Original topic:

​🍎 iOS Akıcılığı One UI'da! Samsung'unuz iPhone 17 Pro Max Hissiyatına Kavuştu

(Topic created on: 05-13-2026 02:02 PM)
1202 Views
mdlatiff
Expert Level 1
Options
Galaxy S

Merhaba Samsung ailesi!

​Bildiğiniz gibi cihazlarımız donanım olarak inanılmaz güçlü. Ancak arayüzdeki o klasik "hızlı ama mekanik" Android animasyon hissiyatı bazen bu premium donanımın hakkını tam veremiyor.

​Birçoğunuz rakip ekosistemdeki (iOS) o tok, esnek ve ağırbaşlı "bouncy" (yaylanan) animasyonlara imrenmişsinizdir. Uzun süren denemelerim ve ince ayarlarım sonucunda, Good Lock üzerinden cihazımızı tam anlamıyla o premium hissiyata kavuşturacak "Altın Oran" değerlerini sizin için buldum!

​Eğer siz de uygulamaları açıp kapatırken o kusursuz, pürüzsüz akıcılığı hissetmek istiyorsanız, arkanıza yaslanın ve yaptığım adımları takip edin.

💡 Gerçek iOS Deneyimi İçin Kritik "Altın Dokunuş"

​Dostlar, aşağıdaki ince ayarlara geçmeden önce animasyon bütünlüğünü zirveye çıkaracak, rakip ekosistemin o ikonik arayüz felsefesini tam anlamıyla taklit edecek çok kritik bir sistem ayarından bahsetmem gerekiyor.

​iOS deneyiminin temeli, tüm uygulamaların ana ekranda bulunması ve kapatılan uygulamanın doğrudan kendi simgesine doğru pürüzsüzce sönümlenmesidir. Eğer cihazınızda klasik "Uygulamalar Ekranı" (Çekmece) aktifse, animasyonlar bazen hedefi şaşırabiliyor ve o tok his bölünebiliyor. Bu yüzden rehbere başlamadan önce şu ayarı mutlaka yapmanızı öneririm:

• Ayarlar > Ana Ekran > Ana Ekran Düzeni adımlarını takip edin.
  • ​Buradan "Sadece Ana Ekran" seçeneğini işaretleyip Uygula deyin.
​Böylece tüm uygulamalarınız tıpkı iOS'taki gibi ana ekrana dizilecek ve Home Up üzerinden yapacağımızIcon Tracking Position (Odak Noktası) ayarı doğrudan simgenin merkezine odaklanarak kusursuz bir pürüzsüzlükle çalışacak!

⚠️ ADIM 1: En Büyük Gizli Düşman (Ön Hazırlık)

​Birçoğumuz telefonu hızlandırmak içinGeliştirici Seçenekleri'nden animasyon ölçeklerini0.5x yapıyoruz.Bunu hemen bırakıyoruz! 0.5x ayarı, sistemin tüm animasyon ivmelenmesini bozarak arayüzü aceleci ve kaba bir hale getirir. Premium hissiyatın sırrı hızda değil, akıcılıktadır.Lakin sizde gelistirici seçenekleri hic açık degilse yani animasyon ayarlarını degistirmediyseniz bu adımı atlayın.

Lütfen Home Up ayarlarına geçmeden önce Geliştirici Seçenekleri'ne girip şu ayarları varsayılan1x konumuna getirin:

• ​Pencere animasyonu ölçeği: 1x
  • ​Geçiş animasyonu ölçeği: 1x
  • ​Animatör süre ölçeği: 1x

🛠️ ADIM 2: Home Up -> Task Changer -> Advanced Tuning Ayarları

​Good Lock üzerinden Home Up modülüne giriyoruz. Home Gesture Animation Tuning'e tıklayın. En alttaki "Advanced Tuning" kısmını açıyoruz. (Eğer daha önce kurcaladıysanız, önce en alttakiReset butonuna basarak temiz bir sayfa açmanızı öneririm).

​Sırasıyla girmeniz gereken mükemmel değerler:

1. Icon Movement (İkon Hareketi)

Uygulamayı simge durumuna küçültürken o sert çarpma hissini alıp, yerine yumuşak bir yaylanma bırakır.

• Damping (X - Horizontal): 0.73
  • Damping (Y - Vertical): 0.73
  • Stiffness (X - Horizontal): 85
  • Stiffness (Y - Vertical): 85
  • Friction: 0.5
2. Icon Scale (İkon Ölçeği)

• Damping: 0.95
  • Stiffness: 260
3. Icon Tracking Position (Odak Noktası)

İşte işin en büyük sırrı! İkonun rastgele bir yere değil, doğrudan merkeze odaklanarak kapanmasını sağlar.

• Tracking position: 0.35
4. Wallpaper (Duvar Kağıdı Derinliği)

Ana ekrana dönüşlerdeki o premium arka plan bulanıklığını ve derinliğini verir.

• Scale: 1.25
  • Duration: 1.1
5. Home Screen (Ana Ekran Dengelemesi)

Ana ekranın yukarıdan aşağıya abartılı düşüşünü engelleyip, tok bir şekilde yerine oturmasını sağlar.

• Scale: 1.2
  • Vertical move: 40
  • Duration: 1.0
(Not: Aralardaki "Interpolator" ayarlarına hiç dokunmuyoruz, onları varsayılan halinde bırakıyoruz.)

📌 Önemli Bir Not ve Kapanış

​Yukarıda paylaştığım bu değerler, uzun süren deneme yanılma testleri sonucundaGalaxy S25 Ultra üzerinde,iPhone 17 Pro Max referans alınarak ona en yakın hissiyatı verecek şekilde özel olarak optimize edilmiştir.

​Ancak unutmayın ki her Galaxy cihazının ekran-kasa oranı, panel çözünürlüğü ve UI ölçeklemesi birbirinden farklıdır. Bu nedenle, bu değerler bazı cihazlarda (özellikle farklı serilerde) %100 aynı kusursuz tepkiyi vermeyebilir. Eğer kendi cihazınızda animasyonların biraz fazla hızlı veya yavaş olduğunu hissederseniz, yukarıdaki bu şablonu temel alarakküçük dokunuşlar (örneğin Damping veya Tracking Position değerlerini ufak ufak artırıp azaltarak) yapmaktan çekinmeyin. Kendi cihazı için en mükemmel ufak ayarı bulanlar yoruma modelini ve yaptığı o küçük değişikliği yazarsa harika bir bilgi havuzu oluştururuz!

​Bu ayarları yapıp uygulamalar arasında gezinmeye başladığınızda telefonunuzun karakterinin nasıl değiştiğine inanamayacaksınız. Herkese pürüzsüz ve keyifli kullanımlar dilerim!

- mdlatiff

image

image

image

image

image

image

image

7 Comments
Galaxy S
Animasyonlarin kendisi kökten leş olduğu için hicbirsey duzeltemez işe yaramaz samsung muhendisleri disinda
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Abartma be klasik halı daha iyi geliyor bana. Herkesin akıcılık dediği iPhone animasyonu bana çok yavaş geliyor. Aslında home uptan dynamic animasyon kullananlar tam benim kafadan bastım mı açılacak ama animasyonda olacak (minimum animasyon)
Galaxy S
Minimum animasyon sevene one ui nimet zaten animasyon fakiri bir ui 😂
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Aynen . Mesela kaldırmayıda çok sevmiyorum Instagram'da vs aşağı inerken 10 kere kaydırma hareketi yapıyorsun yavaş yavaş kayıyor ya biraz hızlandır şunu ama neyse işte. Sende 16e mı var. Şu ana kadar en sevdiğin iPhone modeli hangisi
Galaxy S
S25, s24fe ve 16e var. En sevdigim iphone modeli dogal olarak 17 🤣 🤣 çentik kotu gozuyor, ama iphone tavsiye etmem sana heryerde animasyon var 😁
0 Likes
leeshore
Active Level 4
Galaxy S
güzel oldu. teşekkür ederim
mdlatiff
Expert Level 1
Galaxy S
Rica ederim