Original topic:

herkesin bıktığı mevzu: Batarya /UI8

(Topic created on: 10-08-2025 01:02 AM)
246 Views
Kaptan2702
Active Level 6
Options
Galaxy S
S24 kullanıcılarının çoğu zaten ui7'den beri batarya sorunu çekmeye başlamıştı, herkes benim gibi mi bilmiyorum ama 8'e güncellediğimden beri son %5 direkt yok oldu. %5 bildirimi geliyor, 1-2 dakika içerisinde hemen kapanıyor. Son yüzde beş'in her bir yüzdesi yarım dakikalık etmiyor. 2 dakikada kapanan telefon'un %1 olup açılabilir hale gelmesi ise normal şarjda 5 dakikayı geçiyor. Sadece hızlı ya da süper hızlı şarja takarsam daha çabuk oluyor ama biz note8'i falan şarja taktığımız an dolmasına gerek olmaz şarjdan açılırdı direkt ya bu nasıl telefon? O eski telefon bile hiç şarj olmadan açıldığında ana ekran uygulamalar hemen geliyor yükleniyor, s24'te ise kapanmış telefonun şifresini açtığımda ana ekrandaki widgetların yüklenmesi, uygulamaların açılabilir hale gelmesi süre tuttum bi 30 saniyeye yakın süre alıyor. Bu dediklerimde telefon pil tasarrufunda daimi olarak, ne yapalım telefonu ultra pil tasarrufunda mı kullanalım? Onda bile ekranda tahmini süre 4 saat falan yazıyor ama o şekilde 'kullanmıyorken' 1 saate otomatikman kapanıyor zaten. Sıkıcı olmaya başladı. Peki sizde durum ne? Önerebileceğiniz birşey var mı?

8 Comments
Kaptan2702
Active Level 6
Galaxy S
Biraz uzun tutmuşum kusura bakmayın baya içime doldu artık nereye çıksam yanımda powerbankle geziyorum 🤦
865_S20FE_
Expert Level 5
Galaxy S
Çok hakli bir isyan yeni nesil bir cihaz icin ui 7 ve sonrasinda samsung ui arayuzde çok fazla sorunlar ve stabilsizlik sorunları var gelen guncellemelerde doğru düzgün çözemiyor ram kullanimi ui 7 ve 8 de çok yüksek buda pil tüketimini artiriyor
865_S20FE_
Expert Level 5
Galaxy S
Samsungda stabil bir güncelleme alınca güncellemeleri kapaticaksin uzun süre güncellemeyincen yoksa her 3 güncellemeden 2 sinde batarya tüketimi kötü olabiliyor stabil güncellemede kalicaksin
Kaptan2702
Active Level 6
Galaxy S
Çok çekindim güncellerken ben de ama ui7'de bu kadar pil şikayeti grldiğine göre ona da el atılmıştır belki toparlar biraz diye düşündüm ki düşünmez olaydım
865_S20FE_
Expert Level 5
Galaxy S
Sürüm düşürme yapabiliyorsaniz düsürün bence yeni guncellemler gelene kadar bit değeri uyuyorsa
Kaptan2702
Active Level 6
Galaxy S
Hemen deneyeceğim ama Korumayı kapatınca çok daha hızlı kapanıyor, son %5'te yaşadığım sorun tüm bataryaya dağılmış olacak, tasarrufta zor götürüyorum telefonu, tasarrufta açık ekranda giden pilin yarısı tasarrufta değilken kapalı ekranda götürüyor yani öyle diyeyim fotoğrafta var zaten kullanmamama rağmen bitip durmuş tekrar tekrar doldurmuşum1759880750439.jpg
0 Likes
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy S
Bu yüzden ort. Samsung cihazı 3-4 yıllık ömre sahiptir derim. 3-4 yıksa kasma donma olmaz belki(ki bazı, kişiler bunu da raporluyor)ama Pil ve ısınma sorunları ile karşılaşırız. Eskiden sadece s22'de vardı bu sorun, sorunlu cihaz derdik ama şimdi s23 ve az da olsa s24 serilerinde de görmek üzücü
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
Resmi olarak 5 yıl ömür biçiyor Samsung cihazlara 7 yıl güncelleme veriyor tuhaf bir durum