמם אני מאוהב 😍

המסכים:

במכשיר הפליפ יש 2 מסכים, מסך חיצוני ומסך ופנימי,
המסך הפנימי עשוי מUTG או בתרגום חופשי "זכוכית אולטרה דקה" שמתקפלת במרכז כדי שנוכל לסגור את המכשיר לחצי ב"קיפול צדפה", המסך תומך בקצב רענון של 120hz לתנועה חלקה של המסך והאנימציות.
כמו מבנה המכשיר המסך הפנימי מעט צר יותר מהסטנדרט שאנחנו רגילים אליו ועדיין מאוד נוח לאחיזה בהירות גבוהה וטובה שרואים בה טוב גם באור שמש.

המסך החדש מרגיש מספיק חזק ועמיד בפנים ולא מרגיש כאילו יווצר שקע עם נלחץ חזק מידי ובשימוש רגיל לא מרגישים כמעט בהבדל, למרות שליתר ביטחון - לא הייתי מנסהבכוח לחרוץ אותו בעזרת ציפורניים או מברג כי אם נצליח, סתם נתבאס🙂.

image
להפליפ חברים, להפליפ!

המסך החיצוני הוא לדעתי אחת ההברקות של המכשיר ואחד הדברים שהופך את המכשיר הזה לכל כך טוב ומשודרג לעומת הדור הקודם.
הוא מגיע בגודל חדש של 3.5 אינץ ובפעם הראשונה רק אפשר להשתמש בו לרוב היישומים (חלק דורש התערבות של Good Lock אבל זה דיי קליל להפעיל את זה) ומצאתי את עצמי לא מעט עובד פשוט על המסך החיצוני, מנהל שיחות וואטסאפ שלמות בלי לפתוח את המכשיר אפילו פעם אחת.

image

החשיבה מאחורי העיצוב והבניה נהדרת, והמסך ממש מושך את העין כששמים מוזיקה ורואים שהרבה מחשבה הושקעה גם עם הווידג'טים שקופצים כשמפעילים מוזיקה נניח שזה נראה מאוד יפה ואסתטי בעין.

בכמה מילים - חזק, חדש, יפה אבל לא הייתי מהמר ובוחן את העמידות.

המפרט הטכני:

מתחת למכסה המנוע, הפליפ מגיע עם המעבד הכי חדש של קוולאקום - הסנאפדרגון 8 דור 2 שנמצא אותו גם במכשירים של סדרת הS23 והפתיע לטובה בביצועים וחיי סוללה משופרים מאוד.
גם כאן המקרה לא שונה, ויש לנו מעבד מפלצתי של מכשיר דגל וחיי סוללה שלמרות שהמכשיר עם סוללה קטנה (3700 מיליאמפר) עדיין בשימוש סביר הוא צולח את היום.
בשימוש כבד - כנראה שעדיין לא תוכלו להיפרד מהמטען לגמרי וזה שדרוג גדול לעומת הדור הקודם אבל עדיין יישמר כאחד החסרונות מבחינתי כאחד שמגיע לכאן מסדרת האולטרה עם 5000 מיליאמפר.

המכשיר צולח את כל השימושים ונדיר שנתקע /מגמם למעט כמה באגים תוכנתיים שכנראה ייפתרו עם עדכוני התוכנה כמו כל מכשיר חדש דנדש בשוק.

ה"הינג'" או "ציר הקיפול" במכשיר עברה עוד שדרוג וחיזוק, ובסרטונים ברמת אפשר לראות כמה המתעללים במכשירים מרוצים מרמת הבניה שמחזיקה.

פנים המכשיר מוגן בעמידות למים בלבד של IPX8 שאומרת בצורה פשוטה שבחשיפה למים המכשיר יחזיק ולא ייהרס - בעזרת כיסוי אטום למים שסמסונג שמה על כל חלק בנפרד, כמו תמיד המטרה היא שהמכשיר לא ייהרס בחשיפה למים בטעות ולא שנטבול אותו בבריכה. למכשיר אין עמידות רשמית לאבק, אבל כמו כל מכשיר סלולרי לקחתי לים ולא ראיתי נזק בכלל או בעיה בציר הקיפול.

בכמה מילים - מפלצת ביצועים מינוס סוללה ועט.

המצלמות:

המכשיר מגיע עם 2 מצלמות, עדשה רחבה עם ועדשה אולטרה רחבה. מבחינתי כמי שעבר מהאולטרה חסרו לי עדשות הטלפוטו שאני משתמש בהן דיי הרבה והחיישן הגדול שאפשר לי להשיג תמונות לילה באיכות ממש טובה.

למרות החסרונות, המכשיר עדיין עושה עבודה טובה בכל הקשור לצילום, והרבה מזה בעזרת עיבוד תמונה שמתבצע פשוט נכון וכמו שצריך (אחד הדברים שראינו המון אצל הפיקסל של גוגל שזכה לשבחים בתחום)
גם צילומי הדיוקן יוצאים נהדר למרות שרוב הטשטוש מתבצע כאן תוכנתית ופחות בעזרת משחקי עדשות.

אחד היתרונות הגדולים מבחינתי זה שהמצלמות ממוקמות בצמוד למסך החיצוני מה שמאפשר לנו לצלם בקלות בעזרת המצלמה הראשית בלי להמציא אלתורים ומראות ולקבל תמונה באיכות גבוהה וגם מאפשר לנסות זוויות צילום חדשות שפחות היינו עושים בעבר.
מה שעוד היה ממש מגניב לראות זה את הפנים של המצולמים כשהם רואים את עצמם בזמן שאני מצלם בעזרת המסך החיצוני ואני משתמש במסך הפנימי.

image

image

בכמה מילים- ראינו יותר טובות, אבל סמסונג מפצה נהדר בעזרת תוכנה ומסך שני.

התוכנה:

אז כפי שאתם יודעים, חומרה היא רק חלק אחד והתוכנה שמשתלבת אית היא לא פחות חשובה,
הפליפ מגיע עם גרסת One UI 5.1.1 ואנדרואיד 13 שמותאמת למסכים גדולים והמתקפלים, גם כאן רואים שסמסונג ישבו וחשבו כמעט על הכל והשילוב של הקיפול הוא קרוב לשלמות, יש "מצב פלקס" שבו סמסונג ייצרה מסכים מותאמים להרבה יישומים כאשר המכשיר במצב 90 מעלות/מקופל חלקית. יש מצב שבו החלק התחתון ישמש בעכבר לשלוט בחלק העליון ועוד המון פ'יצרים.

image

המכשיר צפוי לקבל 3 עדכוני מערכת גדולים מה שאומר עד אנדרואיד 16 + 5 שנים של עדכוני אבטחה סה"כ מה שייתן לכם שנים של שקט ותמיכה תוכנתית.

גם כאן כמובן יש דברים שחסרים לי כמו DEX ואפשרות עריכה יותר מעמיקה של המסך החיצוני, אבל הרוב עוד יכול להגיע בעדכון עתידי.

בכמה מילים- כמו בסמסונג, הכי טוב שיש, מינוס DEX.

האביזרים:

אז גם כאן סמסונג הבינה שיש לה כבר מכשיר מגניב בידיים אז היא החליטה לקחת את זה עוד צעד קדימה וייצרה את כרטיסי הNFC שמשנים את רגע המכשיר בהתאם לעיצוב כרטיס שנצמיד בגב, ולא רק אחד או שניים יש קולקציות שלמות של מעצבים (שחלקם ממש תתקשו אבל תרצו להשיג) אבל נותנים טאצ' אישי למכשיר.
יש גם כיסויים מותאמים ומגוונים כמו הגאדג'ט קייס וכיסוי עור וסה"כ מרגישים שיש שוק ואפשר למצוא המון כיסויים נהדרים ברשת ואצל סמסונג.

לסיכום

אם אתם מצטרפים אלינו כאן ודילגתם על כל השאר ננסה לסכם בכמה שיותר קצר:

הטוב:

• מעבד סנאפדרגון החדש וביצועי מכשיר דגל
• מסך חיצוני גדול ופרקטי שמאפשר שימוש כמעט מלא במכשיר
• צילום עצמי באמצעות המצלמות הראשיות כי יש מסך חיצוני
• תוכנה מותאמת ברמה הגבוהה ביותר
• נוחות אחיזה מצוינת בגלל הצורה הצרה יותר למרות הגודל
• מתקפל ויושב בנוח בכל כיס
• מגוון אביזרים שנותנים טאצ' אישי

הרע:

• אין תמיכה בDEX
• אין תמיכה בSPEN
• סוללה קטנה (עדיין ביצועים טובים יחסית)
• טעינה במהירות 25W בלבד
• אין עדשות טלפוטו

המכוער:

השתגעתם?? אין שום סיכוי שיהיה כאן סעיף אחד של מכוער!
זה המכשיר הכי יפה שהיה לי נקודה. ויסכימו אותי כל האנשים שנעצרו ושאלו אותי מה המכשיר הזה.

אם קראתם עד כאן, מקווה שנהניתם והכרתם את המכשיר הנהדר הזה שנקרא Galaxy Z flip 5

אם יש שאלות מוזמנים לרשום לי בתגובות ואשתדל לענות כמה שיותר טוב😁

11 Comments
Galaxy Z
יופי של סקירה. מתחבר להרבה ממה שכתבת ועדיין בודק ובוחן את שלי :)
מה שכן - שכחת לציין את האפשרות *להפליפ* 😂
שווה שתעלה דוגמה 🤣🤣
Galaxy Z
אני חושב שנצרף
למרות שאני אעשה בטח התקף לב לכמה 😄
IrisA
Expert Level 5
Galaxy Z

סקירה מעולה נדב! תודה על הפירוט נהניתי לקרוא.

NoyS
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Z
סקירה מושקעת ופשוט נהדרת! תודה :)
Galaxy Z
סקירה מצוינת שמתייחסת לכל דבר ששווה התייחסות, נהניתי מאוד לקרוא!
בהרבה מקרים אני גם מסכים אתך, כך שאנחנו אותו ראש.

תודה רבה 🙂
Kfeer
Expert Level 5
Galaxy Z
אלוף! איזו סקירה כיפית לקריאה
NoamMeir
Expert Level 5
Galaxy Z
וואו נדב - איזו סקירה אדירה!! אם לפני שקראתי אותה חשבתי שהסמארטפון הזה מגניב ושימושי, עכשיו אני בטוח בכך.
המסך החיצוני בהחלט עושה את כל המכשיר ואת השדרוג שלו (השיר שבתמונה!!), הוא פשוט מהמם ומשתלב ממש טוב במכשיר.
לגבי סוללת המכשיר, זה מובן שהיא לא ענקית כי המכשיר די קטן וקומפקטי - אך ברור שהיה נחמד אם הסוללה היתה מחזיקה יותר זמן.
לגבי המצלמות, האמת שחלק מהקטע של המכשיר זה שהוא משמש גם כחצובה, ושבאמת ניתן לראות מה מצלמים גם מהמסך החיצוני - לכן הייתי מצפה שהצילום יהיה איכותי יותר, עם אופציות מרובות (הExpert RAW נמצא שם?).
המצב פלקס פשוט מטורף!! והקטע עם הכיסויים והכרטיסים, שלמות.
קיצור, הוצאת לי קצת את העיניים עם המכשיר, כי הוא פשוט יפה!! תודה על הסקירה המושקעת 😁
Galaxy Z
לא, האפליקציה Expert RAW לא זמינה בפליפ.
NadavILR
Expert Level 2
Galaxy Z
תודה על השיתוף!!!