Original topic:

Yaşamış Olduğunuz OneUI Hataları ve Özlediğiniz Özellikler Var Mı?

(Topic created on: 02-27-2026 12:13 AM)
217 Views
Mutare
Active Level 7
Options
Galaxy S

Zaman içinde kullanırken başınıza gelen, sonrasında yazılım ile düzelen hatalar veya geçmişte olup da şu an olmayan özellikler var mı hatırladığınız? Güncelleme meraklısı bir forumun düşüncelerini merak ediyorum. Konu açılınca bir gönderi oluşturmak istedim.

Eski OneUI sürümlerinde video kaydediciyi aktifleştirdiğinizde içeriğin sesi 2 kat artıyordu. Video kaydediciyi kapattığınızda bile cihazı yeniden başlatmadan düzelmiyordu. Bu bir artı özellik gibi bir şeydi tepki almış olacak ki kaldırdılar.

Cihazı uzun süre kullandığınızda belirli bir şey yaparken çöktüğünü **bleep** ederseniz cihazı yeniden başlatmadan düzelmiyordu bu tür yazılımsal hatalar cihazlarımızı yeniden başlatmamızın önemini gösteriyordu.

Eski OneUI sürümleri Google Cast'ı destekliyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Android 11 ile kaldırılıp Android 14 ile geri getirmişlerdi. 

Eski Cihaz bakımı menüsü ve kullanımı daha işlevseldi.

Sizin hatırladığınız özellikler hatalar neler düşüncelerinizi bekliyorum.

6 Comments
FS_alpha
Expert Level 5
Galaxy S
Hocam alakasız olacak ama bu konuda bilgili olduğunuzu gördüm gönderileriniz ve yorumlardan bir şey sormak istiyorum.

Ben hayatımın her alanında hep açık kaynak yazılımları kullanmak istedim. Eğer açık kaynak bir alternatif görürsem direk onu kullanmaya başladım.

Ve şimdi de pcye ubuntu kurdum. Android harici linux deneyimim yok. Sizce hangi dağıtım ideal. Mint diyor çoğu kişi ama arayüz çok kötü geldi bana windows çakması gibiydi
Mutare
Active Level 7
Galaxy S
Benim sana ilk önerim teknoloji forumlarına katılman olabilir. Türkiyede çok fazla teknoloji forumu var. Orada insanlar bir şey bilmese bile araştırıp sana yardımcı oluyorlar. İşini bilip bu alana gönül vermiş arkadaşlarımızda var. Rom ile uğraştığın için Xda forum xiaomi.eu telefon romunu derleyen maintainerın telegram grubu bilindik romların telegram grupları vs vs.

Ben günlük hayatımda Fedora kullanıyorum ve gayet de memnunum ubuntu bana çok sorun çıkarmıştı çözene kadar çok uğraşmıştım. Fedorayı severek ve rahat şekilde kullanıyorum. Tüm işlerimi de görüyor. Çoğu şey zaten online. Windowsa ihtiyaç duyduğum zamanlar da oluyor o da çok nadir. Linuxtaki en büyük rahatlık her şey tek yerde ve kontrol edilebilirlik. Tek eksisi benim açımdan çoğu sahipli yazılım kodek vs ne varsa gelmiyor açık kaynak olduğu için. Onları elle eklemen gerekiyor. Terminal bilsen iyi olur büyük rahatlık ama bilmesen de olur. Günümüz şartlarında bence artık windowsa gerek bile yok.
FS_alpha
Expert Level 5
Galaxy S
Hocam terminal öğrenmek yazılım öğrenmek kadar zor mu? Bir de mesela ben bugün ubuntu kullanıyorum yarın archa geçtim. Ubuntuda öğrendiğim terminal kodlarını arcda kullanabilir miyim?
Mutare
Active Level 7
Galaxy S
Konuyu da fazla uzatmak istemiyorum. Sonuçta forum yorum yeri. Kişisel tecrübem bu şekilde. Paket yöneticisi ve bir şey yüklerken kullandığı bağımlılıklar değişiyor. Temel kodlar aynı. Benim önerim masaüstü ortamını değiştirmen dağıtımını değiştirmene gerek yok. İyi geceler dilerim. 🙏 😊
FS_alpha
Expert Level 5
Galaxy S
Çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için yeni kullandığım bir sistem ile ilgili bu tür soru cevaplar bana çok şey katıyor. İyi geceler dilerim yorduysam helal edin hakkınızı😊🙏
Mutare
Active Level 7
Galaxy S
Ek olarak vanilla Waydroid de kurabilirsin. Bunu niye daha önce hiç kurmamışım diyeceksin. 😊