Original topic:

Yeni bir samsung saçmalığı daha

(Topic created on: 03-15-2026 06:18 AM)
419 Views
Unlucky0758
Active Level 6
Options
Galaxy S

Evet samsung'un telefonların işlemcilerinin npu birimi güçsüz kaldığı için yapay zeka özelliklerini veremiyormuş muş

Samsung hakkında yeni bir açık daha keşfettim one ui 7 dede vardı şimdi benim cihazım s21fe circle the search dışında herhangi ai özelliği yok
Keşfettiğim şey ise bu cihazların alt yapısında ai özelliklerini içermesi:

image

image

image

Görsellere bakın orjinal personal data intelligence(kişisel veri zekası) herhangi güncelleme vs yapmadım s21 fe için gelen stock yazılım buydu şimdi bu cihaz interpreter ve now brief desteklemiyor ancak alt yapısında var yani istese samsungun verebileceği bir ai özelliği bu yapay zeka özellikleri bulut teknolojisi kullanıyor o yüzden işlemcideki npu(yapay zekaya ayrılmış özel bölüme) çokta bi ihtiyaç yok örneğin gemini chat gpt onları kullandığınızda telefonunuzdaki npu birimini kullanmaz internet üzerinden siz sunuculara isteğinizi veya mesajınızı gönderir ve yanıt beklersiniz bu şuanlık samsung tarafındada böyle yani işlemci işi biraz fasa fiso burada amaç yeni cihaz almaya yönlendirmek ama her firmware update ile bakıyorum bi açık bulursam direk forumada yazıcam
Elimizdeki cihazlar hala çok güçlü ama belkide samsung pazarlama stratejisi adı altında çok müşteri kaybediyor...
Aynı cihazda audio eraser dahi buldum

image

image

6 Comments
Hyrcn_00
Active Level 5
Galaxy S
Hocam benim kişisel fikrim samsung uygun fiyatlı s serisi olarak çıkardığı FE versiyonunda kısılan bir ozellik olarak ele alabiliriz bu konuyu. Örneğin s24FE cihazimda da teknik olarak ekran teknolojisi diger s serileri ile ayni ancak surekli acik ekranda duvar kagidini vermemesi gibi. Yapay zeka işini çokta aktif kullanmayacaksaniz dert etmeye gerek yok derim.
Unlucky0758
Active Level 6
Galaxy S
Hayır hocam burada demek istediğim insanları yeni cihaz almaya yönlendirmeleri ve bunu yaparken müşteri kaybetmeleri hadi diyelimki vermediniz bunu işlemcinin npu birimini bahane etmemeleri lazım yukarıda bulduklarım now brief audio eraser interpreter bunlar s24 serisine bile zar zor verildi ama altyapıda destekliyorsa tüm cihazlara verilebilir demektir
Hyrcn_00
Active Level 5
Galaxy S
Katılıyorum hocam tamamen yeni cihaz alın diye veya üst sehmente çıkın diye yapılmış birsey. Yeni ozellikler getirdik ama sadece bu cihazlarda. Amiral gemisi cihaz bile olsa vermeyeceğiz bu özellikleri. Neden çünkü. Yeni cihaz almalısınız.
Unlucky0758
Active Level 6
Galaxy S
Aynen tam olarak izlediği politika bu samsungu gerçekten çok seviyorum a dan z ye çoğu eşyam samsungdur ama yanlışıda var piyasada böyle bi dev olup yaptığı hatalara üzülüyorum
Enes_S24
Expert Level 5
Galaxy S
AOD de duvar kağıdı olmamasının sebebi ekranının ltpo olmaması, donanımsal bir özellik yani
Galaxy S
S24fe'nin ekranı düz s serisi ile aynı değil