Original topic:

Wifi aramasını açınca pil ömrü uzuyor bir kaç gündür böyle

(Topic created on: 09-28-2025 02:58 AM)
205 Views
Telecaster
Active Level 7
Options
Galaxy S
S23

image

3 Comments
Galaxy S
Nasılsın yani bi ara duydum telefonlar wifiden şarj olacak diye yada başka birşey duydum hatırlamıyorum
0 Likes
mucahitkosar
Active Level 5
Galaxy S
Şöyle bisey olabilir şebeke sinyali zayıf oldugu için veya 2 veya 3 g düşüyor diye WiFi üzerinden şebeke sinyali alıyor haliyle GSM için güç tüketimi azalıyor
0 Likes
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Wi-fi araması aslında elektronik sim kartı ile aynı teknolojiyi kullanıyor desem yeridir Çünkü şöyle bir wifi ağına bağlıyken operatör veriyi telefonun hücrelerinden almak yerine bağlı olduğu wi-fi ağından alır ve bu yüzden de mesela Hattınız hiç çekmiyorken Servis yok bile yazsa wi-fi araması Eğer açıksa arama alırsınız zaten Bunun amacı da budur sinyalin olmadığı veya sinyalin düşük olduğu yerlerde bir wifi'a bağlı olduğumuz zaman arama yapmamızı ve arama almamızı sağlayan bir özellik olay tamamen bundan ibaret telefonumuz hücreseldeyken daha fazla veri kullandığı için daha fazla aynı zamanda veri gönderdiği için batsitasyonlarına bu yüzden şarjı daha hızlı bitiyor fakat wi-fi araması açıkken ve bir wifi'a bağlıyken hücresel otomatik olarak devre dışı kaldığı için ve herhangi bir baz istasyonuna bağlı olmak yerine wi-fi'ye bağlı olduğu için pil ömrünü daha uzun tutar.