Original topic:

s23 yedek cihaz için root mantıklı mı?

(Topic created on: 04-12-2026 11:01 PM)
301 Views
blondeleopard
Active Level 2
Options
Galaxy S
s23 cihazımı artık ana telefon olarak değil, yedek cihaz olarak kullanmayı planlıyorum. yakın zamanda s26 almayı düşünüyorum ve mevcut s23’ün de garanti süresi bitmiş durumda. bu yüzden cihaz üzerinde daha özgür işlemler yapmak adına root atmayı düşünüyorum.

root işleminin sağladığı avantajlar açık: sistem üzerinde tam kontrol, gereksiz uygulamaları kaldırma, performans ayarlarıyla oynama ve farklı romlar deneme imkanı. özellikle yedek cihaz olarak kullanılacak bir telefonda bu tür denemeler daha mantıklı geliyor.
diğer yandan dezavantajları da var. knox sayacının tetiklenmesiyle bazı samsung özelliklerinin kalıcı olarak devre dışı kalması, bankacılık uygulamalarında sorun yaşanabilmesi ve genel güvenlik riskleri söz konusu. ayrıca yanlış bir işlem sonucu cihazın yazılımsal olarak sorun yaşama ihtimali de var.
bu durumda, ana cihaz olmayacak ve garanti de bitmişken root atmak sizce mantıklı mı, yoksa yedek cihaz bile olsa stabil şekilde kullanmaya devam etmek mi daha doğru olur?
0 Likes
14 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
atın hocam bir şey olmaz , cihaz. şahlanır , kurduğunuz roma göre orijinal yazılımdan daha stabil çalışır
0 Likes
blondeleopard
Active Level 2
Galaxy S
öneriniz var mı?
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
crdriod gibilerden ziyade daha çok pixel tarzı hoşuma gidiyor benim . RisingOS ve Evolution X e bakabilirsin
0 Likes
Galaxy S
Iyy Material Design...

Yapış yapış, geometrik ve pastel.

Hem herkese hemde kimseye uymayan bir tasarım...

Aşırı kurumsal ama oyuncak gibi bir yandan.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
kendi düşüncem reis zoruna giden ne anlamadım beğenmediysen geç yani Allah allah
0 Likes
terzi
Expert Level 1
Galaxy S
Zehir gibi çok zeki bir gencligimiz var tlfn için bu kadar çabayı teklojik için harcarsanız uzay üstüne çıkıp raks ederiz
blondeleopard
Active Level 2
Galaxy S
merhaba güzel yorumunuz için teşekkür ederim, mevcut enerjimi beni mutsuzlaştıran bir ortama harcamayı tercih etmiyorum ama yine de tavsiyeniz için minnettarım 🙏
0 Likes
terzi
Expert Level 1
Galaxy S
Tabiki bilgi beceri tekloji iyi amma velakim bunu kendin için değil topluma faydalı işler için harcayın bak teknofes var onlarla paylaşabilirsiniz
Galaxy S
Literally...
0 Likes