Original topic:

pil hakkında beyler pil 100 bitirmek iyi mi yoksa 20 .100 takmak arsida **bleep**

(Topic created on: 09-13-2025 01:07 PM)
114 Views
Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Options
Galaxy S

Yani pilin %100 bitirmek cihaza zarar verimi yoksa hep 20.100 yapmak iyi olur uzun kullanımda 

32 Comments
Galaxy S
O a vurma, zararlı o 20 100 yada 20 80 ideal
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy S
Pil zaten %0 olsa bile pili korumak için az da olsa miktar kalır. O yüzden pil sağlığına çok ciddi etkisi bu konuda olmaz. Ama bunu yapmanın şöyle etkisi var %20den sonra bıraktığınızda daha az batarya kullandığınız için haliyle döngü sayısı daha az çıkıyor ve pil daha uzun gidiyor. Eğerki %20-80 kullanırsanız neredeyse 2 kat az daha pil yaşlanır
Samsuņg
Expert Level 1
Galaxy S
Araba gibi düşün mazot azsa sürekli bu şekilde kullanılırsa uzun vadede mazot sistemi zarar görür sıkıntılar başlar
Aynı bu şekil ısınmalar artar pil hızlı tükenir uzun vadede
serdarr
Active Level 10
Galaxy S
5 buçuk seneden beri tamamen sıfırlayıp takiyorum 0 dan 100 e dolduruyorum hiç bir sorun olmadı. Yani bu soylenenler hepsi safsata hiç bir sorun olmaz
Burak_A35_5G
Expert Level 3
Galaxy S
Eğer çok oyun oynamıyorsanız ve günlük değil de 2 günde 1 şarja takacaksanız zararı olmaz.Normalde fullemek 1 gün çıkarır 2 gün kullanmak için fazla oynamazsanız olur ama orta seviye kullanıcıysanız yine günde 1 kere şarj etmek zorunda kalırsınız.Sadece alo için kullanıyosanız veya whatsap ve alo,fullemek mantıklı.Yani bu kullanıcıdan kullanıcıya göre değişiyor siz karar verin en iyi kullanımı siz bilirsiniz.Biz bilemeyiz.Ben size yol göstermek için yazdım.İşinizi kolaylaştırmak için.
0 Likes
Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Galaxy S
2.3 bazen 5 bir ediyorum
0 Likes
Burak_A35_5G
Expert Level 3
Galaxy S
Günlük mü yoksa 3 günde bir felan mı?
0 Likes
Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Galaxy S
. 1757759380680.jpg
Burak_A35_5G
Expert Level 3
Galaxy S
O zaman sorun olmaz hocam fazla şarja takmıyomuşsunuz.Fulleyin hocam size rahat yetiyor %100