Resolved! Solved

Original topic:

Yeni güncelleme

(Topic created on: 12-08-2025 11:11 AM)
228 Views
pinkward
Active Level 4
Options
Galaxy S

ONE UI 8.5 ne zaman gelir arkadaşlar ? Pil sorunlarını ne zaman düzeltecekler bilginiz var mı ? Resmen şuan ki sürüm pili içiyor cihaz S24 Ultra

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Hocam standart mod yerine, düşük seviyeli moda alın. Bu mod sizin kullanımınızda çok fazla hissedilir bir gecikme yaşatmaz. Düşük seviyeli moda alırsanız, örn. Video render alırken normalde 50 saniye sürecekse 1dk sürer, veya kamera da fotoğraf çektiğinizde o görüntüyü işleme süresi normalde 1.5 saniye sürecekse 2 saniye sürer, bu tip noktalarda cihaz ısınmamak adına kendini ağırdan alır ama sizin kullanımınıza pekte bir yavaşlık yansıtmaz ama pile hatrı sayılır bir fayda sağlar. Arka plan sınırları ise şöyle;
Ayarlar>Pil>Arka Plan Kull. Sınırları>Derin Uykuya Alın. Uyg. Kısmına girin, orada sağ üstte bir + işareti var ona basın ve çıkan uygulamaları oraya ekleyin. Bu sayede seçtiğiniz uygulamalar arka planda veri tüketmeyeceği için veya çok çok daha az tüketeceği için pile katkısı baya fazla oluyor. Yalnız burada seçeceğiniz uygulamalara dikkat edin, çünkü oraya ekleyeceğiniz uygulamalarda bildirimler size gelmez, yani mesela whatsappı eklemeyin yoksa birinden mesaj geldiğinde bildirim alamazsınız veya çok geç düşer. Ayrıca yine oraya eklediğiniz uyg arka planda uzun süre çalışamaz. Yani mesela x bir uygulamada bir düzenleme yaptınız ve sonra whatsappa girdiniz 30 saniye sonra o x uygulamaya geri döndüğünüzde kendini çoktan kapatmış olur ve düzenlemeniz boşa gider. Bunları göz önünde bulundutarak oraya ekleyebildiğiniz uygulamaları ekleyin. Bu iki ayar yanında birde koyu temaya alırsanız pil konusunda bir gelişim görebilirsiniz.

View solution in context

0 Likes
13 Comments
Galaxy S
Ocak Şubat gibi gelecek, Pil konusunda ben açıkcası memnunum. Cihazınızı yeniden başlatmayı denediniz mi
0 Likes
pinkward
Active Level 4
Galaxy S
Telefon %100 olunca direkt şarjdan çıkarıp yeniden başlatıyorum öyle bir takıntı olmuş bende, 8.0 gelince hard reset yaptım ama sorun aynı bildiğin içiyor.
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Valla hocam benim cihazda s24u ama pil konusunda oldukça memnunum. Yani muazzam harika falan değil tabi ama geçmiş sürümlerden pekte bir f.arkı yok, wifi da 8-9 saat, mobil veride 5.30-6 saat ekran süreleri alabiliyorum.
Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz bilmiyorum ama, performans profilini düşük seviyeye, ekranı da full hd plus a (1080p) alarak bi 45dk ekstra süre kazanabailirsiniz.
0 Likes
pinkward
Active Level 4
Galaxy S
Hocam ben ekran parlaklığını düşük kullanıyorum genellikle aynı zamanda görüntü kalitesi hep 1080P'de kullanıyorum. Şunu farkettim normalde %70'e geldiği zaman şarja takıyorum ama bir seferinde bilerek %15'lere getirdim birden yüzde 10'a sonrasında 6'a düştü acayip şaşırdım çok dengesiz bir şekilde ilerledi. Pil sağlığım ise %96'ı. Oyun oynayan birisi değilim genellikle Instagram kullanmıyorum bir Tiktok var sadece. Bence optimizasyon konusunda bir problem var.
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
%15 ten sonra hızlı bitme durumu her Samsung cihazda var hocam o markanın tercihi ile ilgili. Genel olarakta ben dediğim gibi pilden pek şikayetçi değilim. Durumu daha iyi anlayabilmem adına aldığınız ekran süresini atabilir misiniz ?
0 Likes
pinkward
Active Level 4
Galaxy S
Bu şekilde1765183429475.jpg
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Peki genellikle mobil veride mi yoksa wifi da mı kullanıyorsunuz ?
0 Likes
pinkward
Active Level 4
Galaxy S
Dışarı çıktığım zaman mobil evdeyken Wi-Fi ama genellikle Wi-Fi kullanıyorum
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy S
Arka plan kullanım sınırlarından, az kullandığınız uygulamaları derin uyku moduna aldınız mı ?
Performans profilini düşük seviyeli mi yoksa standart modda mı kullanıyorsunuz ?
Birde temayı koyu yaparsanız pil konusunda artış hissedersiniz hocam.
0 Likes