cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

s24 ısınma sorunu

(Topic created on: a month ago)
226 Views
İbrahimW
Active Level 3
Options
Galaxy S

Ortalama 1 ay önce samsung s24 aldım. Normal günlük kullanımda sorun çıkarmıyor her konuda çok iyi ama az önce pubg'de bir el maç oynadım cihaz çok fazla ısınmıştı. Arka planda açık uygulama yoktu ve şarj seviyesi yüksekti. Önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı?

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Ervel
Active Level 3
Galaxy S
Oyun oynamak epey işlem gücü gerektiriyor, bu da elektriğin fazla kullanılmasına ve elektrik akışının hızlanmasından dolayı ısının artmasına sebep oluyor. İşlem gücü daha az oyunlar oynarsanız, örneğin Subway Surfers gibi, telefonunuz ısınmaz. Ayrıca işlemci türü de buna etki ediyor; örneğin Snapdragon ısı performansında daha iyi performans sergiliyor, fakat Exynos daha geride.

PUBG'nin grafik ayarlarını düşürürseniz belki PUBG oynarken ısı artışı azalabilir.

View solution in context

Solution
Ervel
Active Level 3
Galaxy S
FPS yüksekliğide pil tüketimini artırır 60 fps filan yapman daha az ısı artışına sebep olur sonuca daha çok fps daha çok işlem demek

View solution in context

0 Likes
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba İbrahimW,

Oyun esnasında cihazınız daha fazla performans harcadığı için ısınma durumu söz konusu olabilir. 

Cihazın ısınma durumunun kontrol edilebilmesi için Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Geri Bildirim Gönder > Sorun Bildirin > Aşırı Isınma bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak Gönder butonuna basınız.

Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Cihaz kullanılamayacak derecede aşırı ısınıyorsa, kontrol edilebilmesi için lütfen cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/...

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
14 Comments
SysTheMore
Active Level 8
Galaxy S
Isınmadan kastın nedir ? Elektronik malzemelerin belli seviyeye kadar ısınır anormal bir ısısı varsa ozaman sorun
0 Likes
İbrahimW
Active Level 3
Galaxy S
Özellikle arka kameranın yanında yüksek ısı oluşuyor acaba ben mi yanlış birşey yapıyorum?
0 Likes
SysTheMore
Active Level 8
Galaxy S
Aşırı anormal ısısı yoksa normal
0 Likes
Solution
Ervel
Active Level 3
Galaxy S
Oyun oynamak epey işlem gücü gerektiriyor, bu da elektriğin fazla kullanılmasına ve elektrik akışının hızlanmasından dolayı ısının artmasına sebep oluyor. İşlem gücü daha az oyunlar oynarsanız, örneğin Subway Surfers gibi, telefonunuz ısınmaz. Ayrıca işlemci türü de buna etki ediyor; örneğin Snapdragon ısı performansında daha iyi performans sergiliyor, fakat Exynos daha geride.

PUBG'nin grafik ayarlarını düşürürseniz belki PUBG oynarken ısı artışı azalabilir.
İbrahimW
Active Level 3
Galaxy S
s24 almak mantıklı mı acaba bilmiyorum fiyatını hakediyor mu sizce?
0 Likes
Ervel
Active Level 3
Galaxy S
Yani sizin için ne önemli olduğuna bağlı eğer oyun sizin için önemliyse ve bütçeniz yeterliyse S25 alabilirsiniz. Şu **bleep** optimizasyon sıkıntıları var telefon yeni olduğundan dolayı ama ilerleyen haftalarda bunu çözeceklerdir.

Fakat bütçeniz azsa ve telefon alırken ana sebep oyun değilse S24 alabilirsiniz kendimden örnek vermek gerekirse bende S24 kullanıyorum AAA oyunları oynuyorum örneğin Call of duty mobile Grid legends vs bende herhangi kötü bir deneyim yaşatmadı şu **bleep** hiç kasmadan oynuyorum. Pilide gayet iyi.
0 Likes
İbrahimW
Active Level 3
Galaxy S
Grafikler en düşükte ama fps en yüksekte kullanıyorum
0 Likes
Solution
Ervel
Active Level 3
Galaxy S
FPS yüksekliğide pil tüketimini artırır 60 fps filan yapman daha az ısı artışına sebep olur sonuca daha çok fps daha çok işlem demek
0 Likes
İbrahimW
Active Level 3
Galaxy S
Evet haklısınız. Tavsiyeniz için teşekkür ederim🙏
0 Likes